Ürdün ve ABD arasında F16 anlaşması

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.01.2023 - 00:41, Güncelleme: 19.01.2023 - 23:07 733+ kez okundu.
 

Ürdün ve ABD arasında F16 anlaşması

Ürdün ve ABD arasında F16 anlaşması

Ürdün, ilk etapta 12 adet olmak üzere ABD ile F16 satın alım anlaşması imzaladı.Ürdün ile ABD arasında F16 alımına ilişkin anlaşma imzalandı. Söz konusu anlaşma ilk etapta 12 adet F16 savaş uçağının alımını içeriyor. Başkent Amman’da bulunan Ürdün Kraliyet Hava Kuvvetleri (RJAF) Komutanlığı’ndaki imza törenine Ürdün Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Abdullah Shdeifat ve Hava Kuvvetleri Komutanı Muhammed Fethi Hiyasat ile ABD’nin Amman Büyükelçi Yardımcısı Rohit Nepal iki ülkeden üst düzey yetkililer katıldı.Anlaşma ile iki ülke arasındaki ortak işbirliğinin, terörle mücadelenin ve istikrarı artırmada ortak çabaların güçlendirilmesinin, Ürdün’ün savunma kapasitesini, askeri caydırıcılığının ve savaşa hazırlık seviyesinin ve ABD ile ortak operasyonların artırılmasının amaçlandığı aktarıldı.
Ürdün ve ABD arasında F16 anlaşması
Ürdün, ilk etapta 12 adet olmak üzere ABD ile F16 satın alım anlaşması imzaladı.
Ürdün ile ABD arasında F16 alımına ilişkin anlaşma imzalandı. Söz konusu anlaşma ilk etapta 12 adet F16 savaş uçağının alımını içeriyor. Başkent Amman’da bulunan Ürdün Kraliyet Hava Kuvvetleri (RJAF) Komutanlığı’ndaki imza törenine Ürdün Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Abdullah Shdeifat ve Hava Kuvvetleri Komutanı Muhammed Fethi Hiyasat ile ABD’nin Amman Büyükelçi Yardımcısı Rohit Nepal iki ülkeden üst düzey yetkililer katıldı.
Anlaşma ile iki ülke arasındaki ortak işbirliğinin, terörle mücadelenin ve istikrarı artırmada ortak çabaların güçlendirilmesinin, Ürdün’ün savunma kapasitesini, askeri caydırıcılığının ve savaşa hazırlık seviyesinin ve ABD ile ortak operasyonların artırılmasının amaçlandığı aktarıldı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.