Okul servislerine zam yapıldı

Ekonomi 28.01.2022 - 16:44, Güncelleme: 28.01.2022 - 16:44 1124+ kez okundu.
 

Okul servislerine zam yapıldı

Her sene eğitim öğretim yılı başlamadan belirlenen öğrenci servis fiyatları tarifesi, bu sene akaryakıt zamları nedeniyle ikinci kez güncellenerek, yeniden fiyatlandırıldı.

Vergilere ve akaryakıta gelen zamlar nedeniyle öğrenci servis fiyatlarına zam geldi. Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Birliği tarafından düzenlenen fiyat tarifesiyle ilgili yapılan açıklamada, akaryakıt zamlarının katlanarak artması bu zammın birincil nedeni olduğu belirtildi. Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Birliği Başkanı Mehmet Ali Demir, konuyla ilgili olarak, “En büyük sıkıntı akaryakıta gelen zam ile ilgili. Okullar açılırken tarife fiyatını belirlediğimizde akaryakıtın litresi 7,45 liraydı, şu anda 15 lirayı geçti. Katlamalı bir zam geldi. Onun için yüzde 20 ile 25 arasında öğrenci servislerine zam yaptık. Zam ayın 3’ünde geçerli olacak. Okulların ikinci döneminde servis fiyatları zamlı tarife ile çalışacak” ifadelerini kullandı. Bu kapsamda zamlı fiyat tarifesine göre; tek sefer 360 lira, akşam-sabah 500 ve sabah-öğle-akşam 600 lira oldu.
Her sene eğitim öğretim yılı başlamadan belirlenen öğrenci servis fiyatları tarifesi, bu sene akaryakıt zamları nedeniyle ikinci kez güncellenerek, yeniden fiyatlandırıldı.

Vergilere ve akaryakıta gelen zamlar nedeniyle öğrenci servis fiyatlarına zam geldi. Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Birliği tarafından düzenlenen fiyat tarifesiyle ilgili yapılan açıklamada, akaryakıt zamlarının katlanarak artması bu zammın birincil nedeni olduğu belirtildi.

Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Birliği Başkanı Mehmet Ali Demir, konuyla ilgili olarak, “En büyük sıkıntı akaryakıta gelen zam ile ilgili. Okullar açılırken tarife fiyatını belirlediğimizde akaryakıtın litresi 7,45 liraydı, şu anda 15 lirayı geçti. Katlamalı bir zam geldi. Onun için yüzde 20 ile 25 arasında öğrenci servislerine zam yaptık. Zam ayın 3’ünde geçerli olacak. Okulların ikinci döneminde servis fiyatları zamlı tarife ile çalışacak” ifadelerini kullandı.

Bu kapsamda zamlı fiyat tarifesine göre; tek sefer 360 lira, akşam-sabah 500 ve sabah-öğle-akşam 600 lira oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.