Borrel: “Türkiye, Ukrayna, Rusya, Lincoln ve Çin ile birlikte ana gündem maddelerimizden biri”

Siyaset (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.07.2023 - 15:24, Güncelleme: 20.07.2023 - 15:03 1195+ kez okundu.
 

Borrel: “Türkiye, Ukrayna, Rusya, Lincoln ve Çin ile birlikte ana gündem maddelerimizden biri”

Borrel: “Türkiye, Ukrayna, Rusya, Lincoln ve Çin ile birlikte ana gündem maddelerimizden biri”

Avrupa Birliği (AB) Yüksek Temsilcisi Josep Borrel, “Bugün Türkiye, Ukrayna, Rusya, Lincoln ve Çin ile birlikte ana gündem maddelerimizden biri. Önce Gümrük Birliği’nin modernizasyonuna ve vize sorunlarına bakmak zorundayız” dedi.AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrel, Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen AB Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Borrel, toplantıda Çin, Ukrayna’ya desteğin sürdürülmesi ve AB ile Türkiye ilişkilerinin ele alınacağını söyleyerek, “Yaz aylarının ardından tekrar toplanacağız ve Türkiye yeniden gündemimizde olacak. Bugün de Türkiye ile ilişkilerimizi nasıl yeniden ele alacağımızı konuşacağız. Türkiye hakkında konuşmayalı uzun süre oldu. Bugün Türkiye, Ukrayna, Rusya, Lincoln ve Çin ile birlikte ana gündem maddelerimizden biri” dedi.Türkiye’nin AB’ye üyeliğine değinen Borrel, “Ukrayna’nın AB’ye üyeliği bütün komşularımızda yeni dinamikler oluşturur. Eğer Ukrayna üye olursa bu tüm Balkanların üyelik sürecini hızlandırır. Tabii özellikle Türkiye de bu oyunun bir parçası olmak istiyor. Önce Gümrük Birliği’nin modernizasyonuna ve vize sorunlarına bakmak zorundayız” şeklinde konuştu.“Türkiye sonunda İsveç’in NATO’ya üyeliğini kabul etti”Karadeniz’deki Tahıl Koridoru Anlaşması ile ilgili Borrel, “Karadeniz limanları kapatılırsa o zaman biz de limanlarımızdan Ukrayna’ya ve komşu ülkelere tahıl ihracatı kapasitemizi arttırmak durumunda kalırız. Bu Ukrayna için büyük çaba demek. Ukrayna’ya tahıl sevkiyatı konusunda sınırların açılmasını sağlayarak daha fazla katkıda bulunmak zorunda kalacaklar” ifadelerini kullandı.İsveç’in NATO üyeliği hakkında da konuşan Borrel, “Türkiye sonunda İsveç’in NATO’ya üyeliğini kabul etti” dedi.
Borrel: “Türkiye, Ukrayna, Rusya, Lincoln ve Çin ile birlikte ana gündem maddelerimizden biri”
Avrupa Birliği (AB) Yüksek Temsilcisi Josep Borrel, “Bugün Türkiye, Ukrayna, Rusya, Lincoln ve Çin ile birlikte ana gündem maddelerimizden biri. Önce Gümrük Birliği’nin modernizasyonuna ve vize sorunlarına bakmak zorundayız” dedi.
AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrel, Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen AB Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Borrel, toplantıda Çin, Ukrayna’ya desteğin sürdürülmesi ve AB ile Türkiye ilişkilerinin ele alınacağını söyleyerek, “Yaz aylarının ardından tekrar toplanacağız ve Türkiye yeniden gündemimizde olacak. Bugün de Türkiye ile ilişkilerimizi nasıl yeniden ele alacağımızı konuşacağız. Türkiye hakkında konuşmayalı uzun süre oldu. Bugün Türkiye, Ukrayna, Rusya, Lincoln ve Çin ile birlikte ana gündem maddelerimizden biri” dedi.
Türkiye’nin AB’ye üyeliğine değinen Borrel, “Ukrayna’nın AB’ye üyeliği bütün komşularımızda yeni dinamikler oluşturur. Eğer Ukrayna üye olursa bu tüm Balkanların üyelik sürecini hızlandırır. Tabii özellikle Türkiye de bu oyunun bir parçası olmak istiyor. Önce Gümrük Birliği’nin modernizasyonuna ve vize sorunlarına bakmak zorundayız” şeklinde konuştu.

“Türkiye sonunda İsveç’in NATO’ya üyeliğini kabul etti”
Karadeniz’deki Tahıl Koridoru Anlaşması ile ilgili Borrel, “Karadeniz limanları kapatılırsa o zaman biz de limanlarımızdan Ukrayna’ya ve komşu ülkelere tahıl ihracatı kapasitemizi arttırmak durumunda kalırız. Bu Ukrayna için büyük çaba demek. Ukrayna’ya tahıl sevkiyatı konusunda sınırların açılmasını sağlayarak daha fazla katkıda bulunmak zorunda kalacaklar” ifadelerini kullandı.
İsveç’in NATO üyeliği hakkında da konuşan Borrel, “Türkiye sonunda İsveç’in NATO’ya üyeliğini kabul etti” dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.