Turan'dan gübre fiyatları ile ilgili açıklama

Siyaset 13.02.2022 - 22:01, Güncelleme: 13.02.2022 - 22:01 1224+ kez okundu.
 

Turan'dan gübre fiyatları ile ilgili açıklama

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, gübre fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Turan, gübre fiyatlarında yüzde 30’a varan indirim derken “Bu süreci hep birlikte başarıyla atlatacağız” dedi.

“Çiftçiler; emekleri, üretimleri ve fedakarlıklarıyla bir ülkenin kendi kendine yetmesinin teminatıdır.” diyen Turan, “Çanakkale’miz turizm, sanayi, balıkçılık, tarih ve kültür şehri olmasının yanında aynı zamanda önemli bir tarım şehri. Yaklaşık 2 yıldır devam eden ve tüm dünyayı olumsuz yönde etkileyen salgın nedeniyle zor bir süreçten geçiyoruz. Sorunların ve beklentilerin farkındayız. Devletimiz, bu olumsuzlukları en aza indirmek için milletinin yanında olmaya devam ediyor. Yakın zamanda 2022 yılı tarımsal destekleme bütçesi, 29 milyar liraya çıkarılmıştı. Son olarak, Tarım Kredi gübre fiyatlarında yüzde 30’a varan indirim yaptı. Üreticilerimizin tarımsal girdi ihtiyaçlarını zamanında, güvenilir, kaliteli ve uygun şartlarda karşılamak oldukça önemli. Devletimizin destekleri devam edecek. Bu süreci hep birlikte aşacağız. Üreticilerimize, çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu. Bu kapsamda, 14.02.2022 tarihi itibarıyla kimyevi gübrelerde yüzde 30’a varan indirimler yapılmış olup, ÜRE gübresi 9.200 TL, 20.20.0 gübresi 6.100 TL ve çay gübresi ise 7.500 TL’den satılacaktır.
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, gübre fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Turan, gübre fiyatlarında yüzde 30’a varan indirim derken “Bu süreci hep birlikte başarıyla atlatacağız” dedi.

“Çiftçiler; emekleri, üretimleri ve fedakarlıklarıyla bir ülkenin kendi kendine yetmesinin teminatıdır.” diyen Turan, “Çanakkale’miz turizm, sanayi, balıkçılık, tarih ve kültür şehri olmasının yanında aynı zamanda önemli bir tarım şehri. Yaklaşık 2 yıldır devam eden ve tüm dünyayı olumsuz yönde etkileyen salgın nedeniyle zor bir süreçten geçiyoruz. Sorunların ve beklentilerin farkındayız. Devletimiz, bu olumsuzlukları en aza indirmek için milletinin yanında olmaya devam ediyor. Yakın zamanda 2022 yılı tarımsal destekleme bütçesi, 29 milyar liraya çıkarılmıştı. Son olarak, Tarım Kredi gübre fiyatlarında yüzde 30’a varan indirim yaptı. Üreticilerimizin tarımsal girdi ihtiyaçlarını zamanında, güvenilir, kaliteli ve uygun şartlarda karşılamak oldukça önemli. Devletimizin destekleri devam edecek. Bu süreci hep birlikte aşacağız. Üreticilerimize, çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Bu kapsamda, 14.02.2022 tarihi itibarıyla kimyevi gübrelerde yüzde 30’a varan indirimler yapılmış olup, ÜRE gübresi 9.200 TL, 20.20.0 gübresi 6.100 TL ve çay gübresi ise 7.500 TL’den satılacaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.