Yılbaşında Bulgar akını

Ekonomi 30.12.2021 - 18:45, Güncelleme: 30.12.2021 - 18:45 570+ kez okundu.
 

Yılbaşında Bulgar akını

Yeni yıla Çanakkale’de girmek isteyen, yılbaşını kentte geçirmek isteyen Bulgaristan vatandaşları şehre gelmeye başladılar. Sokaklarda, caddelerde Bulgaristan plakalı araçlar görülmeye başlanırken, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz ile bir röportaj geçekleştirdik. Müdür Yılmaz, Çanakkale’nin turistler için bir geçiş güzergahı olmasını değil, konaklama sürelerinin uzatılmasını hedeflediklerini belirtti. Çanakkale ekonomisine Bulgarların katkı sunacağını belirten Müdür Murat Yılmaz, “Bir otelin dolu olması demek birçok sektörü etkilemesi demektir” açıklamasında bulundu.

Çanakkale’ye gelecek olan Bulgar vatandaşı sayısı 2.300 olarak duyurulmuştu ancak İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, “Bizim tespitimiz 2.400 Bulgaristan vatandaşının geleceği yönünde ama biz 3.000 dolaylarında bir misafiri ağırlayacağımızı düşünüyoruz” dedi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Yılmaz ile dün bir röportaj gerçekleştirdik. Bulgaristan vatandaşlarının gelişlerini değerlendiren Müdür Yılmaz, bu durumu kalıcı hale getirmek istiyoruz dedi. “3.000 dolaylarında bir misafiri ağırlayacağımızı düşünüyoruz” İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, “Bizim tespitimiz 2.400 Bulgaristan vatandaşının geleceği yönünde ama biz 3.000 dolaylarında bir misafiri ağırlayacağımızı düşünüyoruz. Bizim Çanakkale’de destinasyon çalışmalarımız Doğu Avrupa ülkelerine yönelik. “Misafirlerimizin daha fazla kalmalarını arzu ediyoruz” Romanya, Bulgaristan, Makedonya, Kosova… Bunun karşılığını Çanakkale’deki tüm paydaşlarla birlikte alıyoruz. Çanakkaleli paydaşlarla, seyahat acenteleri ile işletme sahipleri ile bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Bu planlama çerçevesinde, özellikle Çanakkale’de Romanya, Bulgaristan bölgelerinden gelen misafirlerimizin daha fazla kalmalarını arzu ediyoruz. “Bağlantılarımız devam ediyor” Yavaş yavaş sanki bu yılbaşında artılarını görmeye başlıyoruz. Bu durum bu şekilde ilerleyecek. Biz bu konuda, bu söylediğimiz ülkelerin kültür müşavirlikleri, oradaki ticaret bakanlığının müşavirlikleri ile irtibat halindeyiz. Bağlantılarımız devam ediyor. “Kış sezonuna bu durumu yaymak istiyoruz” Doğrudan buraya geldiklerinde, işletmelerimizde kalıyorlar. Otellerimizde kalıyorlar. Otel doluluk oranları doğrudan sektörü etkiliyor. Bir otelin, işletmenin dolu olması demek birçok sektörü etkilemesi demektir. Tabi ki katkısı olacaktır. Bunun artması için çaba gösteriyoruz. Kış sezonuna bu durumu yaymak istiyoruz. “Hedefimiz Çanakkale’yi uğrak güzergahı değil, kalıcı hale getirmektir” Bizim burada, Çanakkale’deki tüm paydaşlarımızla, farklı destinasyonlarla Çanakkale’de kalma süresini arttırmamız önemli. Konaklama süresinin uzun olması bizim için mutluluk vericidir. Hedefimiz Çanakkale’yi uğrak güzergahı değil, kalıcı hale getirmektir” ifadelerini kullandı.
Yeni yıla Çanakkale’de girmek isteyen, yılbaşını kentte geçirmek isteyen Bulgaristan vatandaşları şehre gelmeye başladılar. Sokaklarda, caddelerde Bulgaristan plakalı araçlar görülmeye başlanırken, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz ile bir röportaj geçekleştirdik. Müdür Yılmaz, Çanakkale’nin turistler için bir geçiş güzergahı olmasını değil, konaklama sürelerinin uzatılmasını hedeflediklerini belirtti. Çanakkale ekonomisine Bulgarların katkı sunacağını belirten Müdür Murat Yılmaz, “Bir otelin dolu olması demek birçok sektörü etkilemesi demektir” açıklamasında bulundu.

Çanakkale’ye gelecek olan Bulgar vatandaşı sayısı 2.300 olarak duyurulmuştu ancak İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, “Bizim tespitimiz 2.400 Bulgaristan vatandaşının geleceği yönünde ama biz 3.000 dolaylarında bir misafiri ağırlayacağımızı düşünüyoruz” dedi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Yılmaz ile dün bir röportaj gerçekleştirdik. Bulgaristan vatandaşlarının gelişlerini değerlendiren Müdür Yılmaz, bu durumu kalıcı hale getirmek istiyoruz dedi.

“3.000 dolaylarında bir misafiri ağırlayacağımızı düşünüyoruz”

İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, “Bizim tespitimiz 2.400 Bulgaristan vatandaşının geleceği yönünde ama biz 3.000 dolaylarında bir misafiri ağırlayacağımızı düşünüyoruz. Bizim Çanakkale’de destinasyon çalışmalarımız Doğu Avrupa ülkelerine yönelik.

“Misafirlerimizin daha fazla kalmalarını arzu ediyoruz”

Romanya, Bulgaristan, Makedonya, Kosova… Bunun karşılığını Çanakkale’deki tüm paydaşlarla birlikte alıyoruz. Çanakkaleli paydaşlarla, seyahat acenteleri ile işletme sahipleri ile bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Bu planlama çerçevesinde, özellikle Çanakkale’de Romanya, Bulgaristan bölgelerinden gelen misafirlerimizin daha fazla kalmalarını arzu ediyoruz.

“Bağlantılarımız devam ediyor”

Yavaş yavaş sanki bu yılbaşında artılarını görmeye başlıyoruz. Bu durum bu şekilde ilerleyecek. Biz bu konuda, bu söylediğimiz ülkelerin kültür müşavirlikleri, oradaki ticaret bakanlığının müşavirlikleri ile irtibat halindeyiz. Bağlantılarımız devam ediyor.

“Kış sezonuna bu durumu yaymak istiyoruz”

Doğrudan buraya geldiklerinde, işletmelerimizde kalıyorlar. Otellerimizde kalıyorlar. Otel doluluk oranları doğrudan sektörü etkiliyor. Bir otelin, işletmenin dolu olması demek birçok sektörü etkilemesi demektir. Tabi ki katkısı olacaktır. Bunun artması için çaba gösteriyoruz. Kış sezonuna bu durumu yaymak istiyoruz.

“Hedefimiz Çanakkale’yi uğrak güzergahı değil, kalıcı hale getirmektir”

Bizim burada, Çanakkale’deki tüm paydaşlarımızla, farklı destinasyonlarla Çanakkale’de kalma süresini arttırmamız önemli. Konaklama süresinin uzun olması bizim için mutluluk vericidir. Hedefimiz Çanakkale’yi uğrak güzergahı değil, kalıcı hale getirmektir” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.