KODPOST Projesine Ev Sahipliği Yaptılar

Bilim-Teknoloji 28.12.2021 - 19:15, Güncelleme: 28.12.2021 - 19:15 626+ kez okundu.
 

KODPOST Projesine Ev Sahipliği Yaptılar

Çanakkale Belediyesi Çocuk Kültür Evi, Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü öğrencilerinin Banu Akın Köylüler danışmanlığında geliştirdiği “KODPOST“ projesine ev sahipliği yaptı.

 Çocuklara çevre duyarlılığını kazandırmak, geri dönüşüm farkındalığı oluşturmak ve organik atıkların geri dönüşümüyle ilgili bilgileri aktarma amaçları doğrultusunda geliştirilen proje, Çocuk Kültür Evi robotik maker atölyesi proje gurubu öğrencileriyle gerçekleştirildi.  Kodlama, geri dönüşüm, organik kompost yapımı gibi konular üzerine çocuklara hem yeni bilgilerin aktarıldığı hem de var olan bilgilerini tazeleme fırsatının sunulduğu proje çocuklar tarafından büyük bir ilgi ve heyecanla karşılandı. Çocuk Kültür evi robotik maker eğitmeni Güven Tuncel kolaylaştırıcılığında yürütülen çalışmada öncelikle çocuklara çevre kirliliği, geri dönüşüm, kompost kavramlarıyla ilgili bilgiler aktarıldı. Proje; “Çöp atık nedir? Çöpe neler atıyoruz? Organik atıklar yararlı hale gelir mi?” gibi soruların çocuklara yöneltilmesiyle sürdürüldü. Çocuklar tarafından büyük bir ilgi ve heyecanla karşılanan çalışma; proje ekibi Ümmühan Özmen, Behzat Zihni ve Aslı Hilal Demir’in organik kompost yapımı üzerine geliştirdiği oyunun oynanmasıyla devam etti. 
Çanakkale Belediyesi Çocuk Kültür Evi, Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü öğrencilerinin Banu Akın Köylüler danışmanlığında geliştirdiği “KODPOST“ projesine ev sahipliği yaptı.

 Çocuklara çevre duyarlılığını kazandırmak, geri dönüşüm farkındalığı oluşturmak ve organik atıkların geri dönüşümüyle ilgili bilgileri aktarma amaçları doğrultusunda geliştirilen proje, Çocuk Kültür Evi robotik maker atölyesi proje gurubu öğrencileriyle gerçekleştirildi. 

Kodlama, geri dönüşüm, organik kompost yapımı gibi konular üzerine çocuklara hem yeni bilgilerin aktarıldığı hem de var olan bilgilerini tazeleme fırsatının sunulduğu proje çocuklar tarafından büyük bir ilgi ve heyecanla karşılandı.

Çocuk Kültür evi robotik maker eğitmeni Güven Tuncel kolaylaştırıcılığında yürütülen çalışmada öncelikle çocuklara çevre kirliliği, geri dönüşüm, kompost kavramlarıyla ilgili bilgiler aktarıldı. Proje; “Çöp atık nedir? Çöpe neler atıyoruz? Organik atıklar yararlı hale gelir mi?” gibi soruların çocuklara yöneltilmesiyle sürdürüldü.

Çocuklar tarafından büyük bir ilgi ve heyecanla karşılanan çalışma; proje ekibi Ümmühan Özmen, Behzat Zihni ve Aslı Hilal Demir’in organik kompost yapımı üzerine geliştirdiği oyunun oynanmasıyla devam etti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.