Yelkenliler, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Şehitler Abidesi’ni selamladı

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.10.2023 - 16:31, Güncelleme: 05.10.2023 - 16:10 892+ kez okundu.
 

Yelkenliler, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Şehitler Abidesi’ni selamladı

Yelkenliler, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Şehitler Abidesi’ni selamladı

Maximiles Black The Bodrum Cup, 35’inci yılını Cumhuriyet’in 100’üncü yılıyla birlikte kutlamak üzere Bulgaristan’ın Selanik kentinden start aldı. Yelkenliler, Çanakkale Boğazı’ndan geçişleri sırasında Şehitler Abidesi’ni selamladı.Maximiles Black The Bodrum Cup, 35’inci yılını Cumhuriyet’in 100’üncü yılıyla birlikte kutlamak üzere Selanik’ten start aldı. Selanik’te Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu evin ziyaret edilmesinin ardından yelkenliler, İstanbul etabı için Ege Denizi’nden Çanakkale Boğazı’na giriş yaparak Morto Koyu’na ulaştı. Daha sonra bir araya gelen tekneler, Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası’ndaki Hisarlık Tepe’deki Şehitler Abidesi’ni selamladı. Yelkenli tekneler daha sonra İstanbul etabı için seyre devam etti.
Yelkenliler, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Şehitler Abidesi’ni selamladı
Maximiles Black The Bodrum Cup, 35’inci yılını Cumhuriyet’in 100’üncü yılıyla birlikte kutlamak üzere Bulgaristan’ın Selanik kentinden start aldı. Yelkenliler, Çanakkale Boğazı’ndan geçişleri sırasında Şehitler Abidesi’ni selamladı.
Maximiles Black The Bodrum Cup, 35’inci yılını Cumhuriyet’in 100’üncü yılıyla birlikte kutlamak üzere Selanik’ten start aldı. Selanik’te Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu evin ziyaret edilmesinin ardından yelkenliler, İstanbul etabı için Ege Denizi’nden Çanakkale Boğazı’na giriş yaparak Morto Koyu’na ulaştı. Daha sonra bir araya gelen tekneler, Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası’ndaki Hisarlık Tepe’deki Şehitler Abidesi’ni selamladı. Yelkenli tekneler daha sonra İstanbul etabı için seyre devam etti.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.