Soğuk hava koşulları nedeniyle su sayaçlarında don tehlikesi yaşanabilir

Gündem 16.12.2021 - 18:31, Güncelleme: 16.12.2021 - 18:31 560+ kez okundu.
 

Soğuk hava koşulları nedeniyle su sayaçlarında don tehlikesi yaşanabilir

Çanakkale Belediyesi beklenen soğuk hava koşullarında su sayaçları ve tesisatlarında meydana gelebilecek don tehlikesine karşı vatandaşları uyardı.

Belediyenin resmi sitesinde yapılan duyuruda, beklenen soğuk hava koşulları kapsamında su sayaçları ve tesisatlarında meydana gelebilecek don tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyarıldı. Bu doğrultuda; açıkta olan su borularının ve sayaçların soğuk hava ile temas etmeyecek şekilde çeşitli izolasyon malzemeleri (cam yünü, talaş, poliüretan kauçuk vb.) ile kapatılması, buz tutan sayaçların ise herhangi bir ısıtıcı ile ısıtılmaması çok önemli olduğu vurgulandı. Sayaç ya da tesisatlarda meydana gelen donma ve benzeri arızalar için 444 17 17 numaralı Çağrı Merkezi ile iletişime geçilebileceği bilgisi verildi.
Çanakkale Belediyesi beklenen soğuk hava koşullarında su sayaçları ve tesisatlarında meydana gelebilecek don tehlikesine karşı vatandaşları uyardı.

Belediyenin resmi sitesinde yapılan duyuruda, beklenen soğuk hava koşulları kapsamında su sayaçları ve tesisatlarında meydana gelebilecek don tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyarıldı.
Bu doğrultuda; açıkta olan su borularının ve sayaçların soğuk hava ile temas etmeyecek şekilde çeşitli izolasyon malzemeleri (cam yünü, talaş, poliüretan kauçuk vb.) ile kapatılması, buz tutan sayaçların ise herhangi bir ısıtıcı ile ısıtılmaması çok önemli olduğu vurgulandı.

Sayaç ya da tesisatlarda meydana gelen donma ve benzeri arızalar için 444 17 17 numaralı Çağrı Merkezi ile iletişime geçilebileceği bilgisi verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.