Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Gündem 05.03.2022 - 19:35, Güncelleme: 05.03.2022 - 19:35 1243+ kez okundu.
 

Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

İl Genel Meclisi’nin Mart ayı Olağan Toplantılarının 4’ncü birleşiminde 2021 yılı Faaliyet Raporu Vali Yardımcısı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü tarafından sunuldu. Çanakkale’de yapımı tamamlanan veya çalışması devam eden tüm yapılar kamuoyuna sunuldu.

İl Genel Meclisi toplantısının 4’ncü birleşiminde gündem maddelerinin oylanmasının ardından son olarak, Vali Yardımcısı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü tarafından 2021 yılı Faaliyet Raporu sunumu gerçekleştirildi. Vali Yardımcısı Köklü, İl Özel İdare tarafından 2021 yılında yapımı tamamlanan ve devam eden yapılar hakkında bilgi vermesinin yanı sıra KÖYDES hizmetler harcamaları, ulaşım maliyetlerini de tablo olarak sundu. Çanakkale genelindeki tamamlanan yapılar şu şekilde belirtildi; Troas Kültür Rotası, Fetvane Sokakta bulunan Aile Dini Rehberlik ve Gençlik Merkezi binası, Tarihi Kemerdere restorasyonu, Liman Başkanlığı hizmet binası, Afad Hizmet binası, Bayramiç İmam Hatip Lisesi Öğrenci Yurdu ve spor Salonu, Bayramiç Dağoba Köyü Camii Restorasyonu, Çan Şerbetli Köy Konağı, Ezine Kültür Merkezi, Gelibolu Feribot Terminali, Gelibolu 16 Derslikli Lise Binası, Yenice İlçe Emniyet Amirliği Hizmet Binası. Şehit Yakınları ve Gazi Evi faaliyeti ileri aylarda Faaliyet raporunun okunmasının ardından CHP Meclis Grup Başkan Vekili Güneş Pehlivan söz alarak, “Çanakkale Şehit Yakınları ve Gazi Evi Rehabilitasyon Merkezi yapımı epey önce tamamlandı. Bildiğim kadarıyla ancak yine bildiğimiz kadarıyla faaliyet geçmedi. Neden faaliyeti geçmediği ya da ne zaman faaliyete geçeceği konusunda bilginizi rica ediyorum” dedi. Vali Yardımcısı Köklü, soruya cevap vererek pandemi kuralları gereği bazı operasyonel işlerin yapılamadığını söyledi. Pandemi döneminde bu merkezi kullanacak olan vatandaşların yaşlarının büyük olması sebebiyle, Türkiye’nin belli bölgelerinde bu tarz merkezlerdeki vefatların ardı ardına olmasından dolayı bu sürecin temkinli ilerlediğini söyledi. Köklü, “Binamız hazır, bu 3-5 ay içerisinde pandeminin de etkisini azaltmasıyla hızlanacak diye biliyorum. Temel sorun yaş yüksek olduğu için pandemiden ürkmek. Ancak bina kullanıma hazır” ifadelerini kullandı. Atatürk büstü için bütçe uyuşmazlığı Pehlivan’ın İl Özel İdaresi binasına yapılması onaylanan Atatürk Büstü çalışmalarının hangi aşamada olduğu hakkında da bilgi talep etmesi üzerine Abdullah Köklü, “Yatırım inşaatın aslında bir taslağı vardı. Bir bütçe uyuşmazlığı vardı. Taslağı hazırlıyorsunuz ama bu rakamın uzu yok biliyorsunuz. Çok devasa rakamlar da çıkabiliyor. Siz ayırdığınız bütçeye göre yatırım inşaat müdürlüğümüz çalışmalarını yürütüyor. Biraz hızlanalım. Yapılacak, biz meclisin kararına sonuna kadar saygılıyız” şeklinde konuştu. Diğer parti gruplarının başkan vekillerinin de teşekkürlerini etmesinin ardından faaliyet raporu oylanarak, oybirliği ile kabul edildi.
İl Genel Meclisi’nin Mart ayı Olağan Toplantılarının 4’ncü birleşiminde 2021 yılı Faaliyet Raporu Vali Yardımcısı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü tarafından sunuldu. Çanakkale’de yapımı tamamlanan veya çalışması devam eden tüm yapılar kamuoyuna sunuldu.

İl Genel Meclisi toplantısının 4’ncü birleşiminde gündem maddelerinin oylanmasının ardından son olarak, Vali Yardımcısı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü tarafından 2021 yılı Faaliyet Raporu sunumu gerçekleştirildi.

Vali Yardımcısı Köklü, İl Özel İdare tarafından 2021 yılında yapımı tamamlanan ve devam eden yapılar hakkında bilgi vermesinin yanı sıra KÖYDES hizmetler harcamaları, ulaşım maliyetlerini de tablo olarak sundu.

Çanakkale genelindeki tamamlanan yapılar şu şekilde belirtildi; Troas Kültür Rotası, Fetvane Sokakta bulunan Aile Dini Rehberlik ve Gençlik Merkezi binası, Tarihi Kemerdere restorasyonu, Liman Başkanlığı hizmet binası, Afad Hizmet binası, Bayramiç İmam Hatip Lisesi Öğrenci Yurdu ve spor Salonu, Bayramiç Dağoba Köyü Camii Restorasyonu, Çan Şerbetli Köy Konağı, Ezine Kültür Merkezi, Gelibolu Feribot Terminali, Gelibolu 16 Derslikli Lise Binası, Yenice İlçe Emniyet Amirliği Hizmet Binası.

Şehit Yakınları ve Gazi Evi faaliyeti ileri aylarda

Faaliyet raporunun okunmasının ardından CHP Meclis Grup Başkan Vekili Güneş Pehlivan söz alarak, “Çanakkale Şehit Yakınları ve Gazi Evi Rehabilitasyon Merkezi yapımı epey önce tamamlandı. Bildiğim kadarıyla ancak yine bildiğimiz kadarıyla faaliyet geçmedi. Neden faaliyeti geçmediği ya da ne zaman faaliyete geçeceği konusunda bilginizi rica ediyorum” dedi.

Vali Yardımcısı Köklü, soruya cevap vererek pandemi kuralları gereği bazı operasyonel işlerin yapılamadığını söyledi. Pandemi döneminde bu merkezi kullanacak olan vatandaşların yaşlarının büyük olması sebebiyle, Türkiye’nin belli bölgelerinde bu tarz merkezlerdeki vefatların ardı ardına olmasından dolayı bu sürecin temkinli ilerlediğini söyledi.

Köklü, “Binamız hazır, bu 3-5 ay içerisinde pandeminin de etkisini azaltmasıyla hızlanacak diye biliyorum. Temel sorun yaş yüksek olduğu için pandemiden ürkmek. Ancak bina kullanıma hazır” ifadelerini kullandı.

Atatürk büstü için bütçe uyuşmazlığı

Pehlivan’ın İl Özel İdaresi binasına yapılması onaylanan Atatürk Büstü çalışmalarının hangi aşamada olduğu hakkında da bilgi talep etmesi üzerine Abdullah Köklü, “Yatırım inşaatın aslında bir taslağı vardı. Bir bütçe uyuşmazlığı vardı. Taslağı hazırlıyorsunuz ama bu rakamın uzu yok biliyorsunuz. Çok devasa rakamlar da çıkabiliyor. Siz ayırdığınız bütçeye göre yatırım inşaat müdürlüğümüz çalışmalarını yürütüyor. Biraz hızlanalım. Yapılacak, biz meclisin kararına sonuna kadar saygılıyız” şeklinde konuştu.

Diğer parti gruplarının başkan vekillerinin de teşekkürlerini etmesinin ardından faaliyet raporu oylanarak, oybirliği ile kabul edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.