Kentin milli sporcusu olimpiyatlara hazırlanıyor

Spor 13.01.2022 - 20:20, Güncelleme: 13.01.2022 - 20:20 1120+ kez okundu.
 

Kentin milli sporcusu olimpiyatlara hazırlanıyor

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda 4x100m Bayrak takımında yer alan kentin milli sporcusu Oğuz Uyar ve yıllardır atletizme hayatına adayan antrenör Vijdan Berberoğlu gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Hedeflerinin 2024 Paris Olimpiyatları olduğunu belirten milli sporcu Oğuz Uyar, Paris’ten madalya ile dönmek istiyor.

Geçtiğimiz yıl Çanakkale’den olimpiyatlara katılan ilk milli sporcu olma unvanını kazanan Milli Atlet Oğuz Uyar, Paris Olimpiyatları için hazırlıklarına başladığını belirtti. Milli Atlet Uyar, antrenmanlarına kendisini 2020 Olimpiyat Oyunlarına hazırlayan kent sporu için büyük değer olan Antrenör Vijdan Berberoğlu ile devam ediyor. Milli Atlet Oğuz Uyar ve Antrenör Vijdan Berberoğlu hazırlık süreçlerini, atletizm sporunun avantajları ve dezavantajlarını gazetemize anlattı. “Bu işin yapı taşı disiplin” Türkiye’yi temsil etmenin çok gurur verici olduğunu belirten Uyar, “Ülkemi, şehrimi, halkı temsil etmek gerçekten çok büyük bir duygu. Ben yarışma içerisinde parkura çıkarken çok güzel duygular ile çıkıyorum. Türk insanını arkamda hissediyorum. Bu işin yapı taşı disiplin. Doğru antrenman, doğru beslenme, doğru uyku. Kesinlikle hayatınızın her alanını buraya bağlamak gerekiyor. Birçok hedefimiz var. Türkiye rekorları olsun, diğer yarışlarda madalyalar olsun. Ana hedefimiz ise Paris 2024 olimpiyatlarında güzel bir derece koşmak. Oraya giderek de ülkemizi temsil etmek istiyorum. İnsanların beklentisini karşılamak çok önemli. Ülkedeki insanların sana bakış açısı, layığı ile temsil edebiliyor musun edemiyor musun? Ben her zaman kendime güveniyorum. O yüzden bu zamana kadar çok da baskı hissetmedim üzerimde” dedi. “Madalya istiyorum” Milli atlet Oğuz Uyar “ Yurt dışından getirdiğiniz bir başarı bizim için çok önemli. Çünkü ülkemizde ve şehrimizde çok güzel karşılanıyor. İnsanların yaklaşımı daha iyi oluyor. Bu gurur verici ve beni daha çok hırsa boğuyor. Tokyo 2020 Yaz Olimpiyatlarında en iyilerin arasında beni gerçekten çok hırslandırdı. Ben tekrar olimpiyatlara gidip ülkemi temsil etmek istiyorum ve madalya getirmek istiyorum” dedi. Yeteneği ilmek ilmek işliyorlar Atletizm sporuna yıllarını veren Antrenör Vijdan Berberoğlu “Sporcu yetiştirmek göründüğü kadar basit değil. Özellikle atletizm gibi zor bir branşta. Görüyorsunuz yaz kış dışarıda çalışıyoruz. O yüzden öncelikle yeteneği tespit etmek çok önemli. Yeteneği buluyoruz sonrasında çok ince detaylarla işlemeye başlıyoruz. Bunu hem antrenör hem de sporcu oldukça özverili şekilde yapıyor. o özveriyi göstermezseniz başarıya ulaşamazsınız. Belirli bir dönem geliyor derslerden, arkadaşlıklardan, gezmelerden ve aileden uzak kalıyorsun. Tüm bu özveriyi gösterdiğin zaman yeteneğinde varsa Milli Takımda girmek çok zor bir iş değil” ifadelerinde bulundu.
Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda 4x100m Bayrak takımında yer alan kentin milli sporcusu Oğuz Uyar ve yıllardır atletizme hayatına adayan antrenör Vijdan Berberoğlu gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Hedeflerinin 2024 Paris Olimpiyatları olduğunu belirten milli sporcu Oğuz Uyar, Paris’ten madalya ile dönmek istiyor.

Geçtiğimiz yıl Çanakkale’den olimpiyatlara katılan ilk milli sporcu olma unvanını kazanan Milli Atlet Oğuz Uyar, Paris Olimpiyatları için hazırlıklarına başladığını belirtti. Milli Atlet Uyar, antrenmanlarına kendisini 2020 Olimpiyat Oyunlarına hazırlayan kent sporu için büyük değer olan Antrenör Vijdan Berberoğlu ile devam ediyor. Milli Atlet Oğuz Uyar ve Antrenör Vijdan Berberoğlu hazırlık süreçlerini, atletizm sporunun avantajları ve dezavantajlarını gazetemize anlattı.

“Bu işin yapı taşı disiplin”

Türkiye’yi temsil etmenin çok gurur verici olduğunu belirten Uyar, “Ülkemi, şehrimi, halkı temsil etmek gerçekten çok büyük bir duygu. Ben yarışma içerisinde parkura çıkarken çok güzel duygular ile çıkıyorum. Türk insanını arkamda hissediyorum. Bu işin yapı taşı disiplin. Doğru antrenman, doğru beslenme, doğru uyku. Kesinlikle hayatınızın her alanını buraya bağlamak gerekiyor. Birçok hedefimiz var. Türkiye rekorları olsun, diğer yarışlarda madalyalar olsun. Ana hedefimiz ise Paris 2024 olimpiyatlarında güzel bir derece koşmak. Oraya giderek de ülkemizi temsil etmek istiyorum. İnsanların beklentisini karşılamak çok önemli. Ülkedeki insanların sana bakış açısı, layığı ile temsil edebiliyor musun edemiyor musun? Ben her zaman kendime güveniyorum. O yüzden bu zamana kadar çok da baskı hissetmedim üzerimde” dedi.

“Madalya istiyorum”

Milli atlet Oğuz Uyar “ Yurt dışından getirdiğiniz bir başarı bizim için çok önemli. Çünkü ülkemizde ve şehrimizde çok güzel karşılanıyor. İnsanların yaklaşımı daha iyi oluyor. Bu gurur verici ve beni daha çok hırsa boğuyor. Tokyo 2020 Yaz Olimpiyatlarında en iyilerin arasında beni gerçekten çok hırslandırdı. Ben tekrar olimpiyatlara gidip ülkemi temsil etmek istiyorum ve madalya getirmek istiyorum” dedi.

Yeteneği ilmek ilmek işliyorlar

Atletizm sporuna yıllarını veren Antrenör Vijdan Berberoğlu “Sporcu yetiştirmek göründüğü kadar basit değil. Özellikle atletizm gibi zor bir branşta. Görüyorsunuz yaz kış dışarıda çalışıyoruz. O yüzden öncelikle yeteneği tespit etmek çok önemli. Yeteneği buluyoruz sonrasında çok ince detaylarla işlemeye başlıyoruz. Bunu hem antrenör hem de sporcu oldukça özverili şekilde yapıyor. o özveriyi göstermezseniz başarıya ulaşamazsınız. Belirli bir dönem geliyor derslerden, arkadaşlıklardan, gezmelerden ve aileden uzak kalıyorsun. Tüm bu özveriyi gösterdiğin zaman yeteneğinde varsa Milli Takımda girmek çok zor bir iş değil” ifadelerinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.