Eğitim-Sen Çanakkale Şubesi'nden itiraz

Eğitim 02.02.2022 - 14:19, Güncelleme: 02.02.2022 - 14:19 1369+ kez okundu.
 

Eğitim-Sen Çanakkale Şubesi'nden itiraz

Öğretmenlerin statü farklılıkları üzerinden ayrıştırdığı gerekçesiyle Öğretmenlik Meslek Kanunu Tasarısı’nın geri çekilmesini isteyen Eğitim-Sen Çanakkale Şubesi, “Bir meslek kanunu hazırlanacaksa Öğretmenlerin Statüsü Tavsiye Kararı temel alınmalı” vurgusunda bulundu.

TBMM’ye sunulan Öğretmenlik Meslek Kanunu Tasarısı’nın bir meslek kanunu olmaktan çok uzak olduğunu vurgulayan Eğitim-Sen Çanakkale Şubesi, konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Eğitim-Sen Çanakkale Şubesi adına açıklamayı gerçekleştiren Şube Sekreteri Dilek Ural, “TBMM’ye sunulan kanun tasarısı gerek biçimi, gerekse sınırlı içeriği açısından bir meslek kanunu olmaktan çok uzaktır. Kanun tasarısında özel okullar ve kurslarda çalışan öğretmenlerin ekonomik ve sosyal haklarına ilişkin hiçbir düzenleme olmaması önemli bir eksikliktir. Ülkemizde bulunan bütün meslek kanunları, kamu özel ayrımı yapmaksızın ilgili mesleğe ilişkin düzenlemeler içerirken, Öğretmenlik Meslek Kanunu tasarısının sadece kamuda çalışan öğretmenlere yönelik sınırlı düzenlemeler içermesi kabul edilemez” ifadelerini kullandı. “Çalışma barışının bozulmasına neden olacak” “Tasarıda uzman öğretmen ve başöğretmenlerin görev, yetki ve sorumlulukları diğer öğretmenlerden ayırt edilemediği için eşit işe eşit ücret ilkesinin ihlal edildiği açıkça görülmektedir” diyen Ural, “Aynı işi yapan öğretmenlerin uzman öğretmen, başöğretmen gibi statü farklılıkları üzerinden ayrıştırılması, hatta kendi içinde bölünmesi işyerinde çalışma barışının bozulmasına neden olacak, eğitim sistemi bu durumdan kaçınılmaz olarak olumsuz etkilenecektir. Yapılması gereken öğretmenleri statülerine göre sınırlandırıp, birbirine rakip haline getirmek değil, öğretmenler arasında halen var olan sözleşmeli, kadrolu, ücretli öğretmen ayrımlarına son veren ve kadrolu çalışmayı esas alan düzenlemeler yapmaktır” şeklinde konuştu. “Yeni bir düzenleme yapılmalı” Dilek Ural yaptığı açıklamada Öğretmenlik Meslek Kanunu Tasarısı derhal geri çekilmesi gerektiğini belirterek, “Eğitim Sen olarak yaptığımız sayısız basın açıklaması, işyerlerimizde gerçekleştirdiğimiz toplantılar, eylem ve etkinliklerde defalarca dile getirdiğimiz talebimizi bugün Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi, burada sizlerin huzurunda bir kez daha tekrarlamak istiyoruz; Eğitim emekçilerinin bilgisi ve önerileri dışında hazırlanan, onların temel haklarını ve taleplerini içermeyen Öğretmenlik Meslek Kanunu Tasarısı derhal geri çekilmelidir. Bir meslek kanunu hazırlanacaksa Öğretmenlerin Statüsü Tavsiye Kararı temel alınmalı, sadece öğretmenlerin değil tüm eğitim emekçilerin hakları ve taleplerini güvence alına alan yeni bir düzenleme yapılmalıdır” diye çağrıda bulundu.
Öğretmenlerin statü farklılıkları üzerinden ayrıştırdığı gerekçesiyle Öğretmenlik Meslek Kanunu Tasarısı’nın geri çekilmesini isteyen Eğitim-Sen Çanakkale Şubesi, “Bir meslek kanunu hazırlanacaksa Öğretmenlerin Statüsü Tavsiye Kararı temel alınmalı” vurgusunda bulundu.

TBMM’ye sunulan Öğretmenlik Meslek Kanunu Tasarısı’nın bir meslek kanunu olmaktan çok uzak olduğunu vurgulayan Eğitim-Sen Çanakkale Şubesi, konuyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Eğitim-Sen Çanakkale Şubesi adına açıklamayı gerçekleştiren Şube Sekreteri Dilek Ural, “TBMM’ye sunulan kanun tasarısı gerek biçimi, gerekse sınırlı içeriği açısından bir meslek kanunu olmaktan çok uzaktır. Kanun tasarısında özel okullar ve kurslarda çalışan öğretmenlerin ekonomik ve sosyal haklarına ilişkin hiçbir düzenleme olmaması önemli bir eksikliktir. Ülkemizde bulunan bütün meslek kanunları, kamu özel ayrımı yapmaksızın ilgili mesleğe ilişkin düzenlemeler içerirken, Öğretmenlik Meslek Kanunu tasarısının sadece kamuda çalışan öğretmenlere yönelik sınırlı düzenlemeler içermesi kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

“Çalışma barışının bozulmasına neden olacak”

“Tasarıda uzman öğretmen ve başöğretmenlerin görev, yetki ve sorumlulukları diğer öğretmenlerden ayırt edilemediği için eşit işe eşit ücret ilkesinin ihlal edildiği açıkça görülmektedir” diyen Ural, “Aynı işi yapan öğretmenlerin uzman öğretmen, başöğretmen gibi statü farklılıkları üzerinden ayrıştırılması, hatta kendi içinde bölünmesi işyerinde çalışma barışının bozulmasına neden olacak, eğitim sistemi bu durumdan kaçınılmaz olarak olumsuz etkilenecektir. Yapılması gereken öğretmenleri statülerine göre sınırlandırıp, birbirine rakip haline getirmek değil, öğretmenler arasında halen var olan sözleşmeli, kadrolu, ücretli öğretmen ayrımlarına son veren ve kadrolu çalışmayı esas alan düzenlemeler yapmaktır” şeklinde konuştu.

“Yeni bir düzenleme yapılmalı”

Dilek Ural yaptığı açıklamada Öğretmenlik Meslek Kanunu Tasarısı derhal geri çekilmesi gerektiğini belirterek, “Eğitim Sen olarak yaptığımız sayısız basın açıklaması, işyerlerimizde gerçekleştirdiğimiz toplantılar, eylem ve etkinliklerde defalarca dile getirdiğimiz talebimizi bugün Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi, burada sizlerin huzurunda bir kez daha tekrarlamak istiyoruz; Eğitim emekçilerinin bilgisi ve önerileri dışında hazırlanan, onların temel haklarını ve taleplerini içermeyen Öğretmenlik Meslek Kanunu Tasarısı derhal geri çekilmelidir. Bir meslek kanunu hazırlanacaksa Öğretmenlerin Statüsü Tavsiye Kararı temel alınmalı, sadece öğretmenlerin değil tüm eğitim emekçilerin hakları ve taleplerini güvence alına alan yeni bir düzenleme yapılmalıdır” diye çağrıda bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.