İl Toprak Koruma Kurulu Toplandı

Gündem 31.01.2022 - 23:02, Güncelleme: 31.01.2022 - 23:02 1128+ kez okundu.
 

İl Toprak Koruma Kurulu Toplandı

İl Toprak Koruma Kurulu Toplantısı, Vali İlhami AKTAŞ başkanlığında Tarım ve Orman İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

İl Toprak Koruma Kurulu Toplantısına; Vali Yardımcısı – İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah KÖKLÜ, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem KARADAĞ, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan MUTLUAY, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir ÇELEN, İl Defterdarı Alpay EKİCİ, DSİ 252. Şube Müdürü Murat Lütfü GÜLDOĞAN, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ferhat GÜVEL ve kurul üyeleri katıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan sunumla başlayan toplantıda, ilimizin arazi ve toprak kaynaklarının bilimsel esaslara uygun olarak belirlenmesi, ilimizde tarımsal potansiyeli yüksek alanların ve ürünlerin korunması, tarımsal alanda verimliliği olumsuz etkileyen faktörlerin belirlenip önlenmesi, tarımsal ürün çeşitliliğinin artırılması ve tarım arazilerinin amaç dışı kullanımının engellenmesine yönelik konular ele alındı. Gündemde yer alan konuların görüşülerek karara bağlandığı toplantı, yapılan değerlendirmelerin ardından sona erdi.
İl Toprak Koruma Kurulu Toplantısı, Vali İlhami AKTAŞ başkanlığında Tarım ve Orman İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

İl Toprak Koruma Kurulu Toplantısına; Vali Yardımcısı – İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah KÖKLÜ, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem KARADAĞ, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan MUTLUAY, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir ÇELEN, İl Defterdarı Alpay EKİCİ, DSİ 252. Şube Müdürü Murat Lütfü GÜLDOĞAN, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ferhat GÜVEL ve kurul üyeleri katıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan sunumla başlayan toplantıda, ilimizin arazi ve toprak kaynaklarının bilimsel esaslara uygun olarak belirlenmesi, ilimizde tarımsal potansiyeli yüksek alanların ve ürünlerin korunması, tarımsal alanda verimliliği olumsuz etkileyen faktörlerin belirlenip önlenmesi, tarımsal ürün çeşitliliğinin artırılması ve tarım arazilerinin amaç dışı kullanımının engellenmesine yönelik konular ele alındı.

Gündemde yer alan konuların görüşülerek karara bağlandığı toplantı, yapılan değerlendirmelerin ardından sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.