Emekli Sen’in yasaklanmasına tepki gösterdiler

Gündem 09.02.2022 - 19:34, Güncelleme: 09.02.2022 - 19:34 1351+ kez okundu.
 

Emekli Sen’in yasaklanmasına tepki gösterdiler

Emekli Sen hakkında verilen kapatma kararı ETUC ve FERPA tarafından temel bir hakkın ihlali olarak yorumlanmasının ardından merkez İstanbul olmak üzere tüm ülkede basın açıklamasında bulunuldu.

ETUC Genel Sekreteri Luca Visentini ve FERPA Genel Sekreteri Agostino Siciliano yaptıkları açıklama ile Türkiye’de Yargıtay’ın FERPA üyesi Emekli Sen’in faaliyetlerini bir kez daha yasaklamasını şiddetle kınadılar. DİSK Çanakkale’nin de destek verdiği açıklamada, “Emekliler sendikası özelinde yaşanan bu hak ihlali, ekonomik ve sosyal boyutuyla zor bir dönemde ve pandemi nedeniyle Türkiye dahil olmak üzere Avrupa’nın farklı ülkelerinde yaşlı nüfusun daha fazla etkilendiği günler yaşanmaktadır. İşçilerin ve emeklilerin temsilcileri olarak; yaşlılar arasında yaygınlaşan yoksulluğu durdurmak, insanca emeklilik hakkını güvence altına almak ve etkili sağlık hizmeti sağlayabilmek için bütün ülkelerde yeterli ekonomik yatırımların yapılması gerektiğine inanıyoruz. Bunun için daha dayanışmacı ve kapsayıcı bir Avrupa sosyal modeli inşa etmemiz gerekiyor. Söz konusu karar, Avrupa genelinde kullanılan bir hakkı, emeklilerin temel haklarını ve taleplerini savunmak için kendi sendikalarına üye olma özgürlüklerini gasp etmektedir. ETUCve FERPA sizinle dayanışma içindedir ve emeklilerin hakları geri kazanılana kadar örgütlerimiz birlikte mücadele edecektir” ifadeleri yer aldı.
Emekli Sen hakkında verilen kapatma kararı ETUC ve FERPA tarafından temel bir hakkın ihlali olarak yorumlanmasının ardından merkez İstanbul olmak üzere tüm ülkede basın açıklamasında bulunuldu.

ETUC Genel Sekreteri Luca Visentini ve FERPA Genel Sekreteri Agostino Siciliano yaptıkları açıklama ile Türkiye’de Yargıtay’ın FERPA üyesi Emekli Sen’in faaliyetlerini bir kez daha yasaklamasını şiddetle kınadılar.

DİSK Çanakkale’nin de destek verdiği açıklamada, “Emekliler sendikası özelinde yaşanan bu hak ihlali, ekonomik ve sosyal boyutuyla zor bir dönemde ve pandemi nedeniyle Türkiye dahil olmak üzere Avrupa’nın farklı ülkelerinde yaşlı nüfusun daha fazla etkilendiği günler yaşanmaktadır. İşçilerin ve emeklilerin temsilcileri olarak; yaşlılar arasında yaygınlaşan yoksulluğu durdurmak, insanca emeklilik hakkını güvence altına almak ve etkili sağlık hizmeti sağlayabilmek için bütün ülkelerde yeterli ekonomik yatırımların yapılması gerektiğine inanıyoruz. Bunun için daha dayanışmacı ve kapsayıcı bir Avrupa sosyal modeli inşa etmemiz gerekiyor. Söz konusu karar, Avrupa genelinde kullanılan bir hakkı, emeklilerin temel haklarını ve taleplerini savunmak için kendi sendikalarına üye olma özgürlüklerini gasp etmektedir. ETUCve FERPA sizinle dayanışma içindedir ve emeklilerin hakları geri kazanılana kadar örgütlerimiz birlikte mücadele edecektir” ifadeleri yer aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.