Başkan: Bigalı Olarak Gurur Duyuyoruz

Gündem 14.01.2022 - 18:14, Güncelleme: 14.01.2022 - 18:14 1602+ kez okundu.
 

Başkan: Bigalı Olarak Gurur Duyuyoruz

Biga’da Granikos Muharebe Meydanı ve turizme kazandırılması çalışmaları için toplantı düzenlendi. Toplantının bir başlangıç olduğunu söyleyen Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Biga’nın tarihi, kültürel ve turizm potansiyelinin çok büyük olduğunu ifade etti.

Biga Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Başkan Yardımcıları Nazım Hikmet Keskiner ve Sıtkı Keçeci, Belediye Meclis Üyeleri, Antalya Bilim Üniversitesi, Uluslararası  İlişkiler Profesörü Prof.Dr. Mesut Uyar, Türkiye Kent Konseyleri Birliği Kültür Sanat Turizm Komite Başkanı, Biga Kent Konseyi Başkanı Metin Tatlı, Türkiye Kent Konseyleri Kültür Sanat ve Turizm Komitesi Başdanışmanı, Çanakkale Rehberler Odası Başkanı Cihan Müşterioğlu, Biga İlçe Emniyet Müdürü Emre Bolat, STK temsilcileri ve basın mensupları katıldı. Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan yaptığı konuşmada, “Her zaman söylediğimiz bir söz var. Geçmişini unutan milletler yok olmaya mahkumdur. Biz de Kent Konseyimizin başlatmış olduğu bu çalışmayı çok kıymetli buluyoruz ve destekliyoruz. Bu konuyla alakalı dertlenen başta Tarihi Alan Başkanlığımız, kıymetli hocalarımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Coğrafya olarak çok farklı medeniyetlere ve kültürlere ev sahipliği yapmış, çok kıymetli bir yerde yaşamak bize nasip olmuş. Göreve geldiğimiz günden bu yana Biga’mızın kültürel ve tarihsel zenginliklerine sahip çıkmak anlamında başladığımız birkaç çalışmanın sonucuna ulaştık. Bundan da Bigalı olarak gurur duyuyoruz. Bunlardan bir tanesi Bigalı Mehmet Çavuş. Yıllar önce kurulan derneğimiz bu konuyla alakalı uzun zaman çalışmalar yapmış. Biga Belediyesi olarak bizler de kahramanımızın belgesel çalışmasını tamamladık ve galamızı yaptık. Mehmet Çavuş Belgeseli Belediyemiz arşivinde ölümsüz oldu. İnşallah 18 Mart’ta farklı TV kanallarında gösterimi olacak. Yine Mehmet Çavuşumuzun Bahçeli Köyü’ndeki kamulaştırma sürecini başlattık. İnşallah tamamlandığında buranın restorasyonunu yapacağız. Granikos Muharebesi bölgemiz hatta ülkemiz için çok kıymetli bir tarih. Bugün dünyaca tanınan Büyük İskender’in Perslilerle Granikos bugünkü adıyla Kocabaş Çayı kenarında savaşını biliyoruz. İnşallah Parion, Mehmet Çavuş, Nilüfer Gölü, Abdiağa Çağlayan Trekking Alanı, Balıkkaya Mağarası ve Granikos ile birlikte çok güzel bir turizm destinasyonu olacak. Bugünü bir başlangıç olarak görüyoruz. İnşallah çalışmaları tüm paydaşlarımızla birlikte sonuca ulaştırırız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Çanakkale Rehberler odası başkanı Cihan Müşterioğlu, bölgede turizm ve izlenecek yollar hakkında bilgi verdi. Antalya Bilim Üniversitesi, Uluslararası  ilişkiler Profesörü,  Prof.Dr. Mesut Uyar, M.Ö.334 yılında Biga'da yapılan savaş hakkında bilgi verdi. Biga'daki  Granikos Muharebe Meydanın tam yerinin tespiti ve turizme kazandırılması için, Biga Belediyesi ve Biga Kent Konseyi logolarının da yer alacağı projeye bugün start verdiklerini belirtti.
Biga’da Granikos Muharebe Meydanı ve turizme kazandırılması çalışmaları için toplantı düzenlendi. Toplantının bir başlangıç olduğunu söyleyen Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Biga’nın tarihi, kültürel ve turizm potansiyelinin çok büyük olduğunu ifade etti.

Biga Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Başkan Yardımcıları Nazım Hikmet Keskiner ve Sıtkı Keçeci, Belediye Meclis Üyeleri, Antalya Bilim Üniversitesi, Uluslararası  İlişkiler Profesörü Prof.Dr. Mesut Uyar, Türkiye Kent Konseyleri Birliği Kültür Sanat Turizm Komite Başkanı, Biga Kent Konseyi Başkanı Metin Tatlı, Türkiye Kent Konseyleri Kültür Sanat ve Turizm Komitesi Başdanışmanı, Çanakkale Rehberler Odası Başkanı Cihan Müşterioğlu, Biga İlçe Emniyet Müdürü Emre Bolat, STK temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan yaptığı konuşmada, “Her zaman söylediğimiz bir söz var. Geçmişini unutan milletler yok olmaya mahkumdur. Biz de Kent Konseyimizin başlatmış olduğu bu çalışmayı çok kıymetli buluyoruz ve destekliyoruz. Bu konuyla alakalı dertlenen başta Tarihi Alan Başkanlığımız, kıymetli hocalarımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Coğrafya olarak çok farklı medeniyetlere ve kültürlere ev sahipliği yapmış, çok kıymetli bir yerde yaşamak bize nasip olmuş. Göreve geldiğimiz günden bu yana Biga’mızın kültürel ve tarihsel zenginliklerine sahip çıkmak anlamında başladığımız birkaç çalışmanın sonucuna ulaştık. Bundan da Bigalı olarak gurur duyuyoruz. Bunlardan bir tanesi Bigalı Mehmet Çavuş. Yıllar önce kurulan derneğimiz bu konuyla alakalı uzun zaman çalışmalar yapmış. Biga Belediyesi olarak bizler de kahramanımızın belgesel çalışmasını tamamladık ve galamızı yaptık. Mehmet Çavuş Belgeseli Belediyemiz arşivinde ölümsüz oldu. İnşallah 18 Mart’ta farklı TV kanallarında gösterimi olacak. Yine Mehmet Çavuşumuzun Bahçeli Köyü’ndeki kamulaştırma sürecini başlattık. İnşallah tamamlandığında buranın restorasyonunu yapacağız. Granikos Muharebesi bölgemiz hatta ülkemiz için çok kıymetli bir tarih. Bugün dünyaca tanınan Büyük İskender’in Perslilerle Granikos bugünkü adıyla Kocabaş Çayı kenarında savaşını biliyoruz. İnşallah Parion, Mehmet Çavuş, Nilüfer Gölü, Abdiağa Çağlayan Trekking Alanı, Balıkkaya Mağarası ve Granikos ile birlikte çok güzel bir turizm destinasyonu olacak. Bugünü bir başlangıç olarak görüyoruz. İnşallah çalışmaları tüm paydaşlarımızla birlikte sonuca ulaştırırız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Çanakkale Rehberler odası başkanı Cihan Müşterioğlu, bölgede turizm ve izlenecek yollar hakkında bilgi verdi. Antalya Bilim Üniversitesi, Uluslararası  ilişkiler Profesörü,  Prof.Dr. Mesut Uyar, M.Ö.334 yılında Biga'da yapılan savaş hakkında bilgi verdi. Biga'daki   Granikos Muharebe Meydanın tam yerinin tespiti ve turizme kazandırılması için, Biga Belediyesi ve Biga Kent Konseyi logolarının da yer alacağı projeye bugün start verdiklerini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.