Marmara Kültürleri Ağı projesi başlatıldı

Yaşam 10.02.2022 - 18:06, Güncelleme: 10.02.2022 - 18:06 1303+ kez okundu.
 

Marmara Kültürleri Ağı projesi başlatıldı

İstanbul ve Marmara Adaları’nda faaliyet gösteren derneklerin yanı sıra Çanakkale’den de Troya Çevre Derneği’nin içinde olduğu sivil toplum örgütleri Marmara denizini iyileştirmek için harekete geçerek ‘Marmara Kültürleri Ağı’ projesini başlattı.

Marmara Denizi’nin karşı karşıya olduğu çevre krizinin daha iyi anlaşılması ve gerekli önlemlerin hızla alınması amacıyla Adaları ve Boğazları İle Marmara Kültürleri Ağı projesi hayata geçirildi. Çanakkale’de faaliyet gösteren Troya Çevre Derneği ile İstanbul, Marmara Adaları’nda bulunan sivil toplum örgütleri tarafından başlatılan proje kapsamında bir araya gelerek, çevre ve yaşam krizi konusunda kamuoyunun bilgilendirilmesini ve herkesin diyaloğa katılabileceği bir platform kurmayı hedefliyorlar. Geçtiğimiz yaz uzun süre boyunca ortaya çıkan müsilaj sonrasında Marmara Denizi’nin uzun zamandır karşı karşıya olduğu hor kullanımının ekolojik sonuçlarını gözler önüne sermesi sonrasında bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini düşünen Marmara Kültürleri Ağı kamuoyunda mevcut farkındalığı arttırmak ve konunun farklı yönlerine eğilen uzmanlar, kültür ve sanat dünyası ve yerel aktörler, sivil toplum girişimleri arasındaki iletişimi güçlendirmek için çalışmalarına başladı. “Kaybedecek zaman yok; dayanışma ile Marmara Denizi’ni iyileştirebiliriz” diyen Marmaralı sivil toplum kuruluşları bu proje ile deniz doğasında yaşanan çöküntünün ekolojik, sosyal ve kültürel sonuçlarının neler olduğunu ve yaşam değerlerimize kadar nasıl uzandığını anlamaya ve anlatmaya çalışacak. Proje birbirinden kopuk girişim ve çabaların Marmara’nın korunması amacı etrafında ortaklaşmasını, yeni katılımlarla büyüyerek koruma gündeminin güçlenmesini ve daha geniş kamuoyuna ulaşmasını sağlayacak. Marmara Denizi’nin doğal ve kültürel değerlerine ilişkin çalışmaları toplayıp erişime açarak, Marmara kültürlerine ilişkin anlatıları kaydederek ve sanatsal ve yaratıcı çalışmalarla bu anlatıları aktararak Marmara Denizi’nin önemi bir kere daha ve güçlü bir şekilde anlatılacak.
İstanbul ve Marmara Adaları’nda faaliyet gösteren derneklerin yanı sıra Çanakkale’den de Troya Çevre Derneği’nin içinde olduğu sivil toplum örgütleri Marmara denizini iyileştirmek için harekete geçerek ‘Marmara Kültürleri Ağı’ projesini başlattı.

Marmara Denizi’nin karşı karşıya olduğu çevre krizinin daha iyi anlaşılması ve gerekli önlemlerin hızla alınması amacıyla Adaları ve Boğazları İle Marmara Kültürleri Ağı projesi hayata geçirildi. Çanakkale’de faaliyet gösteren Troya Çevre Derneği ile İstanbul, Marmara Adaları’nda bulunan sivil toplum örgütleri tarafından başlatılan proje kapsamında bir araya gelerek, çevre ve yaşam krizi konusunda kamuoyunun bilgilendirilmesini ve herkesin diyaloğa katılabileceği bir platform kurmayı hedefliyorlar.

Geçtiğimiz yaz uzun süre boyunca ortaya çıkan müsilaj sonrasında Marmara Denizi’nin uzun zamandır karşı karşıya olduğu hor kullanımının ekolojik sonuçlarını gözler önüne sermesi sonrasında bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini düşünen Marmara Kültürleri Ağı kamuoyunda mevcut farkındalığı arttırmak ve konunun farklı yönlerine eğilen uzmanlar, kültür ve sanat dünyası ve yerel aktörler, sivil toplum girişimleri arasındaki iletişimi güçlendirmek için çalışmalarına başladı.

“Kaybedecek zaman yok; dayanışma ile Marmara Denizi’ni iyileştirebiliriz” diyen Marmaralı sivil toplum kuruluşları bu proje ile deniz doğasında yaşanan çöküntünün ekolojik, sosyal ve kültürel sonuçlarının neler olduğunu ve yaşam değerlerimize kadar nasıl uzandığını anlamaya ve anlatmaya çalışacak. Proje birbirinden kopuk girişim ve çabaların Marmara’nın korunması amacı etrafında ortaklaşmasını, yeni katılımlarla büyüyerek koruma gündeminin güçlenmesini ve daha geniş kamuoyuna ulaşmasını sağlayacak. Marmara Denizi’nin doğal ve kültürel değerlerine ilişkin çalışmaları toplayıp erişime açarak, Marmara kültürlerine ilişkin anlatıları kaydederek ve sanatsal ve yaratıcı çalışmalarla bu anlatıları aktararak Marmara Denizi’nin önemi bir kere daha ve güçlü bir şekilde anlatılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.