Köprünün, top mermisi figürleri yola çıktı

Gündem 03.03.2022 - 10:06, Güncelleme: 03.03.2022 - 10:06 1582+ kez okundu.
 

Köprünün, top mermisi figürleri yola çıktı

Dünyanın en büyük orta açıklığı unvanına sahip olan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün kulelerinde yer alacak olan top mermisi figürleri yola çıktı.

Çanakkale Savaşı kahramanlarından Seyit Onbaşı'nın sırtladığı top mermisini temsil eden çelik yapılar yarın sabah saatlerinde Çanakkale'deki köprü şantiyesinde olacak. 1915 Çanakkale Köprüsü kulelerinin üzerinde yer alacak sembolik Seyit Onbaşı top mermileri için yarın sabah 09.00'da Çimtaş'a ait ‘GMK-1' adlı gemi Çanakkale'ye gelecek. 1915 Çanakkale Köprüsü Projesi'nin tüm kalıcı çelik imalatlarını bitiren Çimtaş, projenin son kalıcı çelik imalatı olan kule üstü top mermisi figürlerinin imalatı ve şantiyeye sevki işini de üstlendi. Çanakkale Savaşı kahramanlarından Seyit Onbaşı'nın sırtında taşıdığı top mermisini sembolize eden, dört kulenin de tepesinde yer alacak olan, her biri 75 ton ağırlığında, 20,5 metre yüksekliğindeki bu anıtsal yapıların imalatına 2021 yılının Ekim ayında başlanmıştı. İmalatları ve deneme çatımları Çimtaş Çelik'te yürütülen bu yapılar, 2 Mart 2022'de Çimtaş'ın kendi gemisi ‘GMK-1' ile 1915 Çanakkale Köprüsü şantiyesine sevk edildi.  
Dünyanın en büyük orta açıklığı unvanına sahip olan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün kulelerinde yer alacak olan top mermisi figürleri yola çıktı.

Çanakkale Savaşı kahramanlarından Seyit Onbaşı'nın sırtladığı top mermisini temsil eden çelik yapılar yarın sabah saatlerinde Çanakkale'deki köprü şantiyesinde olacak.

1915 Çanakkale Köprüsü kulelerinin üzerinde yer alacak sembolik Seyit Onbaşı top mermileri için yarın sabah 09.00'da Çimtaş'a ait ‘GMK-1' adlı gemi Çanakkale'ye gelecek. 1915 Çanakkale Köprüsü Projesi'nin tüm kalıcı çelik imalatlarını bitiren Çimtaş, projenin son kalıcı çelik imalatı olan kule üstü top mermisi figürlerinin imalatı ve şantiyeye sevki işini de üstlendi. Çanakkale Savaşı kahramanlarından Seyit Onbaşı'nın sırtında taşıdığı top mermisini sembolize eden, dört kulenin de tepesinde yer alacak olan, her biri 75 ton ağırlığında, 20,5 metre yüksekliğindeki bu anıtsal yapıların imalatına 2021 yılının Ekim ayında başlanmıştı. İmalatları ve deneme çatımları Çimtaş Çelik'te yürütülen bu yapılar, 2 Mart 2022'de Çimtaş'ın kendi gemisi ‘GMK-1' ile 1915 Çanakkale Köprüsü şantiyesine sevk edildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.