TKP Çanakkale İl Örgütü zamları eleştirdi

Siyaset 11.01.2022 - 22:20, Güncelleme: 11.01.2022 - 22:20 1153+ kez okundu.
 

TKP Çanakkale İl Örgütü zamları eleştirdi

TKP Çanakkale İl Örgütü tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında, zamlar eleştirildi. Ancak TKP İl Örgütü, elektrik ve doğalgaz zamlarının yanı sıra su ve ulaşıma yapılan zamlara da tepki gösterdi. Yapılan yazılı basın açıklamasında “Temel ihtiyaçlarımız rant kapısı değildir! Elektrik, doğalgaz, su, ulaşım; kar edilecek birer mal değil, haktır!” ifadeleri yer aldı. TKP, Çanakkale Belediye Meclisi’nin almış olduğu kararla suya ve ulaşıma gelen zammı ve yeni ücret tarifesini net bir dille eleştirdi.

Türkiye Komünist Partisi Çanakkale İl Örgütü tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında, “AKP iktidarı ve elektrik, doğalgaz gibi kamu kaynaklarını ele geçirerek kasalarını dolduran Sabancılar, Cengizler, Limaklar, Kolinler ve bu yağmadan beslenen başka patronlar el birliğiyle halkın kışını cehenneme çevirirken Çanakkale halkına bir darbe de Çanakkale Belediyesi’nden geldi. “Tek konu ulaşımdan elde edilen karın korunması” Ulaşımdaki %36’lık zamla birlikte Çanakkale’de şehir içi ulaşım otobüs hatlarının kısalığı da düşünüldüğünde Türkiye’nin en pahalı şehir içi ulaşımı haline geldi. Üstelik mecliste görüşülen ulaşım zammı gündemi Çanakkale halkı için zaten sefer sayılarının azlığı ve aşırı yoğunluk nedeniyle işkenceye dönen şehir içi ulaşıma yönelik hiçbir planlama içermiyor. Ne sefer sayılarının artırılması, ne de covid vakalarında ülkede ikinci sıraya yerleşen kentimizde otobüs yoğunluklarının azaltılmasına dair bir önlem… Çanakkale Belediye Meclisi’nin ulaşıma dair konuştuğu tek konu ulaşımdan elde edilen kârın korunması! Peki ya su zammı? Su en temel ihtiyacımızken, içinden geçtiğimiz salgın hastalık günlerinde suya üçte bir oranında zam yapıldı. Zammı yapan ve onaylayan ise Çanakkale Belediyesi ve CHP’li Çanakkale Belediye Meclis üyeleri… Sürekli belediyenin sosyal yardımlarından, askıda fatura kampanyalarından söz ederken yakında su faturalarını ödeyemeyen yurttaşların suyunu kesmeye, sayacını sökmeye başlayacaklar. Salgınla ilgili tedbirler alınmaya başladığından beri AKP hükümeti doğalgaz ve elektrik dağıtım şirketlerini koruyacak pek çok tedbir açıklarken yurttaşların asgari ihtiyaçlarının sağlanması yönünde tek bir tedbir bile açıklamamıştır. “Hiçbir belediye “Salgın sürecinde su bedava” diyememektedir” Öte yandan belediyeler su faturalarını tahsil etmenin yollarını aramakta; hiçbir belediye “salgın süresince su bedava” diyememektedir. Çanakkale Belediyesi de bunun tipik örneklerinden biridir. Memleketin her köşesinden işten çıkarılan veya ücretsiz izne zorlanan işçilerin asgari yaşam gereksinimlerini karşılamakta güçlük çektiğine dair haberler gelirken bu hizmetlerin ücretsiz olması talebi daha da meşru hale gelmektedir. “Muhalefet partisi ülkeyi AKP’den farklı yönetecekmiş” İş zam yapmaya gelince iktidarın kullandığı tüm argümanları kullanmaya başlayan muhalefet partisi ülkeyi AKP’den farklı yönetecekmiş. Niyet okumuyoruz, tahmin yürütmüyoruz. Yaptıklarına, söylediklerine bakıyoruz. Bugünkü haliyle sosyal demokrasi AKP’nin yarattığı ekonomik buhranın, karanlığın, cehennemin sadece güler yüzlü halini vadetmektedir; AKP tarafı yapılan zamları sopayla açıklarken diğer taraf ‘biz de üzülüyoruz bu zamlara’ diyerek açıklamaktadır, fark budur” ifadeleri yer aldı.
TKP Çanakkale İl Örgütü tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında, zamlar eleştirildi. Ancak TKP İl Örgütü, elektrik ve doğalgaz zamlarının yanı sıra su ve ulaşıma yapılan zamlara da tepki gösterdi. Yapılan yazılı basın açıklamasında “Temel ihtiyaçlarımız rant kapısı değildir! Elektrik, doğalgaz, su, ulaşım; kar edilecek birer mal değil, haktır!” ifadeleri yer aldı. TKP, Çanakkale Belediye Meclisi’nin almış olduğu kararla suya ve ulaşıma gelen zammı ve yeni ücret tarifesini net bir dille eleştirdi.

Türkiye Komünist Partisi Çanakkale İl Örgütü tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında, “AKP iktidarı ve elektrik, doğalgaz gibi kamu kaynaklarını ele geçirerek kasalarını dolduran Sabancılar, Cengizler, Limaklar, Kolinler ve bu yağmadan beslenen başka patronlar el birliğiyle halkın kışını cehenneme çevirirken Çanakkale halkına bir darbe de Çanakkale Belediyesi’nden geldi.

“Tek konu ulaşımdan elde edilen karın korunması”

Ulaşımdaki %36’lık zamla birlikte Çanakkale’de şehir içi ulaşım otobüs hatlarının kısalığı da düşünüldüğünde Türkiye’nin en pahalı şehir içi ulaşımı haline geldi. Üstelik mecliste görüşülen ulaşım zammı gündemi Çanakkale halkı için zaten sefer sayılarının azlığı ve aşırı yoğunluk nedeniyle işkenceye dönen şehir içi ulaşıma yönelik hiçbir planlama içermiyor. Ne sefer sayılarının artırılması, ne de covid vakalarında ülkede ikinci sıraya yerleşen kentimizde otobüs yoğunluklarının azaltılmasına dair bir önlem… Çanakkale Belediye Meclisi’nin ulaşıma dair konuştuğu tek konu ulaşımdan elde edilen kârın korunması!

Peki ya su zammı?

Su en temel ihtiyacımızken, içinden geçtiğimiz salgın hastalık günlerinde suya üçte bir oranında zam yapıldı. Zammı yapan ve onaylayan ise Çanakkale Belediyesi ve CHP’li Çanakkale Belediye Meclis üyeleri…

Sürekli belediyenin sosyal yardımlarından, askıda fatura kampanyalarından söz ederken yakında su faturalarını ödeyemeyen yurttaşların suyunu kesmeye, sayacını sökmeye başlayacaklar.

Salgınla ilgili tedbirler alınmaya başladığından beri AKP hükümeti doğalgaz ve elektrik dağıtım şirketlerini koruyacak pek çok tedbir açıklarken yurttaşların asgari ihtiyaçlarının sağlanması yönünde tek bir tedbir bile açıklamamıştır.

“Hiçbir belediye “Salgın sürecinde su bedava” diyememektedir”

Öte yandan belediyeler su faturalarını tahsil etmenin yollarını aramakta; hiçbir belediye “salgın süresince su bedava” diyememektedir. Çanakkale Belediyesi de bunun tipik örneklerinden biridir.

Memleketin her köşesinden işten çıkarılan veya ücretsiz izne zorlanan işçilerin asgari yaşam gereksinimlerini karşılamakta güçlük çektiğine dair haberler gelirken bu hizmetlerin ücretsiz olması talebi daha da meşru hale gelmektedir.

“Muhalefet partisi ülkeyi AKP’den farklı yönetecekmiş”

İş zam yapmaya gelince iktidarın kullandığı tüm argümanları kullanmaya başlayan muhalefet partisi ülkeyi AKP’den farklı yönetecekmiş. Niyet okumuyoruz, tahmin yürütmüyoruz. Yaptıklarına, söylediklerine bakıyoruz. Bugünkü haliyle sosyal demokrasi AKP’nin yarattığı ekonomik buhranın, karanlığın, cehennemin sadece güler yüzlü halini vadetmektedir; AKP tarafı yapılan zamları sopayla açıklarken diğer taraf ‘biz de üzülüyoruz bu zamlara’ diyerek açıklamaktadır, fark budur” ifadeleri yer aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.