Çanakkale Barosu'ndan sert tepki

Gündem 26.02.2022 - 10:04, Güncelleme: 26.02.2022 - 10:04 1656+ kez okundu.
 

Çanakkale Barosu'ndan sert tepki

Çanakkale Adliyesi içerisinde, Hakim ve Savcı odalarının bulunduğu alanlara, avukatların girişinin engellenmesi üzerine Çanakkale Barosu sert bir tepki verdi. Baro tarafından yapılan bilgilendirmede “Gerek yargının kurucu unsuru olan Avukatlık mesleğinin icrasına, gerekse adalete erişim ve hak arama özgürlüğünün kısıtlanmasına neden olan bu uygulamanın tarafımızca kabulü mümkün değildir” ifadeleri yer aldı. “Gereği yapılacaktır” denildi.

Çanakkale Adliyesi içerisinde, hakim ve savcı odalarının bulunduğu bölümlerdeki, manyetik kapılarda, avukat kartlarının geçerliliğinin iptal edildiği belirtildi. Avukatların bu alanlara girişlerinin engellendiği belirtilirken, Çanakkale Barosu tarafından “Gereği yapılacaktır” denildi ve bir bilgilendirme paylaşıldı. “Barokart geçişine kapatılmıştır” Baro tarafından yapılan bilgilendirmede, “17.02.2022 Tarihi itibarıyla Çanakkale Merkez Adliyesi’nde Hakim ve Savcı odalarının bulunduğu bölümlerin manyetik kapıları, Avukatların bu alanlara girişini engellemek maksadıyla Başsavcılık tarafından Barokart geçişine kapatılmıştır. “Tarafımızca kabulü mümkün değildir” Gerek yargının kurucu unsuru olan Avukatlık mesleğinin icrasına, gerekse adalete erişim ve hak arama özgürlüğünün kısıtlanmasına neden olan bu uygulamanın tarafımızca kabulü mümkün değildir. “Çözümü konusunda çalışmalar başlatılmıştır” Baromuza ya da meslektaşlarımıza herhangi bir bilgilendirme yapılmadan başlatılan bu uygulamaya itiraz etmek üzere, Yönetim Kurulu olarak 18.02.2022 tarihinde Başsavcılık ile görüşme yapılmıştır. Görüşmede, bugüne kadar Çanakkale Barosu’na mensup meslektaşlarımız ile Hakim ve Savcılar arasında mesleki diyalog açısından herhangi bir sorun yaşanmadığı ve bu uygulamanın Avukatlar açısından kabul edilebilir olmadığı hususu iletilmiştir. Ancak, yapılan görüşmeden olumlu bir sonuç alınamadığından, Türkiye Barolar Birliği ve Adalet Bakanlığı nezdinde söz konusu sorunun çözümü konusunda gerekli çalışmalar başlatılmıştır. Baromuz tarafından sorunun çözümü sağlanıncaya kadar tüm diyalog kanalları denenecek, yasal yollar konusunda gereği yapılacaktır. Meslektaşlarımıza saygıyla duyurulur” ifadeleri yer aldı.
Çanakkale Adliyesi içerisinde, Hakim ve Savcı odalarının bulunduğu alanlara, avukatların girişinin engellenmesi üzerine Çanakkale Barosu sert bir tepki verdi. Baro tarafından yapılan bilgilendirmede “Gerek yargının kurucu unsuru olan Avukatlık mesleğinin icrasına, gerekse adalete erişim ve hak arama özgürlüğünün kısıtlanmasına neden olan bu uygulamanın tarafımızca kabulü mümkün değildir” ifadeleri yer aldı. “Gereği yapılacaktır” denildi.

Çanakkale Adliyesi içerisinde, hakim ve savcı odalarının bulunduğu bölümlerdeki, manyetik kapılarda, avukat kartlarının geçerliliğinin iptal edildiği belirtildi. Avukatların bu alanlara girişlerinin engellendiği belirtilirken, Çanakkale Barosu tarafından “Gereği yapılacaktır” denildi ve bir bilgilendirme paylaşıldı.

Barokart geçişine kapatılmıştır”

Baro tarafından yapılan bilgilendirmede, “17.02.2022 Tarihi itibarıyla Çanakkale Merkez Adliyesi’nde Hakim ve Savcı odalarının bulunduğu bölümlerin manyetik kapıları, Avukatların bu alanlara girişini engellemek maksadıyla Başsavcılık tarafından Barokart geçişine kapatılmıştır.

“Tarafımızca kabulü mümkün değildir”

Gerek yargının kurucu unsuru olan Avukatlık mesleğinin icrasına, gerekse adalete erişim ve hak arama özgürlüğünün kısıtlanmasına neden olan bu uygulamanın tarafımızca kabulü mümkün değildir.

“Çözümü konusunda çalışmalar başlatılmıştır”

Baromuza ya da meslektaşlarımıza herhangi bir bilgilendirme yapılmadan başlatılan bu uygulamaya itiraz etmek üzere, Yönetim Kurulu olarak 18.02.2022 tarihinde Başsavcılık ile görüşme yapılmıştır. Görüşmede, bugüne kadar Çanakkale Barosu’na mensup meslektaşlarımız ile Hakim ve Savcılar arasında mesleki diyalog açısından herhangi bir sorun yaşanmadığı ve bu uygulamanın Avukatlar açısından kabul edilebilir olmadığı hususu iletilmiştir. Ancak, yapılan görüşmeden olumlu bir sonuç alınamadığından, Türkiye Barolar Birliği ve Adalet Bakanlığı nezdinde söz konusu sorunun çözümü konusunda gerekli çalışmalar başlatılmıştır.

Baromuz tarafından sorunun çözümü sağlanıncaya kadar tüm diyalog kanalları denenecek, yasal yollar konusunda gereği yapılacaktır. Meslektaşlarımıza saygıyla duyurulur” ifadeleri yer aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.