İl Genel Meclisi ek ödenek bütçesini görüşmek üzere olağanüstü toplandı

Gündem 17.12.2021 - 23:00, Güncelleme: 17.12.2021 - 23:00 576+ kez okundu.
 

İl Genel Meclisi ek ödenek bütçesini görüşmek üzere olağanüstü toplandı

İl Genel Meclisi, Merkezi İdare Vergi Gelirlerinden gelen 7 milyar 900 bin liralık ek ödenek bütçesini görüşmek üzere olağanüstü toplandı.

Ay başında düzenlenen plan bütçe görüşmelerinde 204 milyon liranın bölüştürülmesinin ardından meclis bir ay tatile girmişti. Beklenmedik bir anda İl Özel İdare’ye gelen Merkezi İdare Vergi Gelirlerinden gelen ek ödeneğin paylara ayrılması için İl Genel Meclis üyeleri olağanüstü toplantı gerçekleştirdi. İl Özel İdare’nin temel gelir kaynağı olan Merkezi İdare Vergi Gelirlerinden alınan pay gelirleri incelendiğinde beklentiye göre 7 bin 900 TL gelir fazlalığı oluştuğu görülmesinin ardından, bütçe çeşitli kalemlere paylandırıldı. Bu kapsamda ek bütçe; köy içmesuyu ve bakım ve onarımlarına 300 bin, il yolları bakım onarım giderlerine 1 milyon, köy elektrik giderlerine 500 bin, iç borç faiz giderlerine 1 milyon 600 bin, İlbank sermaye payı 600 bin, mülga köy hizmetleri işçi ücretlerine 200 bin ve GESTAŞ işçi ücretlerine 3 milyon 700 bin şeklinde dağılımı gerçekleştirildi. Dağılımın meclis üyelerine sunumunun ardından AK Parti Meclis Üyesi Ömer Şahin, GESTAŞ işçi ücretleri olarak belirtilen ödenekteki işçilerin İl Özel İdare tarafından taşeron olarak çalıştırılan işçiler olduğunu belirtti. Ek ödeneğin dağılımının Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oybirliği ile kabul edilmesi ile toplantıya 10 dakika ara verildi. Aranın ardından Plan ve Bütçe Komisyon raporu Başkan Nejat Önder tarafından üyelere okundu. Komisyonun, ek ödenek listesinin aynen kabulüne karar verdiği belirtildi. Yapılan oylama sonucunda komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi.
İl Genel Meclisi, Merkezi İdare Vergi Gelirlerinden gelen 7 milyar 900 bin liralık ek ödenek bütçesini görüşmek üzere olağanüstü toplandı.

Ay başında düzenlenen plan bütçe görüşmelerinde 204 milyon liranın bölüştürülmesinin ardından meclis bir ay tatile girmişti. Beklenmedik bir anda İl Özel İdare’ye gelen Merkezi İdare Vergi Gelirlerinden gelen ek ödeneğin paylara ayrılması için İl Genel Meclis üyeleri olağanüstü toplantı gerçekleştirdi.

İl Özel İdare’nin temel gelir kaynağı olan Merkezi İdare Vergi Gelirlerinden alınan pay gelirleri incelendiğinde beklentiye göre 7 bin 900 TL gelir fazlalığı oluştuğu görülmesinin ardından, bütçe çeşitli kalemlere paylandırıldı.

Bu kapsamda ek bütçe; köy içmesuyu ve bakım ve onarımlarına 300 bin, il yolları bakım onarım giderlerine 1 milyon, köy elektrik giderlerine 500 bin, iç borç faiz giderlerine 1 milyon 600 bin, İlbank sermaye payı 600 bin, mülga köy hizmetleri işçi ücretlerine 200 bin ve GESTAŞ işçi ücretlerine 3 milyon 700 bin şeklinde dağılımı gerçekleştirildi.

Dağılımın meclis üyelerine sunumunun ardından AK Parti Meclis Üyesi Ömer Şahin, GESTAŞ işçi ücretleri olarak belirtilen ödenekteki işçilerin İl Özel İdare tarafından taşeron olarak çalıştırılan işçiler olduğunu belirtti.
Ek ödeneğin dağılımının Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oybirliği ile kabul edilmesi ile toplantıya 10 dakika ara verildi.

Aranın ardından Plan ve Bütçe Komisyon raporu Başkan Nejat Önder tarafından üyelere okundu. Komisyonun, ek ödenek listesinin aynen kabulüne karar verdiği belirtildi. Yapılan oylama sonucunda komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.