Başkan’dan deve güreşine davet

Spor 26.02.2022 - 10:06, Güncelleme: 26.02.2022 - 10:06 1611+ kez okundu.
 

Başkan’dan deve güreşine davet

Bayramiç Belediyesi Geleneksel Deve Güreşi Festivali, 26 Şubat Cumartesi günü Ahmet Somalı Arena’da (Çamlık’ta) gerçekleşecek. Birbirinden namlı develerin boy göstereceği festivalin büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, 26 Şubat Cumartesi günü Ahmet Somalı Arena’da yapılacak olan Deve Güreşi Festivali’ne tüm halkı davet etti. Devecilik kültürünü yaşatmak ve yeni nesillere aktarmak adına, bu etkinliğe büyük önem verdiklerini dile getiren Başkan Uygun, “Geçen yıl pandemiden dolayı yapamadık, halkımız deve güreşlerini çok özledi. Biz de festivalimize özen gösterdik ve tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Son dönemde deve güreşlerine yoğun bir ilgi olduğunu görüyoruz. Ahmet Somalı Arena’da da ülkemizin çok değerli pehlivan develerini izleyeceğiz. Tüm halkımızı bu heyecana ortak olmaya davet ediyorum” dedi. İki gün sürecek olan etkinlikler, 25 Şubat Cuma günü saat 14.30’da otogar önünde, kortej yürüyüşüyle başlayacak. Yürüyüşün ardından birbirinden namlı develer, Yıldırım Akbulut Meydanı’nda ‘Deve Güzellik Yarışması’nda boy gösterecek. 26 Şubat Cumartesi günü sabah saatlerinde başlayacak olan deve güreşleri, tüm gün sürecek.”
Bayramiç Belediyesi Geleneksel Deve Güreşi Festivali, 26 Şubat Cumartesi günü Ahmet Somalı Arena’da (Çamlık’ta) gerçekleşecek. Birbirinden namlı develerin boy göstereceği festivalin büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, 26 Şubat Cumartesi günü Ahmet Somalı Arena’da yapılacak olan Deve Güreşi Festivali’ne tüm halkı davet etti.

Devecilik kültürünü yaşatmak ve yeni nesillere aktarmak adına, bu etkinliğe büyük önem verdiklerini dile getiren Başkan Uygun, “Geçen yıl pandemiden dolayı yapamadık, halkımız deve güreşlerini çok özledi. Biz de festivalimize özen gösterdik ve tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Son dönemde deve güreşlerine yoğun bir ilgi olduğunu görüyoruz. Ahmet Somalı Arena’da da ülkemizin çok değerli pehlivan develerini izleyeceğiz. Tüm halkımızı bu heyecana ortak olmaya davet ediyorum” dedi. İki gün sürecek olan etkinlikler, 25 Şubat Cuma günü saat 14.30’da otogar önünde, kortej yürüyüşüyle başlayacak. Yürüyüşün ardından birbirinden namlı develer, Yıldırım Akbulut Meydanı’nda ‘ Deve Güzellik Yarışması’nda boy gösterecek. 26 Şubat Cumartesi günü sabah saatlerinde başlayacak olan deve güreşleri, tüm gün sürecek.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.