Zamlara tepkiler büyüyor

Gündem 10.02.2022 - 18:13, Güncelleme: 10.02.2022 - 18:13 1310+ kez okundu.
 

Zamlara tepkiler büyüyor

Büro Emekçileri Sendikası Çanakkale Şubesi tarafından, dün Valilik önünde basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamaya siyasiler ve STK temsilcileri de destek olurken, Büro Emekçileri Sendikası Genel Başkanı Bahadır Berdicioğlu’da Çanakkale’deydi. Yapılan açıklamada ise “Bugün ülke genelinde yaptığımız eylemlerle işyerlerimiz önünde yoksulluğumuzun sembolü haline gelen elektrik ve doğalgaz faturalarımızı yakıyoruz. Siyasi iktidarın sermaye yanlısı politikaları ile basiretsiz sendika Memur Sen’in imzaladığı toplu sözleşmenin sonuçlarını hep beraber yaşıyoruz” ifadeleri yer aldı.

Büro Emekçileri geçtiğimiz gün elektrik ve doğalgaz faturalarını, Valilik önünde ateşe verdiler. Faturalarını yakarak, yüksek rakamlara karşı seslerini yükselten Büro Emekçileri Sendikası, saatler 12.45’i gösterdiğinde ise basın açıklamasında bulundular. Açıklamaya, CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, CHP Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erte, geçmiş dönem CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, SOL Parti il örgütü, CHP İl Gençlik Kolları, STK temsilcileri de destek oldular. Faturalar yakılmadan önce yapılan basın açıklamasında, “Açlık, işsizlik ve yoksulluk derinleşerek devam ediyor! Asgari ücrete yapılan %50 zam daha işçinin eline geçmeden açlık sınırının altında kalırken, kamu emekçilerinin maaşları yoksulluk sınırı rakamlarının çok gerisinde seyrediyor her geçen gün açlık sınırı rakamlarına yaklaşıyor. Oldukça sert geçen kış koşullarında işçi havzalarında yaşanan direnişler içimizi ısıtıyor. Ülkenin dört bir yanından hayat pahalılığına ve fahiş zamlı faturalara karşı yapılan eylemlerle isyan büyüyor. Damat Bakan’ın Yeni Ekonomik Programından, Cumhurbaşkanı’nın Yeni Ekonomik Modeline neo-liberal ekonomi politikaları cilalanıp, cilalanıp topluma sunulurken emekçilerin payına daha fazla sömürü daha fazla yoksulluk düşüyor. Sermaye sahipleri servetlerinin üzerine servet katarken neşeleri Maliye Bakanı Nebati’nin gözlerinin içindeki ışıltıya yansıyor. “Dolandan, talandan bıktık!” Tüm bu yaşananların ağır bir faturası da elbette olacaktır ve bu fatura ilk seçimlerde siyasi iktidara kesilecek, çünkü bizler artık yalandan, dolandan, talandan bıktık! Asgari ücretliye vergi istisnasını müjdeleyip, istisna tutarı kadar asgari geçim indirimini kaldıranlardan, istisna olarak sunulan gelirden bile %18 dolaylı vergi alan anlayıştan bıktık. Ocak ayı enflasyonunu manipüle edip tüfe cinsinden %11.1 açıklayan TÜİK’ ten, bizi %5 zamma mahkum eden Memur Sen’den, daha ilk aydan maaşlarımızda ortaya çıkan enflasyon farkını müjde olarak sunan yandaş medyadan bıktık. “Maaşlarımıza ek zam istiyoruz” A’dan Z’ye her şeye gelen ve gelecek olan zamların işaret fişeği olan enerji ve akaryakıt zamlarının geri çekilmesini enerji dağıtım şirketlerinin kamulaştırılmasını istiyoruz! Elektrik, su, doğalgaz dan alınan KDV nin %1 e düşürülmesini istiyoruz! Vergide ve ücrette adalet, bağımsız yargı, adil bir ek gösterge sistemi istiyoruz! Gerçek bir toplu sözleşme için yasal düzenleme maaşlarımıza ek zam istiyoruz!” ifadeleri yer aldı. Berdicioğlu; “Vatandaşlar eziliyor” Öte yandan Büro Emekçileri Sendikası Genel Başkanı Bahadır Berdicioğlu’da Çanakkale’deydi ve basın açıklaması sonrasında yapmış olduğu açıklamada, artık vatandaşların zamlar ve faturalar karşısında iyice ezildiklerini belirtti.
Büro Emekçileri Sendikası Çanakkale Şubesi tarafından, dün Valilik önünde basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamaya siyasiler ve STK temsilcileri de destek olurken, Büro Emekçileri Sendikası Genel Başkanı Bahadır Berdicioğlu’da Çanakkale’deydi. Yapılan açıklamada ise “Bugün ülke genelinde yaptığımız eylemlerle işyerlerimiz önünde yoksulluğumuzun sembolü haline gelen elektrik ve doğalgaz faturalarımızı yakıyoruz. Siyasi iktidarın sermaye yanlısı politikaları ile basiretsiz sendika Memur Sen’in imzaladığı toplu sözleşmenin sonuçlarını hep beraber yaşıyoruz” ifadeleri yer aldı.

Büro Emekçileri geçtiğimiz gün elektrik ve doğalgaz faturalarını, Valilik önünde ateşe verdiler. Faturalarını yakarak, yüksek rakamlara karşı seslerini yükselten Büro Emekçileri Sendikası, saatler 12.45’i gösterdiğinde ise basın açıklamasında bulundular.

Açıklamaya, CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, CHP Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erte, geçmiş dönem CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, SOL Parti il örgütü, CHP İl Gençlik Kolları, STK temsilcileri de destek oldular.

Faturalar yakılmadan önce yapılan basın açıklamasında, “Açlık, işsizlik ve yoksulluk derinleşerek devam ediyor! Asgari ücrete yapılan %50 zam daha işçinin eline geçmeden açlık sınırının altında kalırken, kamu emekçilerinin maaşları yoksulluk sınırı rakamlarının çok gerisinde seyrediyor her geçen gün açlık sınırı rakamlarına yaklaşıyor. Oldukça sert geçen kış koşullarında işçi havzalarında yaşanan direnişler içimizi ısıtıyor. Ülkenin dört bir yanından hayat pahalılığına ve fahiş zamlı faturalara karşı yapılan eylemlerle isyan büyüyor.

Damat Bakan’ın Yeni Ekonomik Programından, Cumhurbaşkanı’nın Yeni Ekonomik Modeline neo-liberal ekonomi politikaları cilalanıp, cilalanıp topluma sunulurken emekçilerin payına daha fazla sömürü daha fazla yoksulluk düşüyor. Sermaye sahipleri servetlerinin üzerine servet katarken neşeleri Maliye Bakanı Nebati’nin gözlerinin içindeki ışıltıya yansıyor.

“Dolandan, talandan bıktık!”

Tüm bu yaşananların ağır bir faturası da elbette olacaktır ve bu fatura ilk seçimlerde siyasi iktidara kesilecek, çünkü bizler artık yalandan, dolandan, talandan bıktık!

Asgari ücretliye vergi istisnasını müjdeleyip, istisna tutarı kadar asgari geçim indirimini kaldıranlardan, istisna olarak sunulan gelirden bile %18 dolaylı vergi alan anlayıştan bıktık.

Ocak ayı enflasyonunu manipüle edip tüfe cinsinden %11.1 açıklayan TÜİK’ ten, bizi %5 zamma mahkum eden Memur Sen’den, daha ilk aydan maaşlarımızda ortaya çıkan enflasyon farkını müjde olarak sunan yandaş medyadan bıktık.

“Maaşlarımıza ek zam istiyoruz”

A’dan Z’ye her şeye gelen ve gelecek olan zamların işaret fişeği olan enerji ve akaryakıt zamlarının geri çekilmesini enerji dağıtım şirketlerinin kamulaştırılmasını istiyoruz! Elektrik, su, doğalgaz dan alınan KDV nin %1 e düşürülmesini istiyoruz! Vergide ve ücrette adalet, bağımsız yargı, adil bir ek gösterge sistemi istiyoruz! Gerçek bir toplu sözleşme için yasal düzenleme maaşlarımıza ek zam istiyoruz!” ifadeleri yer aldı.

Berdicioğlu; “Vatandaşlar eziliyor”

Öte yandan Büro Emekçileri Sendikası Genel Başkanı Bahadır Berdicioğlu’da Çanakkale’deydi ve basın açıklaması sonrasında yapmış olduğu açıklamada, artık vatandaşların zamlar ve faturalar karşısında iyice ezildiklerini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.