Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan'ı Anma Mesajı

Gündem 24.01.2022 - 12:04, Güncelleme: 24.01.2022 - 12:04 1018+ kez okundu.
 

Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan'ı Anma Mesajı

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan'ı Anma Mesajı Yayınladı.

Toplumun aydınlanmasına, demokrasinin, Cumhuriyet değerlerinin yüceltilmesine gönlünü vermiş, baskı ve tehdit altında dahi düşüncelerini dile getirmekten vazgeçmemiş, hayatını Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK ilkelerini yaşatmaya adamış büyük bir aydın, çok kıymetli bir yazardı Uğur MUMCU… Ne yazık ki korkusuzca gerçeğin peşinden koşan dürüst gazetecilik ilkeleri ve kaleminin gücüyle sürdürdüğü onurlu yaşamı; otomobiline yerleştirilen bombalı düzeneğin patlaması sonucu ellerinden alındı. Acımasızca yaşamdan kopartıldığı 24 Ocak 1993’ten bu yana tam 29 yıl geçti. Bir başka acı olay da 11 yıl önce, 24 Ocak 2001’de Diyarbakır’ın başarılı ve idealist Emniyet Müdürü Gaffar OKKAN’ın makam aracında uğradığı alçak saldırı sonucu yaşandı. Ne yazık ki failleri meçhul bu cinayetlerin öznelerinden birisi bu ülkenin çok kıymetli aydını, diğeri ise başarılı bürokratı idi. Yaşadığımız üzüntü ise aradan geçen onca süreye rağmen hiç dinmedi. Tüm bu hislerimle, gazeteci yazar Uğur Mumcu ile Diyarbakır Eski Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ı ölümlerinin yıl dönümünde; baskılara, zulme ve kötülüklere inat yaktıkları ışığın aydınlığında saygı ve rahmetle anıyorum. Saygılarımla. Ülgür GÖKHAN Belediye Başkanı
Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan'ı Anma Mesajı Yayınladı.

Toplumun aydınlanmasına, demokrasinin, Cumhuriyet değerlerinin yüceltilmesine gönlünü vermiş, baskı ve tehdit altında dahi düşüncelerini dile getirmekten vazgeçmemiş, hayatını Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK ilkelerini yaşatmaya adamış büyük bir aydın, çok kıymetli bir yazardı Uğur MUMCU… Ne yazık ki korkusuzca gerçeğin peşinden koşan dürüst gazetecilik ilkeleri ve kaleminin gücüyle sürdürdüğü onurlu yaşamı; otomobiline yerleştirilen bombalı düzeneğin patlaması sonucu ellerinden alındı. Acımasızca yaşamdan kopartıldığı 24 Ocak 1993’ten bu yana tam 29 yıl geçti.

Bir başka acı olay da 11 yıl önce, 24 Ocak 2001’de Diyarbakır’ın başarılı ve idealist Emniyet Müdürü Gaffar OKKAN’ın makam aracında uğradığı alçak saldırı sonucu yaşandı. Ne yazık ki failleri meçhul bu cinayetlerin öznelerinden birisi bu ülkenin çok kıymetli aydını, diğeri ise başarılı bürokratı idi. Yaşadığımız üzüntü ise aradan geçen onca süreye rağmen hiç dinmedi.

Tüm bu hislerimle, gazeteci yazar Uğur Mumcu ile Diyarbakır Eski Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ı ölümlerinin yıl dönümünde; baskılara, zulme ve kötülüklere inat yaktıkları ışığın aydınlığında saygı ve rahmetle anıyorum.

Saygılarımla.

Ülgür GÖKHAN
Belediye Başkanı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.