Ayvacık-Küçükkuyu Tüneli Işık Görme Töreni

Gündem 01.02.2022 - 21:28, Güncelleme: 01.02.2022 - 21:28 1414+ kez okundu.
 

Ayvacık-Küçükkuyu Tüneli Işık Görme Töreni

Ayvacık-Küçükkuyu güzergahında 9,6 kilometrelik bölünmüş yol yapım çalışmaları kapsamında yapımı devam eden toplam 5 bin 700 metre uzunluğunda çift tüp T1 ve T2 tünellerinden T2 tünelinde “Işık Görme Töreni” Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil KARAİSMAİLOĞLU, Vali İlhami AKTAŞ, Balıkesir Valisi Hasan ŞILDAK, AK PARTİ Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent TURAN ve AK PARTİ Çanakkale Milletvekili Jülide İSKENDEROĞLU’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat MURAT, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel YILMAZ, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir URALOĞLU, KALYON Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet KALYONCU, Ayvacık Kaymakamı İlker EKER, İl Genel Meclis Başkanı Nejat ÖNDER, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Karayolları Bölge Müdürleri, İl Müdürleri, İl Genel Meclis Üyeleri, AK Parti İl Başkanı Naim MAKAS, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Ali Tuğrul YILDIRIM, protokol üyeleri ve davetlilerin de bulunduğu Ayvacık-Küçükkuyu T2 tünelinde gerçekleşen “Işık Görme” töreni öncesinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil KARAİSMAİLOĞLU, Vali İlhami AKTAŞ, Balıkesir Valisi Hasan ŞILDAK,  AK PARTİ Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ve AK PARTİ Çanakkale Milletvekili Jülide İSKENDEROĞLU, Ayvacık-Küçükkuyu güzergahında yol yapım çalışmaları ve çift tüp T1 ve T2 tünel inşaatı projesi hakkında yetkililerinden brifing aldılar. Yapılan bilgilendirmenin sonrasında Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil KARAİSMAİLOĞLU, Vali İlhami AKTAŞ, Balıkesir Valisi Hasan ŞILDAK, AK PARTİ Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent TURAN, AK PARTİ, Çanakkale Milletvekili Jülide İSKENDEROĞLU ve beraberindeki heyet T2 tünelinde gerçekleşen “Işık Görme Töreni” ne geçtiler. Törende; Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil KARAİSMAİLOĞLU ve AK PARTİ Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent TURAN tarafından birer konuşma gerçekleştirildi. Yapılan konuşmaların ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil KARAİSMAİLOĞLU, iş makinesini kullanarak T2 tüneli içerisindeki son bölmeyi kırıp tünelin iki ucunu birbirlerine bağlamış oldu.  Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil KARAİSMAİLOĞLU, Vali İlhami AKTAŞ, Balıkesir Valisi Hasan ŞILDAK, AK PARTİ Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent TURAN, AK PARTİ Çanakkale Milletvekili Jülide İSKENDEROĞLU ve protokol üyeleri, “Işık Görme Töreni”nin ardından projede görev alan çalışanlarla hatıra fotoğrafı çektirdiler. Ayvacık – Küçükkuyu tünellerinin yapımı tamamlandığında 12,1 kilometrelik mevcut yol, 2,5 kilometre kısalarak 9,6 kilometreye düşecek. Ulaşım süresi ise 35 dakikadan 7 dakikaya düşmesi ile trafikte can ve mal güvenliği temin edilerek bölgenin turizm, ticaret ve sosyoekonomik gelişimine de katkı sağlanacak.  
Ayvacık-Küçükkuyu güzergahında 9,6 kilometrelik bölünmüş yol yapım çalışmaları kapsamında yapımı devam eden toplam 5 bin 700 metre uzunluğunda çift tüp T1 ve T2 tünellerinden T2 tünelinde “Işık Görme Töreni” Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil KARAİSMAİLOĞLU, Vali İlhami AKTAŞ, Balıkesir Valisi Hasan ŞILDAK, AK PARTİ Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent TURAN ve AK PARTİ Çanakkale Milletvekili Jülide İSKENDEROĞLU’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat MURAT, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel YILMAZ, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir URALOĞLU, KALYON Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet KALYONCU, Ayvacık Kaymakamı İlker EKER, İl Genel Meclis Başkanı Nejat ÖNDER, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Karayolları Bölge Müdürleri, İl Müdürleri, İl Genel Meclis Üyeleri, AK Parti İl Başkanı Naim MAKAS, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Ali Tuğrul YILDIRIM, protokol üyeleri ve davetlilerin de bulunduğu Ayvacık- Küçükkuyu T2 tünelinde gerçekleşen “Işık Görme” töreni öncesinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil KARAİSMAİLOĞLU, Vali İlhami AKTAŞ, Balıkesir Valisi Hasan ŞILDAK,  AK PARTİ Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ve AK PARTİ Çanakkale Milletvekili Jülide İSKENDEROĞLU, Ayvacık- Küçükkuyu güzergahında yol yapım çalışmaları ve çift tüp T1 ve T2 tünel inşaatı projesi hakkında yetkililerinden brifing aldılar.


Yapılan bilgilendirmenin sonrasında Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil KARAİSMAİLOĞLU, Vali İlhami AKTAŞ, Balıkesir Valisi Hasan ŞILDAK, AK PARTİ Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent TURAN, AK PARTİ, Çanakkale Milletvekili Jülide İSKENDEROĞLU ve beraberindeki heyet T2 tünelinde gerçekleşen “Işık Görme Töreni” ne geçtiler.


Törende; Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil KARAİSMAİLOĞLU ve AK PARTİ Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent TURAN tarafından birer konuşma gerçekleştirildi.


Yapılan konuşmaların ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil KARAİSMAİLOĞLU, iş makinesini kullanarak T2 tüneli içerisindeki son bölmeyi kırıp tünelin iki ucunu birbirlerine bağlamış oldu. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil KARAİSMAİLOĞLU, Vali İlhami AKTAŞ, Balıkesir Valisi Hasan ŞILDAK, AK PARTİ Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent TURAN, AK PARTİ Çanakkale Milletvekili Jülide İSKENDEROĞLU ve protokol üyeleri, “Işık Görme Töreni”nin ardından projede görev alan çalışanlarla hatıra fotoğrafı çektirdiler.


Ayvacık Küçükkuyu tünellerinin yapımı tamamlandığında 12,1 kilometrelik mevcut yol, 2,5 kilometre kısalarak 9,6 kilometreye düşecek. Ulaşım süresi ise 35 dakikadan 7 dakikaya düşmesi ile trafikte can ve mal güvenliği temin edilerek bölgenin turizm, ticaret ve sosyoekonomik gelişimine de katkı sağlanacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.