Elazığ’da 4 beldenin su ihtiyacını karşılayacak projede çalışmalar sürüyor

Yaşam (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.12.2022 - 09:24, Güncelleme: 22.12.2022 - 09:14 978+ kez okundu.
 

Elazığ’da 4 beldenin su ihtiyacını karşılayacak projede çalışmalar sürüyor

Elazığ’da 4 beldenin su ihtiyacını karşılayacak projede çalışmalar sürüyor

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapımı süren Elazığ İçmesuyu İsale Hattı 2. Kısım’ın tamamlanmasıyla 4 beldenin içme ve kullanma suyu ihtiyacı sağlanacak.Tarım ve Orman Bakanlığı DSİ Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor. DSİ’den yapılan açıklamaya göre, Elazığ İçmesuyu İsale Hattı 2. Kısım işinde çalışmalar devam ediyor. Projenin tamamlanmasıyla Elazığ ili ve merkeze bağlı 4 beldenin (Akçakiraz, Yazıkonak, Yurtbaşı ve Mollakendi) içme ve kullanma suyu ihtiyacı sağlanacak. Toplam 39 kilometre uzunluğa sahip isale hattında bir adet içme suyu deposu ve üç terfi merkezi bulunuyor. İş dahilinde bir içme suyu deposu, bir terfi merkezi ve toplam 23 kilometre uzunluğunda isale hattına ait farklı özellik ve çaplarda boruların imalatı tamamlandı.
Elazığ’da 4 beldenin su ihtiyacını karşılayacak projede çalışmalar sürüyor
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapımı süren Elazığ İçmesuyu İsale Hattı 2. Kısım’ın tamamlanmasıyla 4 beldenin içme ve kullanma suyu ihtiyacı sağlanacak.
Tarım ve Orman Bakanlığı DSİ Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor. DSİ’den yapılan açıklamaya göre, Elazığ İçmesuyu İsale Hattı 2. Kısım işinde çalışmalar devam ediyor. Projenin tamamlanmasıyla Elazığ ili ve merkeze bağlı 4 beldenin (Akçakiraz, Yazıkonak, Yurtbaşı ve Mollakendi) içme ve kullanma suyu ihtiyacı sağlanacak. Toplam 39 kilometre uzunluğa sahip isale hattında bir adet içme suyu deposu ve üç terfi merkezi bulunuyor. İş dahilinde bir içme suyu deposu, bir terfi merkezi ve toplam 23 kilometre uzunluğunda isale hattına ait farklı özellik ve çaplarda boruların imalatı tamamlandı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.