Jica kredisinin olumsuz etkileri konuşuldu

Ekonomi 10.02.2022 - 18:36, Güncelleme: 10.02.2022 - 18:36 1363+ kez okundu.
 

Jica kredisinin olumsuz etkileri konuşuldu

Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, Ankara’da JİCA Başkanı Ikuro Nobuhiro ile bir araya gelerek, Jica kredisinin Çan ilçesi ve belediyesi üzerindeki olumsuz ekonomik etkisini azaltmak için görüşmede bulundu.

Yerel Yönetimlerden Sorumlu CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, Mali Hizmetler Müdürü Ali Yavaş ve Avukat Bihter Bilir İzmirli ile birlikte Japon Uluslararası Kalkınma Ajansından (JİCA) önceki dönem çekilen kredinin kur farkından oluşan TL karşılığı artışın tekrar uyarlanması için bir görüşme gerçekleştirdiler. Daha önce İller Bankası Uluslararası İlişkiler Daire Başkanlığında yapılan görüşmeden sonra bir de ajans binasında JİCA Başkanı Ikuro Nobuhiro ve heyeti ile bir araya gelindi. Ziyaret sonrasında yapılan açıklamada, “Böylelikle artan döviz kurunun çekilen kredi üzerindeki olumsuz etkilerinin telafisi için artış öncesi kur sabitleme yada sözleşmenin yeniden uyarlanması konusunda taleplerimiz bir kez daha iletilmiş oldu. Yapılan sunum sonrası çekilen kredinin kur artışından kaynaklı ilçemiz ve belediyemiz üzerindeki ekonomik etkisinin azaltılması yönünde görüşmelerimiz devam edecek” ifadelerine yer verdi.
Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, Ankara’da JİCA Başkanı Ikuro Nobuhiro ile bir araya gelerek, Jica kredisinin Çan ilçesi ve belediyesi üzerindeki olumsuz ekonomik etkisini azaltmak için görüşmede bulundu.

Yerel Yönetimlerden Sorumlu CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, Mali Hizmetler Müdürü Ali Yavaş ve Avukat Bihter Bilir İzmirli ile birlikte Japon Uluslararası Kalkınma Ajansından (JİCA) önceki dönem çekilen kredinin kur farkından oluşan TL karşılığı artışın tekrar uyarlanması için bir görüşme gerçekleştirdiler.

Daha önce İller Bankası Uluslararası İlişkiler Daire Başkanlığında yapılan görüşmeden sonra bir de ajans binasında JİCA Başkanı Ikuro Nobuhiro ve heyeti ile bir araya gelindi. Ziyaret sonrasında yapılan açıklamada, “Böylelikle artan döviz kurunun çekilen kredi üzerindeki olumsuz etkilerinin telafisi için artış öncesi kur sabitleme yada sözleşmenin yeniden uyarlanması konusunda taleplerimiz bir kez daha iletilmiş oldu. Yapılan sunum sonrası çekilen kredinin kur artışından kaynaklı ilçemiz ve belediyemiz üzerindeki ekonomik etkisinin azaltılması yönünde görüşmelerimiz devam edecek” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.