Kutsal emanetler Çanakkale'den yola çıktı

Gündem 13.03.2022 - 12:19, Güncelleme: 13.03.2022 - 12:19 1403+ kez okundu.
 

Kutsal emanetler Çanakkale'den yola çıktı

Çanakkale Deniz Zaferinin 107. yıl dönümü ve Zafer Haftası kutlamaları başladı.

Çimenlik Kalesi'nde düzenlenen törende, Gelibolu Yarımadası'ndan alınan toprak ve deniz suyu ile Türk bayrağından oluşan kutsal emanetler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a götürülmek üzere Çanakkaleli atletlere teslim edildi. Törene; Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit Çanakkale Belediye Başkanvekili Rebiye Ünüvar, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, askerler, muharip gaziler, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, günün anlam ve önemine binaen yapılan konuşmalarla devam etti. Daha sonra halk oyunları gösterisi ve mehter takımının müzik seremonisi ile devam eden tören, Gelibolu Yarımadası'ndan alınan toprak ve deniz suyu ile Türk bayrağından oluşan emanetler, geçtiğimiz yıl Ankara'ya giden atletler Oğuz Uyar ve Mehtap Polat tarafından Vali İlhami Aktaş'a teslim edildi. Vali Aktaş, kutsal emanetleri bu yıl Ankara'ya götürecek olan atlet Nihan Akaman ile Emre Derya'ya teslim etti. Seremoni sonrası atletler yola çıktı. Kutsal emanetler sırayla; Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Eskişehir ve Ankara il sınırlarından geçirilecek. Her ilin atletlerince taşınacak olan kutsal emanetler, atletler tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teslim edilecek.
Çanakkale Deniz Zaferinin 107. yıl dönümü ve Zafer Haftası kutlamaları başladı.

Çimenlik Kalesi'nde düzenlenen törende, Gelibolu Yarımadası'ndan alınan toprak ve deniz suyu ile Türk bayrağından oluşan kutsal emanetler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a götürülmek üzere Çanakkaleli atletlere teslim edildi.

Törene; Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit Çanakkale Belediye Başkanvekili Rebiye Ünüvar, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, askerler, muharip gaziler, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, günün anlam ve önemine binaen yapılan konuşmalarla devam etti.

Daha sonra halk oyunları gösterisi ve mehter takımının müzik seremonisi ile devam eden tören, Gelibolu Yarımadası'ndan alınan toprak ve deniz suyu ile Türk bayrağından oluşan emanetler, geçtiğimiz yıl Ankara'ya giden atletler Oğuz Uyar ve Mehtap Polat tarafından Vali İlhami Aktaş'a teslim edildi. Vali Aktaş, kutsal emanetleri bu yıl Ankara'ya götürecek olan atlet Nihan Akaman ile Emre Derya'ya teslim etti.

Seremoni sonrası atletler yola çıktı. Kutsal emanetler sırayla; Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Eskişehir ve Ankara il sınırlarından geçirilecek. Her ilin atletlerince taşınacak olan kutsal emanetler, atletler tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teslim edilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.