YÖK Başkanı Özvar, Azerbaycan Eğitim Bakanı Emrullayev'le Görüştü

Eğitim (Web Sitesi) - Web Sitesi | 02.12.2021 - 00:29, Güncelleme: 02.12.2021 - 00:29 611+ kez okundu.
 

YÖK Başkanı Özvar, Azerbaycan Eğitim Bakanı Emrullayev'le Görüştü

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, ilk yurt dışı resmi ziyaretini beraberindeki YÖK heyeti ile birlikte Azerbaycan’a gerçekleştiriyor. 29 Kasım - 05 Aralık tarihleri arasını kapsayacak ziyaretler kapsamında Azerbaycan ile yükseköğretim alanında atılması planlanan çok önemli adımların detaylarının üst düzey yetkililer ile görüşülmesi amaçlanıyor.

- Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı ile görüşme YÖK Başkanı Erol Özvar ve beraberindeki YÖK heyeti, Azerbaycan programının ilk gününde Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı'yı ziyaret ederek, iki ülke arasındaki akademik iş birlikleri konularında karşılıklı görüş alışverişinde bulundular. - Türk ve Azerbaycan şehitliklerini ziyaret Başkan Özvar, Bakü temasları kapsamında merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in kabri ile Türk ve Azerbaycan şehitliklerini ziyaret etti. Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı'nın eşlik ettiği Özvar, ilk olarak Haydar Aliyev'in kabrine ziyarette bulunarak çelenk bıraktı. Özvar ayrıca , 20 Ocak şehitlerinin yer aldığı Bakü Şehitler Hiyabanı'nda Ebedi Ateş Anıtı'na ve Bakü Türk Şehitliği'ne çelenk bıraktı. - Azerbaycan Eğitim Bakanı Emrullayev'le görüşme Şehitlik ziyaretlerinin ardından YÖK Başkanı Erol Özvar , Azerbaycan Cumhuriyeti Eğitim Bakanı Emin Amrullayev ile bir araya geldi. Azerbaycan Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede Türkiye ile Azerbaycan arasındaki iş birliklerinin mevcut durumu gözden geçirilerek, yeni iş birliklerine yönelik çalışmalar ele alındı. Bakan Emrullayev, Başkan Özvar'ı Azerbaycan'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yaptıkları görüşmenin iki kardeş ülke arasındaki yükseköğretim alanında ilişkileri güçlendirmede önemli bir adım olduğunu söyledi. Özvar da davet ve sıcak karşılama için Emrullayev'e teşekkür ederek “iki kardeş ülke olarak yükseköğretim alanında atılacak yeni ve önemli adımlarla aramızdaki ilişkileri daha da köklü hale getirmek iradesini taşıdığını” belirtti.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, ilk yurt dışı resmi ziyaretini beraberindeki YÖK heyeti ile birlikte Azerbaycan’a gerçekleştiriyor. 29 Kasım - 05 Aralık tarihleri arasını kapsayacak ziyaretler kapsamında Azerbaycan ile yükseköğretim alanında atılması planlanan çok önemli adımların detaylarının üst düzey yetkililer ile görüşülmesi amaçlanıyor.

- Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı ile görüşme

YÖK Başkanı Erol Özvar ve beraberindeki YÖK heyeti, Azerbaycan programının ilk gününde Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı'yı ziyaret ederek, iki ülke arasındaki akademik iş birlikleri konularında karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.

- Türk ve Azerbaycan şehitliklerini ziyaret

Başkan Özvar, Bakü temasları kapsamında merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in kabri ile Türk ve Azerbaycan şehitliklerini ziyaret etti. Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı'nın eşlik ettiği Özvar, ilk olarak Haydar Aliyev'in kabrine ziyarette bulunarak çelenk bıraktı. Özvar ayrıca , 20 Ocak şehitlerinin yer aldığı Bakü Şehitler Hiyabanı'nda Ebedi Ateş Anıtı'na ve Bakü Türk Şehitliği'ne çelenk bıraktı.

- Azerbaycan Eğitim Bakanı Emrullayev'le görüşme

Şehitlik ziyaretlerinin ardından YÖK Başkanı Erol Özvar , Azerbaycan Cumhuriyeti Eğitim Bakanı Emin Amrullayev ile bir araya geldi.

Azerbaycan Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede Türkiye ile Azerbaycan arasındaki iş birliklerinin mevcut durumu gözden geçirilerek, yeni iş birliklerine yönelik çalışmalar ele alındı.

Bakan Emrullayev, Başkan Özvar'ı Azerbaycan'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yaptıkları görüşmenin iki kardeş ülke arasındaki yükseköğretim alanında ilişkileri güçlendirmede önemli bir adım olduğunu söyledi.

Özvar da davet ve sıcak karşılama için Emrullayev'e teşekkür ederek “iki kardeş ülke olarak yükseköğretim alanında atılacak yeni ve önemli adımlarla aramızdaki ilişkileri daha da köklü hale getirmek iradesini taşıdığını” belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.