Koruma altındaki çocuklar için kermes düzenlediler

Yaşam 27.12.2021 - 23:15, Güncelleme: 27.12.2021 - 23:15 502+ kez okundu.
 

Koruma altındaki çocuklar için kermes düzenlediler

Devlet koruması altındaki çocuklara destek sağlamak ve farkındalık yaratmak amacıyla kurulan Çanakkale Koruma Altındaki Çocukların Kurum ve Kuruluşlarını Güçlendirme Derneği, düzenlediği kermeste destekçileri ile buluştu.

Düzenlenen kahvaltı ve kermes etkinliğine Vali İlhami Aktaş’ın eşi Songül Aktaş, İl Aile ve Sosyal Hizmetler Müdür Yardımcısı Gündüz Bağcı, kurum uzmanları, dernek yöneticileri, üyeler ve birçok destekçi katıldı. Dernek ve çalışmaları hakkında bilgi veren Çanakkale Koruma Altındaki Çocukların Kurum ve Kuruluşlarını Güçlendirme Derneği Başkanı İlknur Sezer, “Çıktığımız yolda yalnız olmadığımızı görmek bizlere güç katmakta, moral vermektedir. Günümüzde toplumumuzun önemli sorunlarından birisi, seçimleri ve tercihleri kendi ellerinde olmayan masum çocukların kaderlerine terk edilmesidir. Parçalanmış aileler, anne, baba ve aile şefkatinden mahrum kalan çocuklar odağımızdır. Ebeveynlerini kaybeden ya da aile ocağından, anne babadan mahrum kalan çocuklarımıza arka duran devletimizin kurumları kadar bizlerin de atacağı adımlar, çocukların topluma ve aktif sosyal hayata kazandırılmasına yönelik yapacağımız çalışmalar çok önemlidir” dedi Sezer, “Bizler bu yolda devlet kurumu ile el birliği yapmış gönüllüler olarak bir araya geldik ve önümüze belli hedefler koyduk. Hazırladığımız ve hazırlamakta olduğumuz projeleri hayata geçirmek adına bizlere katkı sunan, sunacak olan tüm gönül dostlarına çok teşekkür ederim. Bu ilk etkinliğimizde katılımları ile bizleri onurlandıran başta Sayın Çanakkale Valimiz İlhami Aktaş’ın eşi hanımefendiye, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün değerli yöneticilerine ve katkı sunan tüm kentlilere teşekkürleri borç bilirim” diye belirtti. Ardından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Tıbbi Biyoloji Öğretim Üyesi Prof.Dr.Özlem Yayıntaş, kapsamlı bir sunum gerçekleştirerek, derneğin amacı ve hedeflerini anlattı. Etkinliğin sonunda, Dernek Başkanı İlknur Sezer, 2022 yılında da etkinliklere devam ederek, birçok destekçiye ulaşacaklarından emin olduklarını söyleyerek, “Çocuklarımızın geleceği, toplumumuzun ve yaşadığımız ülkenin geleceğidir” ifadelerini kullandı.
Devlet koruması altındaki çocuklara destek sağlamak ve farkındalık yaratmak amacıyla kurulan Çanakkale Koruma Altındaki Çocukların Kurum ve Kuruluşlarını Güçlendirme Derneği, düzenlediği kermeste destekçileri ile buluştu.

Düzenlenen kahvaltı ve kermes etkinliğine Vali İlhami Aktaş’ın eşi Songül Aktaş, İl Aile ve Sosyal Hizmetler Müdür Yardımcısı Gündüz Bağcı, kurum uzmanları, dernek yöneticileri, üyeler ve birçok destekçi katıldı.

Dernek ve çalışmaları hakkında bilgi veren Çanakkale Koruma Altındaki Çocukların Kurum ve Kuruluşlarını Güçlendirme Derneği Başkanı İlknur Sezer, “Çıktığımız yolda yalnız olmadığımızı görmek bizlere güç katmakta, moral vermektedir. Günümüzde toplumumuzun önemli sorunlarından birisi, seçimleri ve tercihleri kendi ellerinde olmayan masum çocukların kaderlerine terk edilmesidir. Parçalanmış aileler, anne, baba ve aile şefkatinden mahrum kalan çocuklar odağımızdır. Ebeveynlerini kaybeden ya da aile ocağından, anne babadan mahrum kalan çocuklarımıza arka duran devletimizin kurumları kadar bizlerin de atacağı adımlar, çocukların topluma ve aktif sosyal hayata kazandırılmasına yönelik yapacağımız çalışmalar çok önemlidir” dedi

Sezer, “Bizler bu yolda devlet kurumu ile el birliği yapmış gönüllüler olarak bir araya geldik ve önümüze belli hedefler koyduk. Hazırladığımız ve hazırlamakta olduğumuz projeleri hayata geçirmek adına bizlere katkı sunan, sunacak olan tüm gönül dostlarına çok teşekkür ederim. Bu ilk etkinliğimizde katılımları ile bizleri onurlandıran başta Sayın Çanakkale Valimiz İlhami Aktaş’ın eşi hanımefendiye, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün değerli yöneticilerine ve katkı sunan tüm kentlilere teşekkürleri borç bilirim” diye belirtti.

Ardından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Tıbbi Biyoloji Öğretim Üyesi Prof.Dr.Özlem Yayıntaş, kapsamlı bir sunum gerçekleştirerek, derneğin amacı ve hedeflerini anlattı.

Etkinliğin sonunda, Dernek Başkanı İlknur Sezer, 2022 yılında da etkinliklere devam ederek, birçok destekçiye ulaşacaklarından emin olduklarını söyleyerek, “Çocuklarımızın geleceği, toplumumuzun ve yaşadığımız ülkenin geleceğidir” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.