Çukurbağ Köyü kadınları Tarsus’un tarihi mekanlarını gezdi

Kültür-Sanat (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.09.2023 - 10:16, Güncelleme: 20.09.2023 - 10:12 517+ kez okundu.
 

Çukurbağ Köyü kadınları Tarsus’un tarihi mekanlarını gezdi

Çukurbağ Köyü kadınları Tarsus’un tarihi mekanlarını gezdi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin’in Mut ilçesine bağlı Çukurbağ Köyü kadınlarını Tarsus’ta ağırladı. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından Tarsus Gençlik Kampı ve Berdan Konukevinde misafir edilen kadınlar, Tarsus Doğa Parkı’nın yanı sıra, Tarsus’un turistik ve tarihi alanlarını gezdi.Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Mut Çukurbağ Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile muhtarlığın ortaklaşa gerçekleştirdiği programda ulaşımları sağlanan ve çoğunluğunu kadınların oluşturduğu 47 kişilik ekip, Tarsus’a geldi. Tarsus’ta 2 gece konaklayan Çukurbağ sakinleri, kentin tarihi ve kutsal mekanları olan Tarihi Tarsus Evleri Sokağı, Ulu Camii, Kırkkaşık Bedesteni, Eshab-ı Kehf, Şelale ve Makam Camii gibi birçok önemli noktaya ziyarette bulundu. Çukurbağ ekibi ile Berdan Konukevinde kalan depremzedeler ise akşam düzenlenen türkü gecesinde bir araya gelerek, birbirinden güzel eserler birlikte seslendirdi. Gezi programı sonunda, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, Cumhuriyet’in 100. yılı için özel olarak hazırlanan ve içerisinde çocuklar ile kadınlara yönelik hediyelik eşyaların yer aldığı özel işlemeli 100 sandığın ilki Çukurbağ sakinlerine armağan edildi.“Tarsus’un arkasındaki hikayenin büyüklüğünü gözlemledik”Tarsus’un doğal güzelliklerini çok beğendiğini ifade eden, Tarsus’u gezdikçe arkasındaki hikayenin ve tarihinin ne kadar büyük olduğunu gözlemlediğini belirten Çukurbağ Köyü sakinlerinden Sebile Günay, “Geçmişimizin buralarda ne kadar güzel bir şekilde konumlandırılmış olduğunu görmek ve özellikle kuraklığın yaşandığı bu yıl, şu masmavi Berdan Irmağı’nın bize ve geleceğimize verdiği güven bizi çok mutlu etti” dedi. Çocuğuyla birlikte geziye katılan Cennet Demir de “Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu güzel yerleri görmek bize de nasip oldu. İki gün boyunca bizlere verdikleri hizmetler için teşekkür ederiz” diye konuştu.Gençlik kampında yeniden dizayn edilen survivor alanında gönlünce eğlenen ve Çukurbağ grubunda yer alan genç isimlerden Talha Emre Karanfil ise “Tarsus güzel bir yer. Her insanın gelip görmesini isterim. Güzel duygular yaşattılar bize. Hepsine teşekkürlerimi sunuyorum. Gençlik kampı da çok güzel. Her gencin buraya gelmesini dilerim. Çok eğlendik. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
Çukurbağ Köyü kadınları Tarsus’un tarihi mekanlarını gezdi
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin’in Mut ilçesine bağlı Çukurbağ Köyü kadınlarını Tarsus’ta ağırladı. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından Tarsus Gençlik Kampı ve Berdan Konukevinde misafir edilen kadınlar, Tarsus Doğa Parkı’nın yanı sıra, Tarsus’un turistik ve tarihi alanlarını gezdi.
Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Mut Çukurbağ Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile muhtarlığın ortaklaşa gerçekleştirdiği programda ulaşımları sağlanan ve çoğunluğunu kadınların oluşturduğu 47 kişilik ekip, Tarsus’a geldi. Tarsus’ta 2 gece konaklayan Çukurbağ sakinleri, kentin tarihi ve kutsal mekanları olan Tarihi Tarsus Evleri Sokağı, Ulu Camii, Kırkkaşık Bedesteni, Eshab-ı Kehf, Şelale ve Makam Camii gibi birçok önemli noktaya ziyarette bulundu. Çukurbağ ekibi ile Berdan Konukevinde kalan depremzedeler ise akşam düzenlenen türkü gecesinde bir araya gelerek, birbirinden güzel eserler birlikte seslendirdi. Gezi programı sonunda, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, Cumhuriyet’in 100. yılı için özel olarak hazırlanan ve içerisinde çocuklar ile kadınlara yönelik hediyelik eşyaların yer aldığı özel işlemeli 100 sandığın ilki Çukurbağ sakinlerine armağan edildi.

“Tarsus’un arkasındaki hikayenin büyüklüğünü gözlemledik”
Tarsus’un doğal güzelliklerini çok beğendiğini ifade eden, Tarsus’u gezdikçe arkasındaki hikayenin ve tarihinin ne kadar büyük olduğunu gözlemlediğini belirten Çukurbağ Köyü sakinlerinden Sebile Günay, “Geçmişimizin buralarda ne kadar güzel bir şekilde konumlandırılmış olduğunu görmek ve özellikle kuraklığın yaşandığı bu yıl, şu masmavi Berdan Irmağı’nın bize ve geleceğimize verdiği güven bizi çok mutlu etti” dedi. Çocuğuyla birlikte geziye katılan Cennet Demir de “Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu güzel yerleri görmek bize de nasip oldu. İki gün boyunca bizlere verdikleri hizmetler için teşekkür ederiz” diye konuştu.
Gençlik kampında yeniden dizayn edilen survivor alanında gönlünce eğlenen ve Çukurbağ grubunda yer alan genç isimlerden Talha Emre Karanfil ise “Tarsus güzel bir yer. Her insanın gelip görmesini isterim. Güzel duygular yaşattılar bize. Hepsine teşekkürlerimi sunuyorum. Gençlik kampı da çok güzel. Her gencin buraya gelmesini dilerim. Çok eğlendik. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.