Lapseki’nin içme suyunda yeni gelişme

Yaşam 21.12.2021 - 13:50, Güncelleme: 21.12.2021 - 13:50 520+ kez okundu.
 

Lapseki’nin içme suyunda yeni gelişme

Lapseki’nin içme suyu kaynağında ortaya çıkan bulanıklık değerleri azalmaya başladı. Değerler henüz normal seviyeye gelmediği için, suyun içilmemesi yönünde uyarılar devam ediyor.

15 Aralık Çarşamba günü meydana gelen afet boyutundaki yağış sonrası Bayramdere barajından içme suyu tesislerine gelen su bulanıklığı 65 kat artarak 650 NTU’ya kadar yükselmesinin ardından, Lapseki Belediyesi vatandaşları şebeke suyunun içilmemesi yönünde uyarmıştı. Verilen son bilgiye göre; mühendislerin yaptığı çalışma sonucunda sudaki bulanıklık değeri 150 NTU seviyesine kadar indi. Normal olarak kabul edilen verilere göre su bulanıklığının önümüzdeki günlerde 10 ila 15 NTU seviyesine kadar düşmesi beklendiği paylaşıldı. Lapseki Belediyesi, şebeke suyunun bir süre daha içilmemesi yönünde uyarılarına devam ederken, günlük yapılan analizler ile ilgili gelişmeler ilerleyen günlerde tekrar kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi.  
Lapseki’nin içme suyu kaynağında ortaya çıkan bulanıklık değerleri azalmaya başladı. Değerler henüz normal seviyeye gelmediği için, suyun içilmemesi yönünde uyarılar devam ediyor.

15 Aralık Çarşamba günü meydana gelen afet boyutundaki yağış sonrası Bayramdere barajından içme suyu tesislerine gelen su bulanıklığı 65 kat artarak 650 NTU’ya kadar yükselmesinin ardından, Lapseki Belediyesi vatandaşları şebeke suyunun içilmemesi yönünde uyarmıştı.

Verilen son bilgiye göre; mühendislerin yaptığı çalışma sonucunda sudaki bulanıklık değeri 150 NTU seviyesine kadar indi. Normal olarak kabul edilen verilere göre su bulanıklığının önümüzdeki günlerde 10 ila 15 NTU seviyesine kadar düşmesi beklendiği paylaşıldı.

Lapseki Belediyesi, şebeke suyunun bir süre daha içilmemesi yönünde uyarılarına devam ederken, günlük yapılan analizler ile ilgili gelişmeler ilerleyen günlerde tekrar kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.