Jandarma "orman yangınlarına" dikkat çekti

Yaşam (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.07.2023 - 13:59, Güncelleme: 16.07.2023 - 13:12 686+ kez okundu.
 

Jandarma "orman yangınlarına" dikkat çekti

Jandarma "orman yangınlarına" dikkat çekti

Aydın’da orman yangınlarını önleyici tedbirler çerçevesinde çalışmalar gerçekleştiren jandarma ekipleri, Söke’de vatandaşları orman yangınları ve çevre temizliği hakkında bilgilendirdi.Aydın İl Jandarma Komutanlığı Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı çevrenin korunması ve vatandaşların bilgilendirilmesine yönelik denetim ve eğitimlerine aralıksız devam ediyor. Bu çerçevede İlçe Jandarma Komutanlığı personeli ile birlikte Söke ilçesi Güllübahçe, Tuzburgazı mahallesi sakinlerine ve Eski Doğanbey Rum Köyü ziyaretçileri bilgilendirildi. Çevre, doğa konularında farkındalık oluşturması hedefiyle çevre temizliği ile sıfır atık konularında verilen eğitimlerde cam bir atığın orman yangınlarına sebep olarak nefessiz bırakacak bir güce dönüşebileceğine dair bilgilendirmeler yapılırken, "Her Şey Elimizde" ve "Camlar Can Yakmasın" mottosuyla ormanlık alanlarda dikkat edilmesi gereken kurallar ile ilgili broşür dağıtıldı. Aynı zamanda ormanlık alanlara girişlerin Valilik Kararıyla 31 Ekim 2023 tarihine kadar yasaklandığı ve çevrede bulunan baraj, gölet ve sulama kanallarının kullanım amacı dışında kullanılmasının tehlikeli ve yasak olduğu hatırlatıldı ve mahalle muhtarlıkları aracılığıyla mahallelere ait ses yayın sisteminden anons ettirilerek tüm mahalle halkına duyurulması sağlandı.
Jandarma "orman yangınlarına" dikkat çekti
Aydın’da orman yangınlarını önleyici tedbirler çerçevesinde çalışmalar gerçekleştiren jandarma ekipleri, Söke’de vatandaşları orman yangınları ve çevre temizliği hakkında bilgilendirdi.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı çevrenin korunması ve vatandaşların bilgilendirilmesine yönelik denetim ve eğitimlerine aralıksız devam ediyor. Bu çerçevede İlçe Jandarma Komutanlığı personeli ile birlikte Söke ilçesi Güllübahçe, Tuzburgazı mahallesi sakinlerine ve Eski Doğanbey Rum Köyü ziyaretçileri bilgilendirildi. Çevre, doğa konularında farkındalık oluşturması hedefiyle çevre temizliği ile sıfır atık konularında verilen eğitimlerde cam bir atığın orman yangınlarına sebep olarak nefessiz bırakacak bir güce dönüşebileceğine dair bilgilendirmeler yapılırken, "Her Şey Elimizde" ve "Camlar Can Yakmasın" mottosuyla ormanlık alanlarda dikkat edilmesi gereken kurallar ile ilgili broşür dağıtıldı. Aynı zamanda ormanlık alanlara girişlerin Valilik Kararıyla 31 Ekim 2023 tarihine kadar yasaklandığı ve çevrede bulunan baraj, gölet ve sulama kanallarının kullanım amacı dışında kullanılmasının tehlikeli ve yasak olduğu hatırlatıldı ve mahalle muhtarlıkları aracılığıyla mahallelere ait ses yayın sisteminden anons ettirilerek tüm mahalle halkına duyurulması sağlandı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.