TİP-1 DİYABETLİ ÇOCUKLARA MÜJDE, SENSÖR VE POMPA GERİ ÖDEME KAPSAMINA ALINIYOR

Siyaset 15.12.2021 - 14:32, Güncelleme: 15.12.2021 - 14:32 628+ kez okundu.
 

TİP-1 DİYABETLİ ÇOCUKLARA MÜJDE, SENSÖR VE POMPA GERİ ÖDEME KAPSAMINA ALINIYOR

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Tip 1 diyabet hastası çocuklar için ölçüm cihazı ve insülin pompasının, Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) ödeme listesine alınması için konuyu Meclis gündemine taşımış ve ilgili kurumlara çağrıda bulunmuştu.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Tip 1 diyabet hastası çocuklar için ölçüm cihazı ve insülin pompasının, Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) ödeme listesine alınması için konuyu Meclis gündemine taşımış ve ilgili kurumlara çağrıda bulunmuştu. Aydın, son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'i ziyaret ederek konuyla ilgili yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi, sensör ve pompanın bir an önce ödeme kapsamına girmesi ve çocukların acılarının son bulması gerektiğine vurgu yaptı. Aydın, Bakan Bilgin’e yaptığı ziyarette Tip-1 diyabet hastası 20 bin çocuğun büyük sıkıntılar çektiğini, parmakları delinirken, günde 8-10 defa şeker ölçerken ve insülin iğnesi batırırken canlarının yandığını ve bir an önce bunların geri ödeme kapsamına alınması gerektiğini söyledi. Bakan Vedat Bilgin de Erkan Aydın’a 2022 yılında geri ödeme listesine alınacağının müjdesini verdi. İlgisi için Bakan Bilgin’e teşekkür eden Erkan Aydın, “Konunun takipçisi olmaya devam edeceğim. Şimdiden çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Tip 1 diyabet hastası çocuklar için ölçüm cihazı ve insülin pompasının, Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) ödeme listesine alınması için konuyu Meclis gündemine taşımış ve ilgili kurumlara çağrıda bulunmuştu.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Tip 1 diyabet hastası çocuklar için ölçüm cihazı ve insülin pompasının, Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) ödeme listesine alınması için konuyu Meclis gündemine taşımış ve ilgili kurumlara çağrıda bulunmuştu. Aydın, son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'i ziyaret ederek konuyla ilgili yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi, sensör ve pompanın bir an önce ödeme kapsamına girmesi ve çocukların acılarının son bulması gerektiğine vurgu yaptı.

Aydın, Bakan Bilgin’e yaptığı ziyarette Tip-1 diyabet hastası 20 bin çocuğun büyük sıkıntılar çektiğini, parmakları delinirken, günde 8-10 defa şeker ölçerken ve insülin iğnesi batırırken canlarının yandığını ve bir an önce bunların geri ödeme kapsamına alınması gerektiğini söyledi. Bakan Vedat Bilgin de Erkan Aydın’a 2022 yılında geri ödeme listesine alınacağının müjdesini verdi.

İlgisi için Bakan Bilgin’e teşekkür eden Erkan Aydın, “Konunun takipçisi olmaya devam edeceğim. Şimdiden çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.