YILIN İLK TOPLANTISI ÇTSO’DA DÜZENLENDİ

Ekonomi 02.02.2022 - 13:18, Güncelleme: 02.02.2022 - 13:18 1359+ kez okundu.
 

YILIN İLK TOPLANTISI ÇTSO’DA DÜZENLENDİ

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nun 2022 yılı 1. olağan toplantısı; Çanakkale Valisi Sayın İlhami Aktaş başkanlığında, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü, Merkez İlçe Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın katılımlarında, Çanakkale İŞKUR İl Müdürlüğünün koordinasyonunda, Kamu kurumlarının müdürleri, dernek ve federasyon başkanlarının iştiraklari ile ÇTSO ev sahipliğinde düzenlendi

Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz toplantının açılışını yaparak gündem maddeleri ve İŞKUR sunumlarını arz etmek üzere sözü İŞKUR Çanakkale İl Müdürlüğünde görevli İş ve Meslek Danışmanı Sibel Şengün’e bıraktı. İş ve Meslek Danışmanı Sibel Şengün 2021 yılı Faaliyet Raporu, 2021 yılı İşgücü Piyasası Araştırma Raporu, 2022 yılı Eğitim Planı, Mesleki Bilgi Rehberlik ve Danışmanlık Hizmetleri alt çalışma grubunun (MBRD) 2022 yılı için yapılmasını hedeflediği ‘Meslek Tanıtım Günleri’ ve 2022 yılı Kariyer Günleri faaliyetlerinin planlanması konularını kurul onayına sundu. Toplantının E-ticaret gündem maddesinde GMKA Çanakkale Koordinatörü Recai Başaran tarafından “Dünyada ve Türkiye de E-Ticaret istatistikleri ve gelişimi” konusunda, PAN kostüm sahibi Derya Hatice Göğüsgeren tarafından ise “E-ticaret potansiyeli” konusu hakkında kurul üyelerine bilgi verildi. Yapılan değerlendirmelerin ardından İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı, Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden Tahsil Edilen İdari Para Cezalarını Kullanmaya Yetkili Komisyona gönderilecek engelli projelerinin Kurul onayına sunulması, 2021 Ocak- Aralık Dönemi Denetim Raporlarının denetim raporlarının kurula sunulması, yeni program ve kursların 2021 yılı Eğitim Planına eklenmesi, Gökçeada Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde Çocuk Gelişimi Alanı açılmasının kurul onayına sunulması oda, borsa, sendika, özel sektör ile kurum ve kuruluş temsilcilerinin görüş ve önerilerini belirtmesiyle sona erdi.
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nun 2022 yılı 1. olağan toplantısı; Çanakkale Valisi Sayın İlhami Aktaş başkanlığında, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü, Merkez İlçe Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın katılımlarında, Çanakkale İŞKUR İl Müdürlüğünün koordinasyonunda, Kamu kurumlarının müdürleri, dernek ve federasyon başkanlarının iştiraklari ile ÇTSO ev sahipliğinde düzenlendi

Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz toplantının açılışını yaparak gündem maddeleri ve İŞKUR sunumlarını arz etmek üzere sözü İŞKUR Çanakkale İl Müdürlüğünde görevli İş ve Meslek Danışmanı Sibel Şengün’e bıraktı.

İş ve Meslek Danışmanı Sibel Şengün 2021 yılı Faaliyet Raporu, 2021 yılı İşgücü Piyasası Araştırma Raporu, 2022 yılı Eğitim Planı, Mesleki Bilgi Rehberlik ve Danışmanlık Hizmetleri alt çalışma grubunun (MBRD) 2022 yılı için yapılmasını hedeflediği ‘Meslek Tanıtım Günleri’ ve 2022 yılı Kariyer Günleri faaliyetlerinin planlanması konularını kurul onayına sundu.

Toplantının E-ticaret gündem maddesinde GMKA Çanakkale Koordinatörü Recai Başaran tarafından “Dünyada ve Türkiye de E-Ticaret istatistikleri ve gelişimi” konusunda, PAN kostüm sahibi Derya Hatice Göğüsgeren tarafından ise “E-ticaret potansiyeli” konusu hakkında kurul üyelerine bilgi verildi.

Yapılan değerlendirmelerin ardından İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı, Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden Tahsil Edilen İdari Para Cezalarını Kullanmaya Yetkili Komisyona gönderilecek engelli projelerinin Kurul onayına sunulması, 2021 Ocak- Aralık Dönemi Denetim Raporlarının denetim raporlarının kurula sunulması, yeni program ve kursların 2021 yılı Eğitim Planına eklenmesi, Gökçeada Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde Çocuk Gelişimi Alanı açılmasının kurul onayına sunulması oda, borsa, sendika, özel sektör ile kurum ve kuruluş temsilcilerinin görüş ve önerilerini belirtmesiyle sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.