Çomar Barajı’nın çevresine mesire alanı açıldı

Yaşam (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.07.2023 - 20:17, Güncelleme: 14.07.2023 - 19:42 611+ kez okundu.
 

Çomar Barajı’nın çevresine mesire alanı açıldı

Çomar Barajı’nın çevresine mesire alanı açıldı

Çorum Belediyesi tarafından Çomar Barajı’nın çevresinde oluşturulan mesire alanı hizmete girdi.Çomar Barajı’nda yapılan çevre düzenlemesiyle baraj etrafında bulunan atıl alanlar mesire alanına dönüştürüldü. Bu çerçevede bölgenin etrafı tel örgülerle kapatılırken yeni oluşturulan piknik alanına kamelyalar, barbeküler, spor alanları yapılırken bir seyir terası da mesire alanına kazandırıldı. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum’a yeni bir mesire alanı kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Mesire alanının bir ay süreyle ücretsiz olacağını açıklayan Aşgın, “Bugünden itibaren burası ücretsiz olacak. Bir aydan sonra Sıklık Tabiat Parkı’nda olduğu gibi sembolik bir ücret koyacağız. Çünkü burada hizmetler tam olsun istiyoruz.” dedi. Bölgede alkolün yasak olduğunu hatırlatan Aşgın, kimsenin özgürlüğüne müdahale etmediklerinin altını çizdi.Baraja serinlemek için girenleri de uyaran Aşgın, “Çok güzel bir ortam oldu, ancak bir uyarımız var, baraja girmek tehlikelidir. Hemşerilerimiz bizi üzmesinler. Çorum’da birçok havuzumuz var. Şehrimizde yeterince havuz imkanı var. Baraja serinlemek için girmeyin, tehlikeli ve yasak. ‘Serinlemek için girdiği barajda boğuldu’ gibi bir cümleyi duymak istemiyoruz. Burayı sadece seyredelim. Suya girmek gerçekten büyük bir tehlike arz ediyor. Hem ailelerinizi hem bizleri üzmeyin” şeklinde konuştu. Açılış yapılmadan mesire alanına gelenlerin de kitlesinin değiştiğine dikkat çeken Aşgın, bölgeye bir seyir terası ve fotoğraf alanı oluşturduklarını sözlerine ekledi.Vali Mustafa Çiftçi de bölgede denetimlerin sıklaştırılması için güvenlik güçlerine talimat vereceğini ifade etti.Çomar Barajı’nda halkın nefes alabileceği, vatandaşların aileleriyle piknik yapabilecekleri, stres atabilecekleri güzel bir mekan oluşturulduğunu anlatan Çiftçi, “Bu huzur ortamının devam etmesi için Valilik olarak buradaki denetimlerimizi sıklaştıracağız. Gerek emniyet gerek jandarmadaki arkadaşlara ileteceğim ve buradaki uygulamaları artıracağız. İnsanımızın huzurunu bozmaya yönelik teşebbüsler varsa onları engelleyeceğiz. İstiyoruz ki insanlar burada hoşça zaman geçirsinler” diye konuştu.Programa AK Parti Çorum il Başkanı Murat Günay, Düvenci Belediye Başkanı Necmettin Yalçın, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Bektaş ve muhtarlar katıldı.
Çomar Barajı’nın çevresine mesire alanı açıldı
Çorum Belediyesi tarafından Çomar Barajı’nın çevresinde oluşturulan mesire alanı hizmete girdi.

Çomar Barajı’nda yapılan çevre düzenlemesiyle baraj etrafında bulunan atıl alanlar mesire alanına dönüştürüldü. Bu çerçevede bölgenin etrafı tel örgülerle kapatılırken yeni oluşturulan piknik alanına kamelyalar, barbeküler, spor alanları yapılırken bir seyir terası da mesire alanına kazandırıldı. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum’a yeni bir mesire alanı kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Mesire alanının bir ay süreyle ücretsiz olacağını açıklayan Aşgın, “Bugünden itibaren burası ücretsiz olacak. Bir aydan sonra Sıklık Tabiat Parkı’nda olduğu gibi sembolik bir ücret koyacağız. Çünkü burada hizmetler tam olsun istiyoruz.” dedi. Bölgede alkolün yasak olduğunu hatırlatan Aşgın, kimsenin özgürlüğüne müdahale etmediklerinin altını çizdi.

Baraja serinlemek için girenleri de uyaran Aşgın, “Çok güzel bir ortam oldu, ancak bir uyarımız var, baraja girmek tehlikelidir. Hemşerilerimiz bizi üzmesinler. Çorum’da birçok havuzumuz var. Şehrimizde yeterince havuz imkanı var. Baraja serinlemek için girmeyin, tehlikeli ve yasak. ‘Serinlemek için girdiği barajda boğuldu’ gibi bir cümleyi duymak istemiyoruz. Burayı sadece seyredelim. Suya girmek gerçekten büyük bir tehlike arz ediyor. Hem ailelerinizi hem bizleri üzmeyin” şeklinde konuştu. Açılış yapılmadan mesire alanına gelenlerin de kitlesinin değiştiğine dikkat çeken Aşgın, bölgeye bir seyir terası ve fotoğraf alanı oluşturduklarını sözlerine ekledi.

Vali Mustafa Çiftçi de bölgede denetimlerin sıklaştırılması için güvenlik güçlerine talimat vereceğini ifade etti.
Çomar Barajı’nda halkın nefes alabileceği, vatandaşların aileleriyle piknik yapabilecekleri, stres atabilecekleri güzel bir mekan oluşturulduğunu anlatan Çiftçi, “Bu huzur ortamının devam etmesi için Valilik olarak buradaki denetimlerimizi sıklaştıracağız. Gerek emniyet gerek jandarmadaki arkadaşlara ileteceğim ve buradaki uygulamaları artıracağız. İnsanımızın huzurunu bozmaya yönelik teşebbüsler varsa onları engelleyeceğiz. İstiyoruz ki insanlar burada hoşça zaman geçirsinler” diye konuştu.
Programa AK Parti Çorum il Başkanı Murat Günay, Düvenci Belediye Başkanı Necmettin Yalçın, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Bektaş ve muhtarlar katıldı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.