Yangında zarar gören alan yeniden yeşillendirildi

Yaşam 06.03.2022 - 16:04, Güncelleme: 06.03.2022 - 16:04 1286+ kez okundu.
 

Yangında zarar gören alan yeniden yeşillendirildi

“Yangında 2091 adet futbol sahası büyüklüğünde zarar gören alan yeniden yeşillendirildi”

Çevre Şehir ve Kültür Birim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada; “Ülkemiz yüzölçümünün yaklaşık 9737 km’2lik yüzölçümüne sahip olan Çanakkale ilimizin 480465 ha alanı ormanlık alandır ve yaklaşık %50’sine tekamül etmektedir. Ağaçlandırma ve gençleştirme çalışmaları kapsamında Son 20 yılda 8881400 dikilen fidan sayısına sahip olan ilimizde cumhurbaşkanlığı kararı gereği her yıl 11 Kasım tarihinde milli ağaçlandırma günü etkinliği düzenlenmektedir sadece 2021 yılında düzenlenen etkinlikte 43 bin fidan Orman Genel Müdürlüğü ve çevre dostu Çanakkalelilerimiz tarafından ilimizin toprakları ile buluşturulmuştur. Tüm bunlara rağmen yangınlar ormanlarımızı kül etmektedir, milli servetimiz ormanlarımız zarar görmektedir. Ciğerlerimiz çocuklarımıza miras bırakacağımız ormanlarımız yok olmaktadır. İlimizde çıkan yangın felaketlerinden biri olan 2008 yılındaki İntepe yangınında zarar gören 1464 hektarlık alana devletimiz tarafından 1 yıl içinde 1 ton meşe tohumu ekilmiş ve yaklaşık 2 267000 adet muhtelif ağaç dikilmiştir. Çevreye duyarlı çevre dostu gayretler sonucu geçen 13 yılda ancak bir nebzede olsa eski görünümüne kavuşturulmuştur. Bu nedenle yeşilin ve mavinin öne çıktığı ilimizde Gelecek nesillerimize temiz bir çevre ve yaşanabilir bir yaşam alanı bırakmanın, su kaynaklarımızı korumanın, toprak erozyonunu önlemenin, temiz hava solumamızın yolu; sessizce çığlık atan ormanlarımızın sesini duymak, ormanlarımızı korumak, geliştirmek ve orman alanlarımızı genişletmekten geçmektedir. Nefes almamızı sağlayan, gürültü kirliliğini engelleyen, kirli havayı ve toprağı temizleyen, toprağa sahip çıkan, rüzgarı engelleyen, yeraltı su depolama kaynaklarını aktive eden, sellere karşı mücadele eden, yağmur yağmasına yardımcı olan, dünyayı serin tutan, bizlerin ve sayısız canlının yaşam alanı olan Ormanlarımız ağaçlardan fazlasıdır.” ifadeleri yer aldı.
“Yangında 2091 adet futbol sahası büyüklüğünde zarar gören alan yeniden yeşillendirildi”

Çevre Şehir ve Kültür Birim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada;

“Ülkemiz yüzölçümünün yaklaşık 9737 km’2lik yüzölçümüne sahip olan Çanakkale ilimizin 480465 ha alanı ormanlık alandır ve yaklaşık %50’sine tekamül etmektedir. Ağaçlandırma ve gençleştirme çalışmaları kapsamında Son 20 yılda 8881400 dikilen fidan sayısına sahip olan ilimizde cumhurbaşkanlığı kararı gereği her yıl 11 Kasım tarihinde milli ağaçlandırma günü etkinliği düzenlenmektedir sadece 2021 yılında düzenlenen etkinlikte 43 bin fidan Orman Genel Müdürlüğü ve çevre dostu Çanakkalelilerimiz tarafından ilimizin toprakları ile buluşturulmuştur.

Tüm bunlara rağmen yangınlar ormanlarımızı kül etmektedir, milli servetimiz ormanlarımız zarar görmektedir. Ciğerlerimiz çocuklarımıza miras bırakacağımız ormanlarımız yok olmaktadır. İlimizde çıkan yangın felaketlerinden biri olan 2008 yılındaki İntepe yangınında zarar gören 1464 hektarlık alana devletimiz tarafından 1 yıl içinde 1 ton meşe tohumu ekilmiş ve yaklaşık 2 267000 adet muhtelif ağaç dikilmiştir. Çevreye duyarlı çevre dostu gayretler sonucu geçen 13 yılda ancak bir nebzede olsa eski görünümüne kavuşturulmuştur. Bu nedenle yeşilin ve mavinin öne çıktığı ilimizde Gelecek nesillerimize temiz bir çevre ve yaşanabilir bir yaşam alanı bırakmanın, su kaynaklarımızı korumanın, toprak erozyonunu önlemenin, temiz hava solumamızın yolu; sessizce çığlık atan ormanlarımızın sesini duymak, ormanlarımızı korumak, geliştirmek ve orman alanlarımızı genişletmekten geçmektedir.

Nefes almamızı sağlayan, gürültü kirliliğini engelleyen, kirli havayı ve toprağı temizleyen, toprağa sahip çıkan, rüzgarı engelleyen, yeraltı su depolama kaynaklarını aktive eden, sellere karşı mücadele eden, yağmur yağmasına yardımcı olan, dünyayı serin tutan, bizlerin ve sayısız canlının yaşam alanı olan

Ormanlarımız ağaçlardan fazlasıdır.” ifadeleri yer aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.