Ünüvar, Başarı Hikayesini Öğrenciler İle Paylaştı

Yaşam 10.03.2022 - 00:46, Güncelleme: 10.03.2022 - 00:46 1503+ kez okundu.
 

Ünüvar, Başarı Hikayesini Öğrenciler İle Paylaştı

Belediye Başkan Vekili Rebiye Turan Ünüvar, Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İş-Kur) tarafından düzenlenen “8 Mart, 8 Kadın, 8 Hikâye” etkinliğine konuşmacı olarak katıldı.

Nedime Hanım Kız Meslek Lisesi Toplantı Salonunda 9 Mart 2022 Çarşamba günü düzenlenen etkinlikte öğrenciler ile bir araya gelen Başkan Vekili Ünüvar, başarı öyküsünü paylaştı. Konuşmasına 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutlayarak başlayan Ünüvar konuşmasında, kadınların hayattaki bütün zorluk ve engelleri aşarak başarılı olabileceğini ve bu gücün de bütün kadınlarda olduğunu vurguladı.   Etkinlikte konuşan Ünüvar; “İş-Kur Müdürlüğünden konuşma yapmam için teklif geldiğinde ben güçlü bir kadın mıyım, ilham verecek neyim var diye durup düşündüm. Sonra dedim ki eğer buraya davet ediliyorsam, demek ki böyle bir gerçeklik var ki buraya davet ediliyorum dedim. Dün biliyorsunuz ki Dünya Emekçi Kadınlar Günüydü ve ben Belediye Başkanımıza vekaleten hemen hemen kentin her yerinde yapılan etkinliklere katılmaya çalıştım. Dün akşam da tıpkı sizin etkinliğiniz aynı tema ile düzenlenen TEDX’in “8 Mart ve 8 Kadın” etkinliğine katıldım. Oradan yola çıkarak, aslında kafamda tasarladığım her şeyi dün akşam tersine çevirdim. Prof. Dr. Bilge Hanım orada yaptığı konuşmada sözlerine şöyle başladı; ‘Kadın hayatına neler sığdırmaz ki? Önce evladını karnına sığdırır. Sonra küçücük evlerin içine dünya kadar eşya sığdırır. Reçel yapar, küçücük kavanozlara neler sığdırır? Hatta kavanozu birkaç kez daha kullanmak için yıkar, durular kurular ve o kavonozu bir kere daha hayata katar. Kadın yokluğun içerisinde varlığı evine sığdırır. Eşine anne babasına, çocuklarına, dünyaya sevgisini sığdırır’ dedi ve konuşmasını şöyle bağladı; ‘kadın bütün bunları sığdırır ama bir tek kendini dünyaya sığdıramaz’. Gözlerim doldu ve evime döndüğümde gece iki buçuk üç gibi uyuyabildim ve kendi kendime dedim ki, gerçekten de bu dünyaya ve insanlığa kendimi sığdırabildim mi?” dedi. 2014 yılından bugüne Çanakkale Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yaptığını ifade eden Ünüvar; “İlham olsun diye ne söyleyebilirim bilemiyorum ama ben bugün Çanakkale Belediyesinde Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyorum. Belediye kanununa göre il nüfusuna göre siyasi belediye başkan yardımcılarını belediye meclisinden atayabiliyorlar. Ben o şanslı kadınlardan biriyim. CHP’de aktif siyaset yapmaya başladıktan sonra Belediye Meclis Üyesi oldum ve sonra da 2014 yılından bu yana Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı olarak göre yapıyorum” dedi.   Hayatından kesitleri öğrenciler ile paylaşan Ünüvar, yaşadığı zorlukları ve kazandığı başarıları da anlatarak, vaz geçmedikleri sürece hayatlarındaki bütün zorluklara rağmen hayallerine ulaşarak başarılı olabileceklerini vurguladı. 
Belediye Başkan Vekili Rebiye Turan Ünüvar, Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İş-Kur) tarafından düzenlenen “8 Mart, 8 Kadın, 8 Hikâye” etkinliğine konuşmacı olarak katıldı.

Nedime Hanım Kız Meslek Lisesi Toplantı Salonunda 9 Mart 2022 Çarşamba günü düzenlenen etkinlikte öğrenciler ile bir araya gelen Başkan Vekili Ünüvar, başarı öyküsünü paylaştı. Konuşmasına 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutlayarak başlayan Ünüvar konuşmasında, kadınların hayattaki bütün zorluk ve engelleri aşarak başarılı olabileceğini ve bu gücün de bütün kadınlarda olduğunu vurguladı.  

Etkinlikte konuşan Ünüvar; “İş-Kur Müdürlüğünden konuşma yapmam için teklif geldiğinde ben güçlü bir kadın mıyım, ilham verecek neyim var diye durup düşündüm. Sonra dedim ki eğer buraya davet ediliyorsam, demek ki böyle bir gerçeklik var ki buraya davet ediliyorum dedim. Dün biliyorsunuz ki Dünya Emekçi Kadınlar Günüydü ve ben Belediye Başkanımıza vekaleten hemen hemen kentin her yerinde yapılan etkinliklere katılmaya çalıştım. Dün akşam da tıpkı sizin etkinliğiniz aynı tema ile düzenlenen TEDX’in “8 Mart ve 8 Kadın” etkinliğine katıldım. Oradan yola çıkarak, aslında kafamda tasarladığım her şeyi dün akşam tersine çevirdim. Prof. Dr. Bilge Hanım orada yaptığı konuşmada sözlerine şöyle başladı; ‘Kadın hayatına neler sığdırmaz ki? Önce evladını karnına sığdırır. Sonra küçücük evlerin içine dünya kadar eşya sığdırır. Reçel yapar, küçücük kavanozlara neler sığdırır? Hatta kavanozu birkaç kez daha kullanmak için yıkar, durular kurular ve o kavonozu bir kere daha hayata katar. Kadın yokluğun içerisinde varlığı evine sığdırır. Eşine anne babasına, çocuklarına, dünyaya sevgisini sığdırır’ dedi ve konuşmasını şöyle bağladı; ‘kadın bütün bunları sığdırır ama bir tek kendini dünyaya sığdıramaz’. Gözlerim doldu ve evime döndüğümde gece iki buçuk üç gibi uyuyabildim ve kendi kendime dedim ki, gerçekten de bu dünyaya ve insanlığa kendimi sığdırabildim mi?” dedi.

2014 yılından bugüne Çanakkale Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yaptığını ifade eden Ünüvar; “İlham olsun diye ne söyleyebilirim bilemiyorum ama ben bugün Çanakkale Belediyesinde Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyorum. Belediye kanununa göre il nüfusuna göre siyasi belediye başkan yardımcılarını belediye meclisinden atayabiliyorlar. Ben o şanslı kadınlardan biriyim. CHP’de aktif siyaset yapmaya başladıktan sonra Belediye Meclis Üyesi oldum ve sonra da 2014 yılından bu yana Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı olarak göre yapıyorum” dedi.  

Hayatından kesitleri öğrenciler ile paylaşan Ünüvar, yaşadığı zorlukları ve kazandığı başarıları da anlatarak, vaz geçmedikleri sürece hayatlarındaki bütün zorluklara rağmen hayallerine ulaşarak başarılı olabileceklerini vurguladı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.