Atıklar karaktere dönüşüyor

Kültür-Sanat 13.02.2022 - 21:43, Güncelleme: 13.02.2022 - 21:43 1231+ kez okundu.
 

Atıklar karaktere dönüşüyor

Pandemi dönemiyle birlikte kente geri dönen sanatçı ve uzay mühendisi Korhan Güven ağaç kabuğundan tutun çöpe atılmış plastik şişelere kadar birçok malzemeyi birleştirerek karakterler oluşturuyor. Oluşturduğu karakterlere senaryolar yazan Güven, atölyesinde oluşturduğu mekân tasarımlarıyla karakterlerine bir dünya yaratıyor.

Çanakkale nitelikli göç almaya devam ediyor. Yıllar önce kentten iş için ayrılan Koray Güven pandemi dönemiyle birlikte geri döndü. Çocukluğundan itibaren çeşitli malzemeler ile karakterler üreten Güven şimdilerde ise evinde oluşturduğu atölyesinde atık malzemeler ile karakter tasarımları yapıyor, bu karakterlere mekân tasarlayarak hikayeler yaratıyor. Yarattığı karakterler ile durum komedisi oluşturmayı planlayan sanatçı Koray Güven bunu sosyal medya hesabından paylaşmayı hedefliyor. Güven’in yarattığı dünyayı görenler ise dönüp tekrardan bakıyor. Sanatçı Korhan Güven çevreye bakışında farklılık olduğunu belirterek “Bir yerde bir parça bir ağaç dalı gördüğümde onlar benim gözümün önünde birleşiyorlar. Bir yapbozu birleştirmek gibi bir şey. Küçüklükten beri böyle. Bir malzeme başka neye benzer neyin yerine kullanılabilir bu düşünce hep olan bir şeydi bunlar giderek şekillenmeye başladı. Genel olarak her malzemeyi kullanıyorum. Ağaç dalı olur, çöpten bulunmuş metal parçaları olur, resimde kullandığımız her türlü boya olur. Kullanmadığım malzeme yok gibi bir şey. Bulduğum şeye göre değişiyor. Bazen başka bir malzeme diğer bir malzeme ile birleşebiliyor. Bazen hepsi bir yerde duruyor bir süre sonra başka bir malzeme gelince onlar birleşiyorlar. Ortaya bir şey çıkıyor. Bir şey ortaya çıkarmak çok güzel bir duygu. Görenlerinde hoşuna gidiyor olması artı bir duygu. Çünkü bir işi yaparken aynı zamanda rahatlıyorsun da. Bir terapi gibi bir nevi. İşin içinde bir şeyi yaratıyor olmanın mutluluğu da var. Kimsenin haberinin olmadığı malzemelerden belki de” dedi. Çocukluğundan itibaren karakter oluşturan Güven “5-6 yaşında benim ilk oyuncağım makas ve kağıttı. Ben kâğıttan kartondan adamlar kesip onları oynatıp onlara bir karakter verip şeyler yaratırdım. Kovboylar Kızılderililer keser onları savaştırırdım. Hep olan bir şey artık biraz daha şekillendi. O zaman belki çocuk olarak yapılan şeyler şu an başkalarının da dikkatini çekebileceği hale geldi. Yaptığın karakterin suratına baktığında kişiliği ortaya çıkıyor. Olaya nasıl bakar şaşkın mı güler mi? O da senden çıktığı için onun da karakteri ortaya çıkıyor zaten. Onların gözünden bakıyorsun etrafa. O zamanda onlara göre senaryolar çıkıyor. Karakterlerin hem kendi hikayeleri hem de onlardan çıkan daha büyük hikayeler yaratmak istiyorum. Bunun için hikayelerini maketlerini 3 boyutlu halde de yapıyorum. Birçok hikâye var bunları da yakında sunacağım. Bir durum komedisi yaratmak istiyorum. Yaptığım şeyi yaparken çok mutlu oluyorum. Bunları gören kişilerinde mutlu olacağını düşünüyorum” dedi.
Pandemi dönemiyle birlikte kente geri dönen sanatçı ve uzay mühendisi Korhan Güven ağaç kabuğundan tutun çöpe atılmış plastik şişelere kadar birçok malzemeyi birleştirerek karakterler oluşturuyor. Oluşturduğu karakterlere senaryolar yazan Güven, atölyesinde oluşturduğu mekân tasarımlarıyla karakterlerine bir dünya yaratıyor.

Çanakkale nitelikli göç almaya devam ediyor. Yıllar önce kentten iş için ayrılan Koray Güven pandemi dönemiyle birlikte geri döndü. Çocukluğundan itibaren çeşitli malzemeler ile karakterler üreten Güven şimdilerde ise evinde oluşturduğu atölyesinde atık malzemeler ile karakter tasarımları yapıyor, bu karakterlere mekân tasarlayarak hikayeler yaratıyor. Yarattığı karakterler ile durum komedisi oluşturmayı planlayan sanatçı Koray Güven bunu sosyal medya hesabından paylaşmayı hedefliyor. Güven’in yarattığı dünyayı görenler ise dönüp tekrardan bakıyor.

Sanatçı Korhan Güven çevreye bakışında farklılık olduğunu belirterek “Bir yerde bir parça bir ağaç dalı gördüğümde onlar benim gözümün önünde birleşiyorlar. Bir yapbozu birleştirmek gibi bir şey. Küçüklükten beri böyle. Bir malzeme başka neye benzer neyin yerine kullanılabilir bu düşünce hep olan bir şeydi bunlar giderek şekillenmeye başladı. Genel olarak her malzemeyi kullanıyorum. Ağaç dalı olur, çöpten bulunmuş metal parçaları olur, resimde kullandığımız her türlü boya olur. Kullanmadığım malzeme yok gibi bir şey. Bulduğum şeye göre değişiyor. Bazen başka bir malzeme diğer bir malzeme ile birleşebiliyor. Bazen hepsi bir yerde duruyor bir süre sonra başka bir malzeme gelince onlar birleşiyorlar. Ortaya bir şey çıkıyor. Bir şey ortaya çıkarmak çok güzel bir duygu. Görenlerinde hoşuna gidiyor olması artı bir duygu. Çünkü bir işi yaparken aynı zamanda rahatlıyorsun da. Bir terapi gibi bir nevi. İşin içinde bir şeyi yaratıyor olmanın mutluluğu da var. Kimsenin haberinin olmadığı malzemelerden belki de” dedi.

Çocukluğundan itibaren karakter oluşturan Güven “5-6 yaşında benim ilk oyuncağım makas ve kağıttı. Ben kâğıttan kartondan adamlar kesip onları oynatıp onlara bir karakter verip şeyler yaratırdım. Kovboylar Kızılderililer keser onları savaştırırdım. Hep olan bir şey artık biraz daha şekillendi. O zaman belki çocuk olarak yapılan şeyler şu an başkalarının da dikkatini çekebileceği hale geldi. Yaptığın karakterin suratına baktığında kişiliği ortaya çıkıyor. Olaya nasıl bakar şaşkın mı güler mi? O da senden çıktığı için onun da karakteri ortaya çıkıyor zaten. Onların gözünden bakıyorsun etrafa. O zamanda onlara göre senaryolar çıkıyor. Karakterlerin hem kendi hikayeleri hem de onlardan çıkan daha büyük hikayeler yaratmak istiyorum. Bunun için hikayelerini maketlerini 3 boyutlu halde de yapıyorum. Birçok hikâye var bunları da yakında sunacağım. Bir durum komedisi yaratmak istiyorum. Yaptığım şeyi yaparken çok mutlu oluyorum. Bunları gören kişilerinde mutlu olacağını düşünüyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.