Lapseki’nin suyu anlık takip edilecek

Yaşam 23.12.2021 - 00:50, Güncelleme: 23.12.2021 - 00:50 518+ kez okundu.
 

Lapseki’nin suyu anlık takip edilecek

Lapseki Belediyesi, çıkış suyu verilerinin anlık olarak takip edilebilmesi amacıyla Sürekli Atıksu İzleme Sistemi (SAİS)’ni hayata geçiriyor.

Lapseki Atık Suyu Arıtma Tesisine inşa edilecek olan Sürekli Atıksu İzleme Sistemi (SAİS) ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından çıkış suyu verileri anlık olarak takip edilebilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 2019 yılında yayınlanan tebliğine göre günlük deşarj miktarı 5 bin metreküp ve üzeri olan tüm Atık Su Arıtma Tesisleri (SAİS) Kabini kurulumunu gerçekleştirilecek. SAİS kabini, atık su içerisindeki pH, Sıcaklık, İletkenlik, KOI, AKM ve Çözünmüş Oksijen miktarını sürekli ölçerek Bakanlık sistemine gönderecek. SAİS ile kabin içinde bulunan sıcaklık- nem sensörü, duman dedektörü, su basmanı sensörü, kapı sivici ile kabin dışındaki temiz su tankından gelen veriler bilgisayar ortamında görülebilecek.
Lapseki Belediyesi, çıkış suyu verilerinin anlık olarak takip edilebilmesi amacıyla Sürekli Atıksu İzleme Sistemi (SAİS)’ni hayata geçiriyor.

Lapseki Atık Suyu Arıtma Tesisine inşa edilecek olan Sürekli Atıksu İzleme Sistemi (SAİS) ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından çıkış suyu verileri anlık olarak takip edilebilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 2019 yılında yayınlanan tebliğine göre günlük deşarj miktarı 5 bin metreküp ve üzeri olan tüm Atık Su Arıtma Tesisleri (SAİS) Kabini kurulumunu gerçekleştirilecek.

SAİS kabini, atık su içerisindeki pH, Sıcaklık, İletkenlik, KOI, AKM ve Çözünmüş Oksijen miktarını sürekli ölçerek Bakanlık sistemine gönderecek. SAİS ile kabin içinde bulunan sıcaklık- nem sensörü, duman dedektörü, su basmanı sensörü, kapı sivici ile kabin dışındaki temiz su tankından gelen veriler bilgisayar ortamında görülebilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.