Kuşadası Belediyesi Davutlar Mahallesi’ndeki çalışmalarını sürdürüyor

Ekonomi (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.05.2023 - 20:14, Güncelleme: 18.05.2023 - 19:10 638+ kez okundu.
 

Kuşadası Belediyesi Davutlar Mahallesi’ndeki çalışmalarını sürdürüyor

Kuşadası Belediyesi Davutlar Mahallesi’ndeki çalışmalarını sürdürüyor

Kuşadası Belediyesi’nin Davutlar Mahallesi’nde başlattığı hizmet seferberliği hız kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, bölgede 15 sokak ve 5 caddeyi daha yenilemek için yoğun bir mesai harcıyor. Özellikle sıcak asfalt serilecek alanlardan istenilen sonucun alınması için çalışmalarını bahar mevsiminde gerçekleştiren ekiplerin gösterdiği çaba esnaf ve mahalle sakinleri tarafından da takdirle karşılanıyor.Davutlar Mahallesi’ne 4 yılda gerçekleştirilen üstyapı çalışmalarıyla 110 bin 498 metrekaresi kilit parke, 30 bin 535 metrekaresi sathi kaplama olmak üzere toplam 141 bin 33 metrekare yeni yol kazandıran Kuşadası Belediyesi ekipleri, bölgede 15 sokak ve 5 caddeyi daha yenilemek için çalışmalarını sürdürüyor. Yaklaşık bir ayı geride bırakan çalışmalar Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından bugüne kadar Gönül, Nuhay ve Erdoğan sokaklara toplam 4 bin metrekare kilit parke taşı döşendi. Şennur, Gümüş ve Serdar sokaklarda ise imalat devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığında Davutlar Mahallesi toplam 30 bin metrekare daha parke yola kavuşacak.Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Davutlar Mahallesi’nde ilk etapta sıcak asfalt dökeceği Atatürk Caddesi’nde tesviye işlemlerini tamamlayarak zemine PMT malzemesi sermeye başladı. Sıcak asfalt serimi yapılacak Cengiz Topel ve Menderes caddelerindeki hazırlıklar da son sürat devam ediyor. Çalışma tamamlandığında Davutlar Mahallesi, 25 bin metrekare daha asfalt yola kavuşacak. Ayrıca yolların aydınlatma sistemleri de yenilenecek."Başkanımız verdiği sözleri tutuyor"Öte yandan Kuşadası Belediyesi’nin Davutlar Mahallesi’nde başlattığı yatırım seferberliği mahalle sakinleri ve esnaf tarafından da memnuniyetle karşılanıyor. Yaklaşık 25 yıldır Davutlar’da emlak danışmanlığı yapan Burhan Sabuncu, “Belediye Başkanımız Ömer Günel göreve geldikten sonra Davutlar Mahallesi’nin alt ve üstyapısı yenileyeceğine dair söz vermişti. Şimdi yollarımız teker teker yenileniyor. Kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.Ramazan Balcı ise Davutlar Mahallesi’nin 30 yıldır hizmet alamadığını belirterek, “Burası aynı zamanda yerli ve yabancı turistlerin de özellikle yaz döneminde kalmayı tercih ettiği bir yer. Bu nedenle yatırım yapılması hem mahalle sakinleri hem de esnaf açısından büyük önem taşıyor. Çalışmalardan çok memnunuz” diye konuştu."En uygun şartlar bekleniyor"Kuşadası Belediyesi Fen İşleri Müdürü Engin Okay, sıcak asfalt serim çalışmalarında en iyi sonucu elde edebilmek için uygun hava şartlarının oluştuğu bahar aylarının beklendiğini belirterek, “Çünkü bitüm ve mıcırın karışmasından elde edilen sıcak asfalt, havanın yağışlı olduğu günlerde dökülemiyor. Döküm anında sıcaklığı 155-160 santigrat derece arasında olması gereken asfalt, eğer uygun şartlarda ve tamamen temizlenmiş bir zemine serilmezse çok çabuk bozulmaya uğruyor. Şayet sıcak asfalt çalışmalarını bu aylarda gerçekleştiremezsek 1 yıl daha beklememiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Kuşadası Belediyesi Davutlar Mahallesi’ndeki çalışmalarını sürdürüyor
Kuşadası Belediyesi’nin Davutlar Mahallesi’nde başlattığı hizmet seferberliği hız kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, bölgede 15 sokak ve 5 caddeyi daha yenilemek için yoğun bir mesai harcıyor. Özellikle sıcak asfalt serilecek alanlardan istenilen sonucun alınması için çalışmalarını bahar mevsiminde gerçekleştiren ekiplerin gösterdiği çaba esnaf ve mahalle sakinleri tarafından da takdirle karşılanıyor.

Davutlar Mahallesi’ne 4 yılda gerçekleştirilen üstyapı çalışmalarıyla 110 bin 498 metrekaresi kilit parke, 30 bin 535 metrekaresi sathi kaplama olmak üzere toplam 141 bin 33 metrekare yeni yol kazandıran Kuşadası Belediyesi ekipleri, bölgede 15 sokak ve 5 caddeyi daha yenilemek için çalışmalarını sürdürüyor. Yaklaşık bir ayı geride bırakan çalışmalar Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından bugüne kadar Gönül, Nuhay ve Erdoğan sokaklara toplam 4 bin metrekare kilit parke taşı döşendi. Şennur, Gümüş ve Serdar sokaklarda ise imalat devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığında Davutlar Mahallesi toplam 30 bin metrekare daha parke yola kavuşacak.

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Davutlar Mahallesi’nde ilk etapta sıcak asfalt dökeceği Atatürk Caddesi’nde tesviye işlemlerini tamamlayarak zemine PMT malzemesi sermeye başladı. Sıcak asfalt serimi yapılacak Cengiz Topel ve Menderes caddelerindeki hazırlıklar da son sürat devam ediyor. Çalışma tamamlandığında Davutlar Mahallesi, 25 bin metrekare daha asfalt yola kavuşacak. Ayrıca yolların aydınlatma sistemleri de yenilenecek.

"Başkanımız verdiği sözleri tutuyor"
Öte yandan Kuşadası Belediyesi’nin Davutlar Mahallesi’nde başlattığı yatırım seferberliği mahalle sakinleri ve esnaf tarafından da memnuniyetle karşılanıyor. Yaklaşık 25 yıldır Davutlar’da emlak danışmanlığı yapan Burhan Sabuncu, “Belediye Başkanımız Ömer Günel göreve geldikten sonra Davutlar Mahallesi’nin alt ve üstyapısı yenileyeceğine dair söz vermişti. Şimdi yollarımız teker teker yenileniyor. Kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ramazan Balcı ise Davutlar Mahallesi’nin 30 yıldır hizmet alamadığını belirterek, “Burası aynı zamanda yerli ve yabancı turistlerin de özellikle yaz döneminde kalmayı tercih ettiği bir yer. Bu nedenle yatırım yapılması hem mahalle sakinleri hem de esnaf açısından büyük önem taşıyor. Çalışmalardan çok memnunuz” diye konuştu.

"En uygun şartlar bekleniyor"
Kuşadası Belediyesi Fen İşleri Müdürü Engin Okay, sıcak asfalt serim çalışmalarında en iyi sonucu elde edebilmek için uygun hava şartlarının oluştuğu bahar aylarının beklendiğini belirterek, “Çünkü bitüm ve mıcırın karışmasından elde edilen sıcak asfalt, havanın yağışlı olduğu günlerde dökülemiyor. Döküm anında sıcaklığı 155-160 santigrat derece arasında olması gereken asfalt, eğer uygun şartlarda ve tamamen temizlenmiş bir zemine serilmezse çok çabuk bozulmaya uğruyor. Şayet sıcak asfalt çalışmalarını bu aylarda gerçekleştiremezsek 1 yıl daha beklememiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.