Muş’ta 19 Eylül Gaziler Günü töreni

Yaşam (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.09.2023 - 13:57, Güncelleme: 19.09.2023 - 13:41 560+ kez okundu.
 

Muş’ta 19 Eylül Gaziler Günü töreni

Muş’ta 19 Eylül Gaziler Günü töreni

Muş’ta, ’19 Eylül Gaziler Günü’ münasebetiyle bir program düzenlendi.Muş eski valilik önünde bulunan Atatürk heykeline çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören Türk Silahlı Kuvvetleri adına Binbaşı Mustafa Derih, tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasının ardından sona erdi. Ulusu birbirine bağlayan değerlerin başında, tarih sayfalarına altın harflerle yazılan kahramanlıklar, toprak, bayrak ve vatan uğruna verilen canların geldiğini ifade eden Binbaşı Derih, Türk toplumunun yüksek ahlaki özelliklerini oluşturan değerlerin başında vefa duygusunun geldiğini belirterek, “Gazilik onuruna erişen kahramanlarımızı kıvanç gününü kutlamanın derin heyecanı içerisindeyiz. Bu gün aynı zamanda sergilediği üstünlük komutanlık dehası cesaret ve kahramanlığı kadirşinas milletimizce takdir edilişinin bir nişanesi olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e gazi unvanının ve mareşal rütbesinin verildiği gününde yıl dönümüdür” şeklinde konuştu.Savaşa katılarak büyük kahramanlıklara imza atan Kıbrıs Gazisi Seyithan Keser, savaşa katıldığını hatırlatarak, “Kıbrıs gazisiyim. Ankara Etimesgut’tan gittim. Kıbrıs’ta 8 ay kaldım. Orada savaşa katıldım. Savaş bitince terhis oldum. Şükür ayaktayız. Bu günde unutulmadığımız için çok mutluyum” dedi.Törene Vali Vekili Hasan Taş, Belediye Başkan Vekili Muhterem Bozkurt, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Kasım Ermiş, İl Emniyet Müdür Serkan Kahraman, siyasi parti temsilcileri, gaziler, polis ve askeri erkân ile katıldı.
Muş’ta 19 Eylül Gaziler Günü töreni
Muş’ta, ’19 Eylül Gaziler Günü’ münasebetiyle bir program düzenlendi.
Muş eski valilik önünde bulunan Atatürk heykeline çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören Türk Silahlı Kuvvetleri adına Binbaşı Mustafa Derih, tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasının ardından sona erdi. Ulusu birbirine bağlayan değerlerin başında, tarih sayfalarına altın harflerle yazılan kahramanlıklar, toprak, bayrak ve vatan uğruna verilen canların geldiğini ifade eden Binbaşı Derih, Türk toplumunun yüksek ahlaki özelliklerini oluşturan değerlerin başında vefa duygusunun geldiğini belirterek, “Gazilik onuruna erişen kahramanlarımızı kıvanç gününü kutlamanın derin heyecanı içerisindeyiz. Bu gün aynı zamanda sergilediği üstünlük komutanlık dehası cesaret ve kahramanlığı kadirşinas milletimizce takdir edilişinin bir nişanesi olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e gazi unvanının ve mareşal rütbesinin verildiği gününde yıl dönümüdür” şeklinde konuştu.
Savaşa katılarak büyük kahramanlıklara imza atan Kıbrıs Gazisi Seyithan Keser, savaşa katıldığını hatırlatarak, “Kıbrıs gazisiyim. Ankara Etimesgut’tan gittim. Kıbrıs’ta 8 ay kaldım. Orada savaşa katıldım. Savaş bitince terhis oldum. Şükür ayaktayız. Bu günde unutulmadığımız için çok mutluyum” dedi.
Törene Vali Vekili Hasan Taş, Belediye Başkan Vekili Muhterem Bozkurt, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Kasım Ermiş, İl Emniyet Müdür Serkan Kahraman, siyasi parti temsilcileri, gaziler, polis ve askeri erkân ile katıldı.

Muş HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.