UTİB, ekolojik tekstile öncülük ediyor

Ekonomi 25.10.2021 - 09:35, Güncelleme: 25.10.2021 - 09:35 897+ kez okundu.
 

UTİB, ekolojik tekstile öncülük ediyor

UTİB, sürdürülebilirlik alanında pek çok firmanın katılımıyla oluşturulan Ekolojik Tekstiller UR-GE Projesi kapsamındaki çalışmalarına firma ziyaretleri ile devam ediyor.

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), Ticaret Bakanlığı desteğiyle yürütülen Ekolojik Tekstiller UR-GE Projesi kapsamında düzenlediği Kurumsal Karbon Ayakizi Danışmanlığı sürecinde firma ziyaretlerine başladı. Danışmanlık faaliyetine ilişkin düzenlenen başlangıç toplantısında,  işletmelere yaklaşık 8 ay sürecek olan faaliyet süreci, sıfır karbon hedefiyle oluşturulması gereken hesaplamalar ve raporlamalar hakkında bilgi verilmişti.   ‘ÜRETİMDE DEĞİŞİMİ HIZLANDIRMALIYIZ’ UTİB'in sürdürülebilirliğe öncülük eden çalışması olan Ekolojik Tekstiller UR-GE Projesi hakkında bilgi veren UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, “Ticaret Bakanlığı desteğiyle yürütülen Ekolojik Tekstiller UR-GE Projemiz kapsamında, karbon emisyonlarını azaltmak için Kurumsal Karbon Ayakizi Danışmanlık sürecimizi başlattık. Özellikle Paris İklim Anlaşma’nın taraflarından biri olduğumuzu açıklamamızın ardından üretim süreçlerimizdeki değişimde hızlı bir ivme yakalamamız gerekiyor. Yapıcı bir rekabet ortamı oluşturmak adına gerçekleştireceğimiz UR-GE projesinin ve sıfır karbon hedefine daha çabuk ulaşmamız için izlemeleri gereken yolu firmalara daha iyi anlatabilmek adına verdiğimiz danışmanlığın güzel sonuçlar vereceğine inanıyoruz” dedi.   SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK İÇİN ŞART Firmalarla bir araya gelerek karbon ayakizi hakkında istişarelerde bulunmanın önemine de vurgu yapan Pınar Taşdelen Engin, “Sera gazı miktarı açısından insan faaliyetlerinin çevreye verdiği zararın ölçüsü olarak nitelendirilen karbon ayakizinin doğru hesaplanması, firmaların sürdürülebilirliklerini koruyabilmeleri için büyük önem arz ediyor. Bu bilinçle, firmalarımıza online olarak verilen eğitimde kurumsal karbon ayak izi hesaplamaları, firmaların karbon yönetimleri, karbon borsalarının hazırlanması ve firmaların iklim değişikliğini yönetmek amacıyla üretim tesislerine karbon yönetimi konularında önemli bilgiler vermiştik. Bu doğrultuda gerçekleştirdiğimiz firma ziyaretleri de konunun ehemmiyetinin kavranması açısından önemli. Sürdürülebilir olmayan üretim şekilleri günümüzde varlığını koruyamayacak. Ticari ilişkilerimizde büyük yer tutan AB ülkeleriyle iş yapmak isteyen tüm firmalar dijital dönüşümü kullanarak yeşil üretim yapıyor olmalı” ifadelerini kullandı.              
UTİB, sürdürülebilirlik alanında pek çok firmanın katılımıyla oluşturulan Ekolojik Tekstiller UR-GE Projesi kapsamındaki çalışmalarına firma ziyaretleri ile devam ediyor.

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), Ticaret Bakanlığı desteğiyle yürütülen Ekolojik " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Ekolojik Tekstiller UR-GE Projesi kapsamında düzenlediği Kurumsal Karbon Ayakizi Danışmanlığı sürecinde firma ziyaretlerine başladı. Danışmanlık faaliyetine ilişkin düzenlenen başlangıç toplantısında,  işletmelere yaklaşık 8 ay sürecek olan faaliyet süreci, sıfır karbon hedefiyle oluşturulması gereken hesaplamalar ve raporlamalar hakkında bilgi verilmişti.

 

‘ÜRETİMDE DEĞİŞİMİ HIZLANDIRMALIYIZ’

UTİB'in sürdürülebilirliğe öncülük eden çalışması olan Ekolojik " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Ekolojik Tekstiller UR-GE Projesi hakkında bilgi veren UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, “ Ticaret Bakanlığı desteğiyle yürütülen Ekolojik " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Ekolojik Tekstiller UR-GE Projemiz kapsamında, karbon emisyonlarını azaltmak için Kurumsal Karbon Ayakizi Danışmanlık sürecimizi başlattık. Özellikle Paris İklim Anlaşma’nın taraflarından biri olduğumuzu açıklamamızın ardından üretim süreçlerimizdeki değişimde hızlı bir ivme yakalamamız gerekiyor. Yapıcı bir rekabet ortamı oluşturmak adına gerçekleştireceğimiz UR-GE projesinin ve sıfır karbon hedefine daha çabuk ulaşmamız için izlemeleri gereken yolu firmalara daha iyi anlatabilmek adına verdiğimiz danışmanlığın güzel sonuçlar vereceğine inanıyoruz” dedi.

 

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK İÇİN ŞART

Firmalarla bir araya gelerek karbon ayakizi hakkında istişarelerde bulunmanın önemine de vurgu yapan Pınar Taşdelen Engin, “Sera gazı miktarı açısından insan faaliyetlerinin çevreye verdiği zararın ölçüsü olarak nitelendirilen karbon ayakizinin doğru hesaplanması, firmaların sürdürülebilirliklerini koruyabilmeleri için büyük önem arz ediyor. Bu bilinçle, firmalarımıza online olarak verilen eğitimde kurumsal karbon ayak izi hesaplamaları, firmaların karbon yönetimleri, karbon borsalarının hazırlanması ve firmaların iklim değişikliğini yönetmek amacıyla üretim tesislerine karbon yönetimi konularında önemli bilgiler vermiştik. Bu doğrultuda gerçekleştirdiğimiz firma ziyaretleri de konunun ehemmiyetinin kavranması açısından önemli. Sürdürülebilir olmayan üretim şekilleri günümüzde varlığını koruyamayacak. Ticari ilişkilerimizde büyük yer tutan AB ülkeleriyle iş yapmak isteyen tüm firmalar dijital dönüşümü kullanarak yeşil üretim yapıyor olmalı” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.