Öğrencilerden ulaşım zammına tepki

Yaşam 30.12.2021 - 18:48, Güncelleme: 30.12.2021 - 18:48 570+ kez okundu.
 

Öğrencilerden ulaşım zammına tepki

Yeni yılda toplu ulaşıma zam yapılacak olması öğrencileri kara kara düşündürüyor. Çanakkale’de zamlı fiyatlarla tam ücretin 4.90 TL, öğrenci ücretinin ise 3.50 TL olması bekleniyor. Ulaşıma gelecek zamlar hakkında konuşan öğrenci Ada Kart “Bu kadar fazla zamla baş etmeye çalışırken, geçim problemimiz bu kadar fazlayken bir de ulaşıma yapılan zam öğrenciyi her zamankinden daha kötü duruma sokuyor.”

Geçtiğimiz aylarda benzin pompalarına gelen zamlarla ulaşım ücretlerine de gelecek olan zam kaçınılmaz oldu. Çanakkale’de zamlı fiyatlarla tam ücretin 4.90 TL, öğrenci ücretinin ise 3.50 TL olması bekleniyor. Nihai karar Ocak ayı Belediye Meclisi’nde alınacak. Ulaşım zammı iddiaları zam gelmeden hem öğrencileri hem de kentlileri rahatsız etmiş durumda. Her zam yeni bir yük Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Gazetecilik Bölümü öğrencisi Ada Kart ulaşıma zam yapılmaması gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı; “Öğrencilerin yaşamın her anında deneyimlediği pahalılık ve zaten kredi/burs ücretlerinin çok düşük olması sebebiyle her yeni zamla öğrencinin sırtına bir yeni yük ekleniyor. Bizler bugün ne nitelikli bir eğitime, ne nitelikli bir beslenmeye, ne de nitelikli güvenli bir barınmaya erişiyoruz. Zaten bu kadar fazla zamla baş etmeye çalışırken, geçim problemimiz bu kadar fazlayken bir de ulaşıma yapılan zam öğrenciyi her zamankinden daha kötü duruma sokuyor” “Belediye meclisi geri adım atmalıdır” Öğrenci Ada Kart “Bizler dışarıda uzun süre otobüs bekliyoruz. Otobüsler eskiler, küçükler, öğrenci mevcudiyetini kaldırmıyorlar. Okullarımıza, sınavlarımıza, derslerimize sürekli geç kalmak zorunda kalıyoruz. Bunu yanı sıra ulaşım her geçen gün daha da pahalılaşıyor. Biz öğrenciler bu faturayı ödemek istemiyoruz. Belediye meclisi ulaşıma yapacağı zamdan geri adım atmalıdır. Ulaşım 3.50’ye çıkarılmamalıdır” dedi.
Yeni yılda toplu ulaşıma zam yapılacak olması öğrencileri kara kara düşündürüyor. Çanakkale’de zamlı fiyatlarla tam ücretin 4.90 TL, öğrenci ücretinin ise 3.50 TL olması bekleniyor. Ulaşıma gelecek zamlar hakkında konuşan öğrenci Ada Kart “Bu kadar fazla zamla baş etmeye çalışırken, geçim problemimiz bu kadar fazlayken bir de ulaşıma yapılan zam öğrenciyi her zamankinden daha kötü duruma sokuyor.”

Geçtiğimiz aylarda benzin pompalarına gelen zamlarla ulaşım ücretlerine de gelecek olan zam kaçınılmaz oldu. Çanakkale’de zamlı fiyatlarla tam ücretin 4.90 TL, öğrenci ücretinin ise 3.50 TL olması bekleniyor. Nihai karar Ocak ayı Belediye Meclisi’nde alınacak. Ulaşım zammı iddiaları zam gelmeden hem öğrencileri hem de kentlileri rahatsız etmiş durumda.

Her zam yeni bir yük

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Gazetecilik Bölümü öğrencisi Ada Kart ulaşıma zam yapılmaması gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı; “Öğrencilerin yaşamın her anında deneyimlediği pahalılık ve zaten kredi/burs ücretlerinin çok düşük olması sebebiyle her yeni zamla öğrencinin sırtına bir yeni yük ekleniyor. Bizler bugün ne nitelikli bir eğitime, ne nitelikli bir beslenmeye, ne de nitelikli güvenli bir barınmaya erişiyoruz. Zaten bu kadar fazla zamla baş etmeye çalışırken, geçim problemimiz bu kadar fazlayken bir de ulaşıma yapılan zam öğrenciyi her zamankinden daha kötü duruma sokuyor”

“Belediye meclisi geri adım atmalıdır”

Öğrenci Ada Kart “Bizler dışarıda uzun süre otobüs bekliyoruz. Otobüsler eskiler, küçükler, öğrenci mevcudiyetini kaldırmıyorlar. Okullarımıza, sınavlarımıza, derslerimize sürekli geç kalmak zorunda kalıyoruz. Bunu yanı sıra ulaşım her geçen gün daha da pahalılaşıyor. Biz öğrenciler bu faturayı ödemek istemiyoruz. Belediye meclisi ulaşıma yapacağı zamdan geri adım atmalıdır. Ulaşım 3.50’ye çıkarılmamalıdır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.