Bir buçuk kilometrelik alanın maliyeti 6 milyon

Gündem 21.02.2022 - 13:41, Güncelleme: 21.02.2022 - 13:41 1304+ kez okundu.
 

Bir buçuk kilometrelik alanın maliyeti 6 milyon

Çan ilçesindeki yolların iyileştirilmesi için belediye ekipleri tarafından çalışmalar devam ederken, Belediye Başkanı Bülent Öz incelemelerde bulunarak, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Öz, yolların tam yapım maliyetinin maliyetlerin yükselmesinden kaynaklı 7 milyon liranın üzerinde bir bütçe tutmasından dolayı mecburen geçici çözüm olan hasır beton dökümü yaptıklarını açıkladı.

Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, ilçede yapılan kamyon sıra takip yoluna çelik hasır ve beton dökümü çalışmalarını yerinde inceledi. İncelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Öz, “Bu yol bir buçuk kilometrelik bir alan. Bu yolun altyapısı eskimiş, su giderleri tamamen tıkanmış. Su giderlerinin işlevini yerine getirememesinden dolayı, yağışlar sebebiyle su bu bölgede kalmakta. Ağır tonajlı kamyonların geçişi sebebiyle zaman zaman çökmelere sebebiyet vermekte. Hesaplamamıza göre bu yolun bugünkü maliyetlerin maalesef yükselmesinden dolayı bir buçuk kilometrelik alanın maliyeti 6 milyondan fazla belki daha iyimser bir rakam söyledim. Belki daha fazla bütçeyle. Bu yolun altyapısı yapılarak, su giderlerinin yapılarak, yağmur hatlarının döşenerek baştan aşağıya yapılması gerekiyor. Bu yüzden büyük bir bütçe gerektiriyor” dedi. Öz, bu yöntemle çöken çukur haline gelen alanlarda hasır beton uygulaması yaptıklarını belirterek, “Geçtiğimiz aylarda sıra takip dediğimiz yola gelen tarafı yapmıştık. Şimdi de dördüncü çukur olan alana hasır beton dökme çalışması yapıyoruz. Bu yöntem uzun zaman götürecek ve kamyonların geçişinde büyük rahatlık sağlanmış olacak. Ama dediğim gibi bu yolun çözümü inşallah gelecek yıllarda bütçemiz elverdiğinde bu yolun yapılması da elzem. Altyapı, yağmur suyu hattıyla ile birlikte yapılması gerekiyor. Bizim yaptığımız hasır betonla geçici çözüm yapıyoruz ama geçici çözüm de olsa kamyonların rahat geçişini sağlayacak, çukur olan alanları düz zemin haline getireceğiz” diye anlattı. Kamyon garajı denilen alana taş döşeme yaparak, park edilebilir bir alan kazandırdıklarını söyleyen Bülent Öz, “Işıklandırma yaparak güvenli bir şekilde park etmesine yardımcı olmuş olduk” bilgisini verdi.
Çan ilçesindeki yolların iyileştirilmesi için belediye ekipleri tarafından çalışmalar devam ederken, Belediye Başkanı Bülent Öz incelemelerde bulunarak, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Öz, yolların tam yapım maliyetinin maliyetlerin yükselmesinden kaynaklı 7 milyon liranın üzerinde bir bütçe tutmasından dolayı mecburen geçici çözüm olan hasır beton dökümü yaptıklarını açıkladı.

Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, ilçede yapılan kamyon sıra takip yoluna çelik hasır ve beton dökümü çalışmalarını yerinde inceledi. İncelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Öz, “Bu yol bir buçuk kilometrelik bir alan. Bu yolun altyapısı eskimiş, su giderleri tamamen tıkanmış. Su giderlerinin işlevini yerine getirememesinden dolayı, yağışlar sebebiyle su bu bölgede kalmakta. Ağır tonajlı kamyonların geçişi sebebiyle zaman zaman çökmelere sebebiyet vermekte. Hesaplamamıza göre bu yolun bugünkü maliyetlerin maalesef yükselmesinden dolayı bir buçuk kilometrelik alanın maliyeti 6 milyondan fazla belki daha iyimser bir rakam söyledim. Belki daha fazla bütçeyle. Bu yolun altyapısı yapılarak, su giderlerinin yapılarak, yağmur hatlarının döşenerek baştan aşağıya yapılması gerekiyor. Bu yüzden büyük bir bütçe gerektiriyor” dedi.

Öz, bu yöntemle çöken çukur haline gelen alanlarda hasır beton uygulaması yaptıklarını belirterek, “Geçtiğimiz aylarda sıra takip dediğimiz yola gelen tarafı yapmıştık. Şimdi de dördüncü çukur olan alana hasır beton dökme çalışması yapıyoruz. Bu yöntem uzun zaman götürecek ve kamyonların geçişinde büyük rahatlık sağlanmış olacak. Ama dediğim gibi bu yolun çözümü inşallah gelecek yıllarda bütçemiz elverdiğinde bu yolun yapılması da elzem. Altyapı, yağmur suyu hattıyla ile birlikte yapılması gerekiyor. Bizim yaptığımız hasır betonla geçici çözüm yapıyoruz ama geçici çözüm de olsa kamyonların rahat geçişini sağlayacak, çukur olan alanları düz zemin haline getireceğiz” diye anlattı.

Kamyon garajı denilen alana taş döşeme yaparak, park edilebilir bir alan kazandırdıklarını söyleyen Bülent Öz, “Işıklandırma yaparak güvenli bir şekilde park etmesine yardımcı olmuş olduk” bilgisini verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.