Bakan Ersoy: "Şehirlerimiz gastronomide denizde yüzüp derede boğuluyor"

Kültür-Sanat (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.09.2023 - 17:01, Güncelleme: 16.09.2023 - 16:46 619+ kez okundu.
 

Bakan Ersoy: "Şehirlerimiz gastronomide denizde yüzüp derede boğuluyor"

Bakan Ersoy: "Şehirlerimiz gastronomide denizde yüzüp derede boğuluyor"

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 15 Temmuz Panorama Müzesi’nde Havara açılış ve Suna Kan Orkestrası konserine, ardından Festival Park’ta Arda Türkmen ile Söyleşi programına katıldı. Bakan Ersoy, "Şehirlerimizin çok güzel yemek çeşitleri var ancak bunu dünya mutfağıyla birleştirip sunamıyoruz. Bu aslında denizde yüzüp derede boğulmak gibi bir şeydir" dedi.Bakan Ersoy, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın iş birliğinde düzenlenecek GastroANTEP Kültür Yolu Festivali programlarında Panorama 25 Aralık Müzesi’nde Suna Kan Orkestra konseri ve Havara açılışına katıldı. Daha sonra Arda Türkmen ile Söyleşi programına katılan ve burada konuşan Bakan Ersoy, “Açıkçası bizim şehirlerimizin çok güzel yemek çeşitleri var ancak bunu dünya mutfağıyla birleştirip sunamıyoruz. Bu aslında denizde yüzüp derede boğulmak gibi bir şeydir” dedi.Kültür ve gastronomi etkinliklerinin arttırılacağını söyleyen Bakan Ersoy, “İstanbul Beyoğlu’nda düzenlediğimiz festival yoğun bir katılım alınca biz de bunu sadece İstanbul ile sınırlı kalmasın dedik ve her sene 5 şehirde yapmaya başladık. Bu sene 11 şehre çıktı. İnşallah önümüzdeki sene 15-16 şehirde yapılacak. Hedefimiz 35 şehre çıkmak. Öncelikle hedefimiz vatandaşlarımızın kolay ve etkin bir şekilde kültür ve sanata ulaşmasını sağlamaktır. Bunu yaparken de kültür sanata ve sanatçıya destek olmak istiyoruz. Şehirlerimizin tanıtımını bu festivallerle hem ulusal hem de uluslararası tanıtımını sağlıyoruz. GastroCity çok farklı bir şeydir. Örneğin Londra önemli bir GastroCity şehridir. Ama baktığınızda çok önemli bir yemek çeşitlilikleri yoktur. İşin özü şudur, eğer siz dünya mutfağını çok iyi bir konseptle doğru şekilde sunarak pazarlarsanız şehirlerinizde işlerseniz işte o zaman GastroCity şehri olursunuz. Michelin yıldızı da gelir her türlü uluslararası tescil de gelir. Açıkçası bizim şehirlerimizin çok güzel yemek çeşitleri var ancak bunu dünya mutfağıyla birleştirip sunamıyoruz. Bu aslında denizde yüzüp derede boğulmak gibi bir şeydir” diye konuştu.
Bakan Ersoy: "Şehirlerimiz gastronomide denizde yüzüp derede boğuluyor"
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 15 Temmuz Panorama Müzesi’nde Havara açılış ve Suna Kan Orkestrası konserine, ardından Festival Park’ta Arda Türkmen ile Söyleşi programına katıldı. Bakan Ersoy, "Şehirlerimizin çok güzel yemek çeşitleri var ancak bunu dünya mutfağıyla birleştirip sunamıyoruz. Bu aslında denizde yüzüp derede boğulmak gibi bir şeydir" dedi.
Bakan Ersoy, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın iş birliğinde düzenlenecek GastroANTEP Kültür Yolu Festivali programlarında Panorama 25 Aralık Müzesi’nde Suna Kan Orkestra konseri ve Havara açılışına katıldı. Daha sonra Arda Türkmen ile Söyleşi programına katılan ve burada konuşan Bakan Ersoy, “Açıkçası bizim şehirlerimizin çok güzel yemek çeşitleri var ancak bunu dünya mutfağıyla birleştirip sunamıyoruz. Bu aslında denizde yüzüp derede boğulmak gibi bir şeydir” dedi.
Kültür ve gastronomi etkinliklerinin arttırılacağını söyleyen Bakan Ersoy, “İstanbul Beyoğlu’nda düzenlediğimiz festival yoğun bir katılım alınca biz de bunu sadece İstanbul ile sınırlı kalmasın dedik ve her sene 5 şehirde yapmaya başladık. Bu sene 11 şehre çıktı. İnşallah önümüzdeki sene 15-16 şehirde yapılacak. Hedefimiz 35 şehre çıkmak. Öncelikle hedefimiz vatandaşlarımızın kolay ve etkin bir şekilde kültür ve sanata ulaşmasını sağlamaktır. Bunu yaparken de kültür sanata ve sanatçıya destek olmak istiyoruz. Şehirlerimizin tanıtımını bu festivallerle hem ulusal hem de uluslararası tanıtımını sağlıyoruz. GastroCity çok farklı bir şeydir. Örneğin Londra önemli bir GastroCity şehridir. Ama baktığınızda çok önemli bir yemek çeşitlilikleri yoktur. İşin özü şudur, eğer siz dünya mutfağını çok iyi bir konseptle doğru şekilde sunarak pazarlarsanız şehirlerinizde işlerseniz işte o zaman GastroCity şehri olursunuz. Michelin yıldızı da gelir her türlü uluslararası tescil de gelir. Açıkçası bizim şehirlerimizin çok güzel yemek çeşitleri var ancak bunu dünya mutfağıyla birleştirip sunamıyoruz. Bu aslında denizde yüzüp derede boğulmak gibi bir şeydir” diye konuştu.

Gaziantep HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.