ABD’de silahlı saldırılarda son 17 yılın rekoru kırıldı

Asayiş (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.07.2023 - 20:17, Güncelleme: 14.07.2023 - 18:16 572+ kez okundu.
 

ABD’de silahlı saldırılarda son 17 yılın rekoru kırıldı

ABD’de silahlı saldırılarda son 17 yılın rekoru kırıldı

ABD’de 1 Ocak ve 30 Haziran tarihleri arasında 28 toplu saldırı düzenlendi. Ülkede silahlı saldırılarda son 17 yılın rekoru kırıldığı belirtildi.ABD’de düzenlenen silahlı saldırıların oranına dair yeni veriler ortaya çıktı. ABD’de 1 Ocak ve 30 Haziran tarihleri arasında 27’sinin silahlı saldırı olmak üzere toplam 28 toplu saldırı düzenlendiği açıklandı. Bu oranın 2006 yılından sonra ülkede en fazla silahlı saldırı yaşandığı dönem olduğu belirtilirken saldırılarda toplam 140 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi. Verilerin ise ülkede 1 gün içinde 4’den fazla kişinin öldüğü toplu saldırıların hesaplanarak oluşturulduğu ifade edildi. Uzmanlar ise ABD’de yaşanan silahlı saldırıların nedenini bireysel silahlanma ve ülkede son yıllarda silahlanma oranın artışı olarak belirtiyor.ABD’deki silahlı saldırılarABD’de en son 4 Temmuz’da Pensilvanya eyaletinin Philadelphia kentinin Kingsessing semtinde gece saatlerinde bir kişi silahıyla etrafa ateş açmış, saldırıda 4 kişi hayatını kaybederken 2 ve 13 yaşlarındaki iki çocuk da yaralanmıştı.
ABD’de silahlı saldırılarda son 17 yılın rekoru kırıldı
ABD’de 1 Ocak ve 30 Haziran tarihleri arasında 28 toplu saldırı düzenlendi. Ülkede silahlı saldırılarda son 17 yılın rekoru kırıldığı belirtildi.

ABD’de düzenlenen silahlı saldırıların oranına dair yeni veriler ortaya çıktı. ABD’de 1 Ocak ve 30 Haziran tarihleri arasında 27’sinin silahlı saldırı olmak üzere toplam 28 toplu saldırı düzenlendiği açıklandı. Bu oranın 2006 yılından sonra ülkede en fazla silahlı saldırı yaşandığı dönem olduğu belirtilirken saldırılarda toplam 140 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi. Verilerin ise ülkede 1 gün içinde 4’den fazla kişinin öldüğü toplu saldırıların hesaplanarak oluşturulduğu ifade edildi. Uzmanlar ise ABD’de yaşanan silahlı saldırıların nedenini bireysel silahlanma ve ülkede son yıllarda silahlanma oranın artışı olarak belirtiyor.

ABD’deki silahlı saldırılar
ABD’de en son 4 Temmuz’da Pensilvanya eyaletinin Philadelphia kentinin Kingsessing semtinde gece saatlerinde bir kişi silahıyla etrafa ateş açmış, saldırıda 4 kişi hayatını kaybederken 2 ve 13 yaşlarındaki iki çocuk da yaralanmıştı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.