Tarihi Sinop Cezaevi yarın kapılarını açıyor

Kültür-Sanat (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.06.2023 - 16:52, Güncelleme: 26.06.2023 - 16:26 1482+ kez okundu.
 

Tarihi Sinop Cezaevi yarın kapılarını açıyor

Tarihi Sinop Cezaevi yarın kapılarını açıyor

Tarihi Sinop Cezaevi yarından itibaren kapılarını ziyaretçilerine açıyor.Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Metin Süren ve beraberindeki heyet kısmen açılan Sinop Tarihi Cezaevinde yapılan restorasyon çalışmaları hakkında firma yetkilisi Adem Koca’dan bilgiler aldı.“22 Haziran itibariyle geçici kabulünü yaptık"Sinop Tarihi Cezaevini yeni haliyle ziyaret eden Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, “Tarihi Sinop Cezaevi ülkemizde de en çok ziyaret edilmek istenen 5 destinasyondan biri haline gelmiştir. Yaklaşık 3 yıldır süren Avrupa Birliği Projesi kapsamındaki restorasyonumuz tamamlanmış durumda. Geçtiğimiz hafta 22 Haziran itibariyle geçici kabulünü yaptık. Sinop’ta turizm sezonu başladı. Turizm sezonunda Sinop’a katkı sağlasın diye sayın vekilimizle beraber bir risk alarak kısmi olarak cezaevinin açılışını yapmayı düşünüyoruz. Büyük ihtimalle arefe gününden itibaren kısmi olarak ziyarete açacağız” dedi.“Cezaevimizi kısmi olarak ziyaretçilerimize açma kararı aldık”AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş ise, “Tarih, kültür ve medeniyet şehri Sinop’umuzda yine medeniyet mirası olan bir eserin çalışmaları tamamlandı. Son aşamayı birlikte yaşıyoruz. Tarihi cezaevimiz Sinop’umuzun en önemli turizm kültürel ve tarihi varlıklarından bir tanesi. Tarihi cezaevimizde yaklaşık 2 buçuk yıldır devam eden restorasyon çalışmalarında artık sona gelindi. Sayın Valimizin söylediği gibi beraber yaptığımız istişareler sonucu turizm sezonunun başlamasını da hesaba katarak, dikkate alarak her ne kadar tanzim, teşrif çalışmalarının yürütüleceği kısımdaki çalışmalar tamamlanmamış olsa da biz cezaevimizi kısmi olarak ziyaretçilerimize açma kararı aldık” ifadelerine yer verdi.
Tarihi Sinop Cezaevi yarın kapılarını açıyor
Tarihi Sinop Cezaevi yarından itibaren kapılarını ziyaretçilerine açıyor.
Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Metin Süren ve beraberindeki heyet kısmen açılan Sinop Tarihi Cezaevinde yapılan restorasyon çalışmaları hakkında firma yetkilisi Adem Koca’dan bilgiler aldı.

“22 Haziran itibariyle geçici kabulünü yaptık"
Sinop Tarihi Cezaevini yeni haliyle ziyaret eden Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, “Tarihi Sinop Cezaevi ülkemizde de en çok ziyaret edilmek istenen 5 destinasyondan biri haline gelmiştir. Yaklaşık 3 yıldır süren Avrupa Birliği Projesi kapsamındaki restorasyonumuz tamamlanmış durumda. Geçtiğimiz hafta 22 Haziran itibariyle geçici kabulünü yaptık. Sinop’ta turizm sezonu başladı. Turizm sezonunda Sinop’a katkı sağlasın diye sayın vekilimizle beraber bir risk alarak kısmi olarak cezaevinin açılışını yapmayı düşünüyoruz. Büyük ihtimalle arefe gününden itibaren kısmi olarak ziyarete açacağız” dedi.

“Cezaevimizi kısmi olarak ziyaretçilerimize açma kararı aldık”
AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş ise, “Tarih, kültür ve medeniyet şehri Sinop’umuzda yine medeniyet mirası olan bir eserin çalışmaları tamamlandı. Son aşamayı birlikte yaşıyoruz. Tarihi cezaevimiz Sinop’umuzun en önemli turizm kültürel ve tarihi varlıklarından bir tanesi. Tarihi cezaevimizde yaklaşık 2 buçuk yıldır devam eden restorasyon çalışmalarında artık sona gelindi. Sayın Valimizin söylediği gibi beraber yaptığımız istişareler sonucu turizm sezonunun başlamasını da hesaba katarak, dikkate alarak her ne kadar tanzim, teşrif çalışmalarının yürütüleceği kısımdaki çalışmalar tamamlanmamış olsa da biz cezaevimizi kısmi olarak ziyaretçilerimize açma kararı aldık” ifadelerine yer verdi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.