İmece usulü üretim

Ekonomi 11.01.2022 - 22:23, Güncelleme: 11.01.2022 - 22:23 1201+ kez okundu.
 

İmece usulü üretim

Çanakkale Ziraat Odası tarafından, odanın bütçesi ile temin edilen tarım makineleri köylere teslim edilmeye başlandı. Ot biçme makinesinden, gübre serpme makinesine kadar birbirinden farklı üretimde kullanılan aletler, muhtarlıklara teslim ediliyor. Üyelerin aidatları tarafından temin edilen aletler, üretimde kullanılacak olurken, muhtarlarda uygulamanın gayet faydalı olduğunu ve sürdürülmesi gerektiğini belirttiler. Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya, “Çalışmanın devlet eliyle daha da genişletilmesini umuyoruz” dedi. Çanakkale’de imece usulü üretim meyvelerini vermeye başladı.

Tarımsal üretimde yaşanan zorluklar, girdi maliyetlerinin bir hayli artması, çiftçinin borcunun giderek katlanması olumsuzluklar olarak ortada dururken, bir yandan da Çanakkale Ziraat Odası tarafından farklı bir uygulama yürütülüyor. Ziraat Odası, kendi bütçesinden, üyelerden toplanan aidatlarla tarımsal üretimde kullanılan makineler temin etmeye başladı. Bu araç ve gereçler, ihtiyaca göre köylerin muhtarlıklarına ya da Ziraat Odası temsilciliklerine teslim ediliyor. Kızılcaören, Sarıbeyli, Kirazlı, Belenköy, Yapıldak, Mareşal Fevzi Çakmak, Taşlıtarla, Saraycık, köyleri başta olmak üzere makinelerin teslim edildiği öğrenildi. Köylere teslim edilen makineler arasında, ot biçme makinesi, hayvan doğum makinesi, gübre serpme makinesi, toprak işleme makinesi, ilaçlama makinesi, arpa buğdayı yeme çevirme makinesi muhtarlarla buluşturuldu. Muhtarlar projeyi olumlu karşıladı Konuyla ilgili muhtarlara görüşlerini sorduğumuz, uygulamanın gayet faydalı olduğunu ve gönderilen makinelerin aktif bir şekilde kullanıldıkları belirtildi. “ Ortaklaşa üretimin önünü açacak bir projedir” Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya ise gazetemize yapmış olduğu açıklamada, “20’ye yakın köye ulaştık. Burada köylerin isminden ziyade, birlikte makine-ekipman kullanımın önünü açmak hedeftir. Aynı makineleri köylerdeki ihtiyaca göre üreticinin almadan, ortaklaşa kullanımını sağlamaktır. Ortaklaşa üretimin önünü açacak bir projedir. “Tamamını odanın bütçesinden karşılıyoruz” Özellikle küçük köylerimizden başladık. Bazı ürünler ortaklaşa kullanımda yetiştirilebilir. Bu ürünlerin yetiştirildiği köylerdeki ihtiyaçları tespit ederek, makineleri teslim ediyoruz. Ziraat Odası olarak bu makineleri temin ediyoruz. Tamamını odanın bütçesinden karşılıyoruz. Bir kurum ya da kuruluştan destek almıyoruz. “Buna benzer organizasyonları devlet eliyle yapmalarını kıymetli buluyoruz” Birlikte makine ekipmanlarını kullanarak, birlikte hareket ederek üretim gerçekleştirebilmek, üretim maliyetlerini azda olsa geriye çekilebileceğini umut ediyoruz. Makineler o köylerde kalacak ve ihtiyacı olan çevre köyler makineleri o köyden alabilecekler. Konunun muhattabı olan kurum ve kuruluşların da buna benzer organizasyonları devlet eliyle yapmalarını kıymetli buluyoruz” açıklamasında bulundu.
Çanakkale Ziraat Odası tarafından, odanın bütçesi ile temin edilen tarım makineleri köylere teslim edilmeye başlandı. Ot biçme makinesinden, gübre serpme makinesine kadar birbirinden farklı üretimde kullanılan aletler, muhtarlıklara teslim ediliyor. Üyelerin aidatları tarafından temin edilen aletler, üretimde kullanılacak olurken, muhtarlarda uygulamanın gayet faydalı olduğunu ve sürdürülmesi gerektiğini belirttiler. Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya, “Çalışmanın devlet eliyle daha da genişletilmesini umuyoruz” dedi. Çanakkale’de imece usulü üretim meyvelerini vermeye başladı.

Tarımsal üretimde yaşanan zorluklar, girdi maliyetlerinin bir hayli artması, çiftçinin borcunun giderek katlanması olumsuzluklar olarak ortada dururken, bir yandan da Çanakkale Ziraat Odası tarafından farklı bir uygulama yürütülüyor. Ziraat Odası, kendi bütçesinden, üyelerden toplanan aidatlarla tarımsal üretimde kullanılan makineler temin etmeye başladı. Bu araç ve gereçler, ihtiyaca göre köylerin muhtarlıklarına ya da Ziraat Odası temsilciliklerine teslim ediliyor.

Kızılcaören, Sarıbeyli, Kirazlı, Belenköy, Yapıldak, Mareşal Fevzi Çakmak, Taşlıtarla, Saraycık, köyleri başta olmak üzere makinelerin teslim edildiği öğrenildi.

Köylere teslim edilen makineler arasında, ot biçme makinesi, hayvan doğum makinesi, gübre serpme makinesi, toprak işleme makinesi, ilaçlama makinesi, arpa buğdayı yeme çevirme makinesi muhtarlarla buluşturuldu.

Muhtarlar projeyi olumlu karşıladı

Konuyla ilgili muhtarlara görüşlerini sorduğumuz, uygulamanın gayet faydalı olduğunu ve gönderilen makinelerin aktif bir şekilde kullanıldıkları belirtildi.

“ Ortaklaşa üretimin önünü açacak bir projedir”

Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya ise gazetemize yapmış olduğu açıklamada, “20’ye yakın köye ulaştık. Burada köylerin isminden ziyade, birlikte makine-ekipman kullanımın önünü açmak hedeftir. Aynı makineleri köylerdeki ihtiyaca göre üreticinin almadan, ortaklaşa kullanımını sağlamaktır. Ortaklaşa üretimin önünü açacak bir projedir.

“Tamamını odanın bütçesinden karşılıyoruz”

Özellikle küçük köylerimizden başladık. Bazı ürünler ortaklaşa kullanımda yetiştirilebilir. Bu ürünlerin yetiştirildiği köylerdeki ihtiyaçları tespit ederek, makineleri teslim ediyoruz. Ziraat Odası olarak bu makineleri temin ediyoruz. Tamamını odanın bütçesinden karşılıyoruz. Bir kurum ya da kuruluştan destek almıyoruz.

“Buna benzer organizasyonları devlet eliyle yapmalarını kıymetli buluyoruz”

Birlikte makine ekipmanlarını kullanarak, birlikte hareket ederek üretim gerçekleştirebilmek, üretim maliyetlerini azda olsa geriye çekilebileceğini umut ediyoruz. Makineler o köylerde kalacak ve ihtiyacı olan çevre köyler makineleri o köyden alabilecekler. Konunun muhattabı olan kurum ve kuruluşların da buna benzer organizasyonları devlet eliyle yapmalarını kıymetli buluyoruz” açıklamasında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.