Öz Sağlık-İş Sendikası “İşçiyi sağlık çalışanı olarak görmeyen bir anlayışı kabul etmiyoruz”

Gündem 09.12.2021 - 20:26, Güncelleme: 09.12.2021 - 20:26 660+ kez okundu.
 

Öz Sağlık-İş Sendikası “İşçiyi sağlık çalışanı olarak görmeyen bir anlayışı kabul etmiyoruz”

Hafta boyunca birçok sağlık sendikası, sağlıkçıların eşit şartlarda zam alması için iş bırakma eylemleri yaparken, açıklamalar ile duruma isyan ediyor. Sağlık Bakanlığının tek yetkili sendikası olduklarını belirten Öz Sağlık-İş Sendikası Çanakkale Şubesi yaptığı açıklamada, “İşçiyi sağlık çalışanı olarak görmeyen bir anlayışı kabul etmiyoruz” vurgusunda bulundu.

Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamada Öz Sağlık İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Recep Esen, sağlık çalışanları adına konuştu. Esen, “Hepinizin yakından bildiği gibi kamuoyunda “Hekim Zammı” olarak adlandırılan çalışma, diğer tüm sağlık çalışanlarının tepkisi ile karşılaşılınca isabetli bir karar ile yeniden değerlendirilmek üzere bütçe görüşmelerinden sonraya bırakılmıştır. Hekimlere yapılacağı ilan edilen ve biz sağlık işçilerinin de desteklediği zamlarla ilgili kimsenin bir sıkıntısı yoktur. Sıkıntı, ayrıştırılmakta, ötekileştirilmekte, ‘sağlık ekip işidir’ sözünün boşa çıkartılmasında, Çalışma barışının bozulmasında, Fedakarlığın meslek ayrımına tabi tutulmasında, sıkıntı sağlık işçisinin ‘sağlık çalışanı’ olarak görülmemesinde. Öncelikle bilinmelidir ki Sağlık Bakanlığının tek yetkili sendikası olan Öz Sağlık-İş sendikamız, işçiyi sağlık çalışanı olarak görmeyen bir anlayışı kabul etmiyor” ifadelerini kullandı. Esen açıklamasının devamında, “Ambulanslarla kovitli hasta taşıyan 112 Ambulans sürücülerinden, hasta karşılama personelinden, Covidli hastaların bakımını yapan, yemeğini yediren, yönlendirmelerini yapan, verilerini giren çalışanlardan, Temizlik personelinden, Sağlık işyerlerinde asayişi sağlayan güvenlik görevlilerinden, Teknik işlerden sorumlu işçilerden söz etmemek, onların fedakarlığını yok saymak, ailelerinden uzakta günlerce izinsiz çalışan sağlık işçilerini ‘sağlık personelinden saymamak’ şeklindeki bir anlayışı kabul etmiyoruz” diye konuştu. “Kesilince hissedersiniz” “Sağlık Bakanlığı’nda çalışan 170 bin sağlık işçisinin yetkili sendikası olarak; Bizlerin de sağlık çalışanı olduğumuz gerçeğinin şartsız kabulünü istiyoruz” vurgusunda bulunan Esen, şunları söyledi: “Sağlık hizmeti verilirken işçinin de emeğinin görülmesini istiyoruz. Sizler kabul etmeseniz de sağlık ekip işidir. Bizleri mali haklar üzerinden birbirimize düşürmeyin. Sağlık çalışanlarının tamamı ‘pandeminin kahramanıdır.’ Adalet sağlanmalıdır, herkese hakkı teslim edilmelidir. Biz sağlık çalışanlarının hizmeti nefes gibidir, kesilince hissedersiniz.”
Hafta boyunca birçok sağlık sendikası, sağlıkçıların eşit şartlarda zam alması için iş bırakma eylemleri yaparken, açıklamalar ile duruma isyan ediyor. Sağlık Bakanlığının tek yetkili sendikası olduklarını belirten Öz Sağlık-İş Sendikası Çanakkale Şubesi yaptığı açıklamada, “İşçiyi sağlık çalışanı olarak görmeyen bir anlayışı kabul etmiyoruz” vurgusunda bulundu.

Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamada Öz Sağlık İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Recep Esen, sağlık çalışanları adına konuştu.

Esen, “Hepinizin yakından bildiği gibi kamuoyunda “Hekim Zammı” olarak adlandırılan çalışma, diğer tüm sağlık çalışanlarının tepkisi ile karşılaşılınca isabetli bir karar ile yeniden değerlendirilmek üzere bütçe görüşmelerinden sonraya bırakılmıştır. Hekimlere yapılacağı ilan edilen ve biz sağlık işçilerinin de desteklediği zamlarla ilgili kimsenin bir sıkıntısı yoktur. Sıkıntı, ayrıştırılmakta, ötekileştirilmekte, ‘sağlık ekip işidir’ sözünün boşa çıkartılmasında, Çalışma barışının bozulmasında, Fedakarlığın meslek ayrımına tabi tutulmasında, sıkıntı sağlık işçisinin ‘sağlık çalışanı’ olarak görülmemesinde. Öncelikle bilinmelidir ki Sağlık Bakanlığının tek yetkili sendikası olan Öz Sağlık-İş sendikamız, işçiyi sağlık çalışanı olarak görmeyen bir anlayışı kabul etmiyor” ifadelerini kullandı.

Esen açıklamasının devamında, “Ambulanslarla kovitli hasta taşıyan 112 Ambulans sürücülerinden, hasta karşılama personelinden, Covidli hastaların bakımını yapan, yemeğini yediren, yönlendirmelerini yapan, verilerini giren çalışanlardan, Temizlik personelinden, Sağlık işyerlerinde asayişi sağlayan güvenlik görevlilerinden, Teknik işlerden sorumlu işçilerden söz etmemek, onların fedakarlığını yok saymak, ailelerinden uzakta günlerce izinsiz çalışan sağlık işçilerini ‘sağlık personelinden saymamak’ şeklindeki bir anlayışı kabul etmiyoruz” diye konuştu.

“Kesilince hissedersiniz”
“Sağlık Bakanlığı’nda çalışan 170 bin sağlık işçisinin yetkili sendikası olarak; Bizlerin de sağlık çalışanı olduğumuz gerçeğinin şartsız kabulünü istiyoruz” vurgusunda bulunan Esen, şunları söyledi: “Sağlık hizmeti verilirken işçinin de emeğinin görülmesini istiyoruz. Sizler kabul etmeseniz de sağlık ekip işidir. Bizleri mali haklar üzerinden birbirimize düşürmeyin. Sağlık çalışanlarının tamamı ‘pandeminin kahramanıdır.’ Adalet sağlanmalıdır, herkese hakkı teslim edilmelidir. Biz sağlık çalışanlarının hizmeti nefes gibidir, kesilince hissedersiniz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.