Hisarcık’ta vatandaşların bulduğu yaralı leylek tedavi altına alındı

Sağlık (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.08.2023 - 10:28, Güncelleme: 17.08.2023 - 10:07 1520+ kez okundu.
 

Hisarcık’ta vatandaşların bulduğu yaralı leylek tedavi altına alındı

Hisarcık’ta vatandaşların bulduğu yaralı leylek tedavi altına alındı

Kütahya’nın Hisarcık ilçesi Cumhuriyet Mahallesinde vatandaşların bulduğu yaralı leylek tedavi altına alındı.Mehmet Durgut isimli emekli işçinin Yeşilhisar Mahallesinde mezarlık girişindeki halk çamaşırhanesinde kanadından yaralı halde bulduğu leyleğe mahalle halkı tarafından balık ve su verildi.Mehmet Durgut, bir evin çatısından uçarak çamaşırlığa giren kanadından yaralı olduğunu gördükleri leyleğe balık ve su verdiklerini, daha sonra ise yetkililere haber verdiklerini söyledi.Gediz Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği ekiplerince teslim alınan yaralı leylek tedavi için Kütahya Hayvan barınağına gönderildi. Yetkililer, tedavi sonucunda leyleğin göç takvimine göre doğaya bırakılacağını belirttiler.
Hisarcık’ta vatandaşların bulduğu yaralı leylek tedavi altına alındı
Kütahya’nın Hisarcık ilçesi Cumhuriyet Mahallesinde vatandaşların bulduğu yaralı leylek tedavi altına alındı.
Mehmet Durgut isimli emekli işçinin Yeşilhisar Mahallesinde mezarlık girişindeki halk çamaşırhanesinde kanadından yaralı halde bulduğu leyleğe mahalle halkı tarafından balık ve su verildi.
Mehmet Durgut, bir evin çatısından uçarak çamaşırlığa giren kanadından yaralı olduğunu gördükleri leyleğe balık ve su verdiklerini, daha sonra ise yetkililere haber verdiklerini söyledi.
Gediz Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği ekiplerince teslim alınan yaralı leylek tedavi için Kütahya Hayvan barınağına gönderildi. Yetkililer, tedavi sonucunda leyleğin göç takvimine göre doğaya bırakılacağını belirttiler.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.