GELİBOLU, ATATÜRK’ÜN YOLUNU YOL TUTANLARIN ŞEHRİDİR

Gündem 18.12.2021 - 14:48, Güncelleme: 18.12.2021 - 14:48 547+ kez okundu.
 

GELİBOLU, ATATÜRK’ÜN YOLUNU YOL TUTANLARIN ŞEHRİDİR

Gelibolu’nun düşman işgalinden kurtuluşunun 99.yıldönümü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. 2.Kolordu Karargahı önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştiren Belediye Başkanımız Mustafa Özacar, Gelibolu’nun düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıldönümünü kutlamanın mutluluk ve onurunu yaşadıklarını dile getirdi. Başkanımız Özacar, işgal döneminde Gelibolu’nun da içerisinde yer alan Trakya’nın İsmet İnönü başkanlığındaki Mudanya Mütarekesi sayesinde savaşsız bir şekilde kurtulduğuna vurgu yapan konuşmasında şu ifadeleri kullandı: ‘Varlığımızı Atalarımıza borçluyuz’ “Zaferleri yazanların izinden gidenler, tunç bileklilerin, hürriyet sevdalısı yüreklerin evlatları,  Kuvay-i Milliye ruhlu, ‘Fikri Hür, İrfanı Hür, Vicdanı Hür’ değerli Gelibolulular, güzel ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıldönümünü onurla, gururla, kıvançla kutluyor, sizleri saygıyla selamlıyorum. Yıllar önceydi, Gelibolu’yu işgal ettiler. Bunları yaşayan atalarımızdı. 99 yıl önce O’nlar, 1915 ruhundan nasiplenmişler olarak direndiler. Gelibolulular; onuruna, namusuna, haysiyetine sahip çıktılar. Bugün Gelibolu’ya pasaportla girmiyorsak ve yine bugün ülkemiz fiili işgal altında değilse, sınırlarımız ‘Edirne’den Ardahan’a” diyorsak bu varlık, bu zenginlik hep atalarımızın sayesindedir. Onlar ki; bu cennet vatanı işgale kalkanlara ‘Geldikleri Gibi Giderler’ dediler. ‘Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır.’ dediler. “Söz konusu vatansa gerisi teferruattır.” diye haykırdılar. Bayraklaşan bir millet olarak vatanlaşan bir destan yazdılar. Sevgili Gelibolulular, işte o büyük kahramanlara, şehit düşüp Gelibolu’yu düşürmeyenlere, onurumuzu şerefimizi ayaklara düşürmeyenlere şükranlarımızı sunuyoruz. Bozkırın ortasında meclis açanlara, elinde silah yokken istiklal destanı yazanlara, Dumlupınar’da, Kocatepe’de ayağa kalkanlara, ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ deyip İzmir’in dağlarında çiçekler açtıranlara, Önderimiz Atatürk'e ve arkadaşlarına şükranlarımızı sunuyoruz.
Gelibolu’nun düşman işgalinden kurtuluşunun 99.yıldönümü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. 2.Kolordu Karargahı önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştiren Belediye Başkanımız Mustafa Özacar, Gelibolu’nun düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıldönümünü kutlamanın mutluluk ve onurunu yaşadıklarını dile getirdi.

Başkanımız Özacar, işgal döneminde Gelibolu’nun da içerisinde yer alan Trakya’nın İsmet İnönü başkanlığındaki Mudanya Mütarekesi sayesinde savaşsız bir şekilde kurtulduğuna vurgu yapan konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

‘Varlığımızı Atalarımıza borçluyuz’

“Zaferleri yazanların izinden gidenler, tunç bileklilerin, hürriyet sevdalısı yüreklerin evlatları,  Kuvay-i Milliye ruhlu, ‘Fikri Hür, İrfanı Hür, Vicdanı Hür’ değerli Gelibolulular, güzel ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıldönümünü onurla, gururla, kıvançla kutluyor, sizleri saygıyla selamlıyorum.

Yıllar önceydi, Gelibolu’yu işgal ettiler. Bunları yaşayan atalarımızdı. 99 yıl önce O’nlar, 1915 ruhundan nasiplenmişler olarak direndiler. Gelibolulular; onuruna, namusuna, haysiyetine sahip çıktılar. Bugün Gelibolu’ya pasaportla girmiyorsak ve yine bugün ülkemiz fiili işgal altında değilse, sınırlarımız ‘Edirne’den Ardahan’a” diyorsak bu varlık, bu zenginlik hep atalarımızın sayesindedir.

Onlar ki; bu cennet vatanı işgale kalkanlara ‘Geldikleri Gibi Giderler’ dediler. ‘Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır.’ dediler. “Söz konusu vatansa gerisi teferruattır.” diye haykırdılar. Bayraklaşan bir millet olarak vatanlaşan bir destan yazdılar.

Sevgili Gelibolulular, işte o büyük kahramanlara, şehit düşüp Gelibolu’yu düşürmeyenlere,

onurumuzu şerefimizi ayaklara düşürmeyenlere şükranlarımızı sunuyoruz. Bozkırın ortasında meclis açanlara, elinde silah yokken istiklal destanı yazanlara, Dumlupınar’da, Kocatepe’de ayağa kalkanlara, ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ deyip İzmir’in dağlarında çiçekler açtıranlara, Önderimiz Atatürk'e ve arkadaşlarına şükranlarımızı sunuyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.